• linoa131

    IVF mars/april

    Nicka skrev 2016-03-10 18:45:04 följande:

    Fick även svar på min fråga om att sätta tillbaka två, tydligen är de så att om man får tillbaka en 5-6 dagars blastocyst så finns de en liten risk/chans till att de blir enäggstvillingar, därför tar man inte risken att de skulle kunna bli fler än två. Detta visste jag inte, tydligen är risken/chansen inte så stor om man får tillbaka på dag 2 el 3.
    Har alltid fått 5-6 dagars.
    Hoppas hoppas så på omslag imon!!


    Just det, det pratade sjuksköterskan om igår ang 2 dagars blastocyst eller 5 dagars... Det var väldigt otydligt för mig men som jag förstod så är det bättre att få 5 dagars. Då har de lyckats få fram de bästa blastocysterna men 2 dagars vad det när det inte fanns så många och att det inte hade marginal att chansa odla dem mer? Det var intressant att höra att de kunde utvecklas till enäggstvillingar!

    Håller tummarna för ett omslag snart för dig.
  • linoa131

    Ja det håller jag med om. Lugnare också att förbereda signär man kan få svar från alla som har erfarenhet av detta. Det verkar ändå som att trots att vissa har lång protokoll och andra kort att vi på något sätt kommer ha insättning vid samma period lite grann.

    Igår ringde sjuksköterskan mig för att tala om att jag skulle lägga till ytterligare en spruta i samband med ivf behandlingen och det är blodförtunnande medecin. Efter vårt sista besök skulle hon prata med läkaren om min blodpropp som jag har haft för några år sedan, verkar som att de tyckte att jag behövde det.

    Bra att mensen kom sjöblomman! (För en gångs skull ????). Innebär detta att du har blivit nedreglerad och kan börja spruta om 3 dagar? När blir din insättning? (Försöker hänga med på era långa protokoll )

  • linoa131

    Verkar som att det kommer nya varje dag! Minipeach och 13juli,ni ärväl nya ? Välkomna! Spännande att få följa er också!

  • linoa131

    Känner igendin kkänsla fame.fast jag har ändå berättat för lite fler. Mina kollegor alltså, iaf de som jag jobbar närmast med, och min chef. kändes nödvändigt eftersom jag skulle opereras och stod på korttids väntelistan.Det var en fördel att ha deras förståelse för varför jag meddelade en fredag att jag skulle vara sjukskriven helt plötsligt i nästan 2 veckor med så kort varsel. Jag är så glad attde inte ställer såna välmenande frågor till mig. Annars är det också bara våra familjer och en kompis till mig. Min partner är mycket mer diskret än mig. Önskar att han kunde berätta till ett par gemensamma goda vänner för det kan kännas så konstigt att hålla på att ljuga för dem ibland. .

  • linoa131

    Hej alla, hoppas att det går framåt på era olika nivåer. För min del är det nedräkning till mensen som jag ser framemot vilket är väldigt ovanligt. 13 dagar är det. Borde gå fort nu. Litesynd att det borde komma pprecis när det är helg ochd å kan man inte ringa kliniken. .

    Jag läste precis en artikel om hur skratt och skrattterapi kkunde påverka att ägget fäster. Iaf stod det mycket om stressens negativa effekt på ivfets framgån. har ni oockså hört talas om det? Jag har ett jobb somgör mig vväldigt stressadvissa ggånger så det oroar mig lite när så mycket står på spel. hur gör ni?är det meningsfullt att ta ledig ?

  • linoa131

    Jävla skit och bajsmenscykel Nicka ????.känner med dig????. Hoppas det blirnnågon stimulerad ägglossning nästa cykel. Men om mensen kommer om någon vecka och att de stimulerar dig därefter så går det förhoppningsvis fort. Kram

  • linoa131
    Sjöblomman skrev 2016-03-13 21:11:26 följande:

    Jag tror att stress kan påverka negativt genom att man mår dåligt av det psykiskt. Dvs inte att ägget utvecklas vidare eller inte, för det är förutbestämt av DNA mm. I alla fall enligt vår läkare.

    Men jag tänker att om du känner dig stressad och mår bättre av ledighet, så ska du lyssna på dig själv. Det viktigaste är att man mår så bra man kan under en sån här jobbig period!

    Jag brukar alltid vara hemma från ÄP till dagen efter återföring. Mår i och för sig rätt dåligt då med värk och allt, men jag unnar mig den tiden för att det känns bra också.

    Kram


    I artikeln stod det något om att stress utlöser några hormoner som har en negativ effekt när ägget skulle fästa. Annars tänker jag nog som Regnbågsdrömmen att hela barnlöshetsgrejen har en stor stress i sig men många lyckas ändå att få barn genom ivf. Tyckte att det var intressant ändåaatt se hur ni tänker och tror kring detta.

    Sjöblomman är det såpass smärtsamt med ägguttag? Efter all smärtan av alla blodprov och nålar och min operation är jag faktiskt rädd för detta. Dessutom har jag vanligtvis en smärtsam äl och är orolig över hur det ska bli med behandlingen
  • linoa131
    CAM86 skrev 2016-03-14 08:41:06 följande:

    God morgon alla! Jag ska ta sista sprayen idag, och upptäckte att den är slut!! :( ska börja med sprutorna i morgon, men vad händer nu? Om jag ringer kliniken så kommer de inte ringa tillbaka Förns senare ikväll eller i morgon och då är det ju försent :( någon som

    Vet?


    Jag har verkligen ingen aning vad man ska göra men om jag var i din situation så skulle jag prova att ringa vårguiden och förklara problemet. Eller gå till vårdcentralen och be om hjälp där, eller fråga på apoteket. de kanske kan tipsa dig om inte annat.
  • linoa131

    När jag var hos sjuksköterskan sist och frågade om orsakerna till att embryon inte fäster kunde inte hon svara. Vet ni det? Finns det saker som man kan undvika eller göra för att gynna processen?

    Zasu hur går det för dig? Du har väl fått ett återförande om inte jag blandar ihop

    CAM86 vilken tur att du fick tag på dem och kunde fortsätta som planerat.

  • linoa131

    När de pratar om embryon som har odlats 5 dagar istället för 2, har de större chans attffortsätta utveckla sig efter återförandet?

Svar på tråden IVF mars/april