• linoa131

    IVF mars/april

    ivfbullen skrev 2016-04-14 14:28:33 följande:

    Så många tråkiga besked här :(

    Här kommer tyvärr ett till....

    Vi har gjort tabben att flytta från ett län till ett annan (pga jobb) under IVF behandlingen utan att tänka på att det påverkar vår IVF.. När vi fick reda på att vi inte får vara kvar i vår klinik om vi gör flyttanmälan så drog vi ut på det så länge det gick. Vi sålde inte huset direkt osv. Men givetvis gjorde vi en eftersändning på vår post så att vi inte går miste om den. Vad gör då skatteverket? Jo de folkbokför oss nu på vår nya adress utan att fråga oss först och så med ett beslut som ska gälla med omedelbar verkan!

    Pratade med vår klinik idag och de kollade på folkbokföringen och yes, det stämde, skatteverket har bytt direkt. Så blir jag nu inte gravid med denna lilla embryo (är på ruvardag 8) så måste vi påbörja en ny resa med ny väntetid hos vårt nya län!

    Är så sjukt ledsen!!!


    Det här låter sjukt oacceptabelt, jag blir så arg. ..Hur kan man göra såhär mot människor? Går det inte att överklaga?
  • linoa131
    CAM86 skrev 2016-04-15 06:07:51 följande:

    Min Test dag idag! Det visade positivt... :D känns så himla overkligt alltihopa.. Nu är det bara att försöka njuta och se till att h*n vill stanna kvar i min mage i 9 månader! <3


    Jätteroligt att läsa! Stor Grattis och lycka till
  • linoa131
    Lixom skrev 2016-04-15 09:23:26 följande:

    Utflykt i verkligenheten > Ja det är verkligen osmidigt att det är ungefär samma symptom vid användning av Lutinus som grav... Jag har haft pyttelite molvärk och ömma bröst, men det var i samband med äggplock/insättning och ett par dar efter. Sen inget. Jo, jag vaknar och är kissnödig kl 5 varje natt. Och fryser/svettas konstigt på nätterna. Men det har jag tolkat som Lutinus-biverkningar helt klart. Läste att progesteron är vätskedrivande.

    Hur mår du? Känner mer nu? Spännande med allt :)


    Jag är påddag 9 efter befruktningen och känner typ inget som är speciellt nytt från vanlig lutealfas. Jag har ömna bröst men det brukar jag alltid ha. Jag är trött men det brukar jag alltidvvara. Kanske lite tröttare än vanligt men är stressigt på jobbet också. Det enda som var ovanligt är de där ägglossningliknande smärtor i äggstockarna. Morgonen efter insättningen på dag 6 kunde jag knappt gå. Precis som när jag har ägglossning. Känner någonigen detta?
  • linoa131
    mini72 skrev 2016-04-15 16:12:31 följande:

    Hej alla tappra, starka och coola kvinnor!

    Nu har vi fått planen för nästa ivf-runda och vi startar med detsamma, dvs vi behöver alltså inte vänta in kroppen med en månad emellan försöken. I och med att vi inte kom så långt som till ET på andra försöket, så räknar kliniken det som avbrutet, och vi får göra det om igen.

    Den här gången blir det långt protokoll, har haft två korta protokoll tidigare. Jag ska jag först ta Melatonin-tabletter varje dag och startar nu så fort e-receptet kommit in på Apoteket. Detta ska hjälpa kvalitéten på äggen. Vidare blir det nedreglering, som sker med en spruta (Proten Depot) som jag sätter en gång på första cyklusdag. Den enda sprutan räcker i 14 dagar och sen testas LH med blodprov, och om värdet sjunkit, får jag starta med sprutorna (Gonal F 350 och Menopur 150). Ett ungefärligt datum för äggplock är föreslaget runt mitten på juni.

    För övrigt har jag startat en kostplan med massa sund och varierad mat. Fokuset där är att jag ska äta mindre socker och vetemjöl, samt mer av grönsaker som stödjer en hälsosam hormonnivå, broccoli, blomkål o.s.v.

    Ser väldigt mycket fram till vad nu allt detta innebär!

    Klem från Norge :)


    Vad bra nu är du på banan igen med en sund plan! Lycka till
  • linoa131

    Hur gör ni med träningen under behandlingen? Som sagt är jag på dag 9 efter befruktningen. Testade att löpa väldigt lugnt på gymmet men kände att det drog typ där livmodern sitter. Jag fortsatte i 4 km men sen slutade jag. Inte att det gjorde ont men det var en obehaglig känsla.

  • linoa131
    Lixom skrev 2016-04-16 13:26:24 följande:

    Jag har testdag på måndag. Skulle ju gärna testa imorgon istället, för att få smälta ett besked oavsett vad det blir... O inte gå direkt till jobbet. Samtidigt är det väl alltid dumt att testa för tidigt?


    Lite grann får jag känslan av att vi får en testdag med väldigt god marginal så jag tror att du skulle ändå få ett positivt resultat om du testade imorgon.
  • linoa131
    Lixom skrev 2016-04-16 14:39:38 följande:

    Linoa131 > Ja det booorde ju gå tycker jag. Å andra sidan har vår klinik bara 14 dagar från ET till test, och vissa har väl upp till 16-17 dagar? Hur går det för dig /er förresten?

    CJ1 > ja det är spännande. Jag har ju inga symptom alls. Mer än lite trött och vaknar ibland på nätterna /kissnödig. Känns som biverkningar av lutinus, eftersom det varit samma hela tiden. Ingen molvärk, inga ömma bröst... Så det gör mig nervös. Hur har du det själv just nu?


    Tack för att du frågar, det går så långsamt så det inte är klokt! Jag vill veta hur embryot ligger till såååå mycket! Jag analyserar alla känningar jag kan få tag på och söker på nätet om någon annan har skrivit om det. Vet att det inte är en bra idé men väntan är så svår att fylla på. Jag testade att träna igår för min klinik sa att det var ok med löpning upp till 10 km. Det " drog "vid livmodern med en gång så det blev bara 4 km. Vi har 20 dagar efter uttaget på min klinik så det känns som en evighet . är numera på dag 10 halva vägen har gått. Men min beräknad mens är på onsdag så jag har redan börjat oroa mig och kollar trosorna varje gång jag är på toa. Brösten är precis lika ömma som de brukar sådär nära mensen. Det enda som har varit annorlunda är ägglossningssmärtona jag hade dagarna efter insättningen. Nu är det borta. Tycker att jag får mindre obehag och flyttning av lutinus.

    Jag hoppas på ett positivt resultat för dig och håller också tummarna för Ivfbullen.
  • linoa131

    Grattis till blastocysten och stir lycka till. Jag har funderat lite på testet och självklart vill jag veta vad som pågår. Men jag kommer hålla mig till mitt datum de 26/4 även om det känns som tortyr. Det är ju så att jag är så rädd för att det skulle hs misslyckas och få syn på en minus...speciellt om inte mensen skulle ha kommit än dessutom.

    Du får gärna berätta hur du känner de närmsta dagarna, jag är nyfiken på om det är fler som har kännt mycken liknande älsmärtor de dagarna efter insättningen. Jag fick också tillbaka en blastocyst och i utvecklingen borde den väl fästa ganska nära insättningen typ fom nästa dag. Dagen efter hade jag så ont att jag knappt kunde gå. Men det försvann efter några dagar. Nu på dag 11 efter befruktningen börjar jag känna av att mensen är på väg. Mina bröst som var så ömma för 2 dagar sedan är nästan normala igen och jag har lite huvudvärk idag. precis som jag brukar känna några dagar innan mens.

Svar på tråden IVF mars/april