• Anonym (Hej)

    Socialbidrag, hur funkar det

    Du ansöker varje månad och lämnar då även in kontoutdrag så att de kan kontrollera att du uppfyller kriterierna för att få bidraget.

  • Anonym (Hej)
    Anonym (Orolig) skrev 2016-03-19 19:35:26 följande:
    Tack för informationen. Jag är inte stundent utan har aktivitetsersättning (det är inte samma som aktivitetsstöd) i sommar fyller jag 30 år och ska ansöka om sjukersättning (förtidspension) för att kunna göra det måste jag arbetsprövas i fyra månader sedan är väntetiden hos FK fyra månader. Åtta månader totalt alltså.

    Jag kan inte söka jobb under praktiken jag kommer vara fullt upptagen med att praktisera. Jag står inte till arbetsmarknadens förfogande alls, jag behöver så stora anpassningar att det inte kommer fungera. Jag kommer inte kunna söka socialbidrag varje månad, stressen det innebär kommer göra att jag blir inlagd. Jag är väldigt skör just nu. Men jag ser ändå fram emot att försöka praktisera. Det ska bli kul! Men för att klara det behöver jag stor trygghet fint omkring mig, att inte veta hur jag ska betala hyran och kanske bli vräkt är en så stor otrygghet att jag inte kommer klara praktiken.

    Jag kan inte redovisa att jag söker sjukersättning och därmed vill bli självförsörjande. Räcker det? Socialen får självklart prata med min läkare, FK och arbetsförmedlingen också.
    Tyvärr är det såhär det ser ut för mga idag. Jag levde själv under den press du beskriver i 10 år innan jag fick rätt diagnos (ME/CFS) och kunde ansöka om sjukersättning.
Svar på tråden Socialbidrag, hur funkar det