Inlägg från: Anonym (hemskt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (hemskt)

    Fyllecell IGEN

    Anonym (Fia) skrev 2016-04-04 08:13:36 följande:

    Om du har adhd så ska du än mindre dricka alls - impulsproblematiken gör det dels svårare att hantera och dels har man oftast en ökad benägenhet att bli beroende. 

    Medicinerar du dessutom så ska det verkligen inte kombineras med alkohol (av olika anledningar beroende på vilken av de två huvudtyperna av medicinering). 

    Visst är du redan missbrukare som redan påpekats - och sluta skyll ifrån dig på än det ena och än det andra. Det är heller inte någon "slump" eller fel av polisen att du hamnar i fyllecell, det är "förklaringar" du tar till för att det är inget roligt att behöva erkänna ens för dig själv att du inte borde dricka alls. 

    De enda fallen de skulle ha någon makt att bestämma saker du inte vill så är det för att du bedöms som en fara för dig själv eller andra - och är det så är det jävligt bra att de gör så. 

    Kallad till möten (på soc) tror jag du bara blir om du är minderårig. I och med att du är myndig behöver du ta ansvar för dig själv och sluta skylla på att andra borde det ena eller andra. 


    Jo men det är inte så lätt när man bor i en studentstad och har vänner som ofta festar (och säg inte att jag ska byta ut dom för jag har bara vänner jag känt i flera år och verkligen står nära). Jag äter ritalin ibland men den är ju korttidsverkande så tar jag en på morgonen antar jag det är lugnt att dricka på kvällen?

    Men man kan väl inte bedömas vara en fara för sig själv/andra bara för man dricker för mycket alkohol ibland? Men det är ju det jag är rätt för. Eller tex bli tvingad äta antabus osv. Då slutar jag hellre själv så jag ändå kan gå ut vid "stora händelser" som nu Valborg. Ska försöka vara nykter fram tills dess.
  • Anonym (hemskt)

    Ja jag ska sluta dricka snart och blir mer och mer motiverad till att göra det, men på egen hand klarar jag det och har ingen lust att blanda in sjukvården. Jag är ingen alkoholist. Jag dricker medvetet för mycket ibland när jag mår dåligt och vet att det kommer gå åt helvete - men är tyvärr okej med det så länge jag får fly in i en bubbla. Som sedan spricker och allt blir värre. Men jag kommer sluta dricka, eller åtminstone lova mig själv att inte dricka starka saker. Det är inget jag brytt mig om hittills eller ens viljat men nu börjar jag vakna upp och inse att det inte kan fortsätta såhär och det är ett stort framsteg! Får nästan lite ångest av att bara av att tänka på alkohol nu.

  • Anonym (hemskt)
    Anonym (NykteristJavisst!) skrev 2016-04-04 18:24:55 följande:

    Det är ju det som är alkoholism och missbruk... Man dricker för att man mår dåligt. Du förnekar det till viss del och skriver oxå att du vill kunna dricka ibland. Det innebär att du inte inser ditt problem och så länge du inte gör det så kan ingen hjälpa dig.


    Jaha jag trodde det var att man aldrig kunde hantera alkohol, oavsett om man mår bra eller dåligt. Men när jag är glad innan jag börjar dricka så går det ju oftast bra. Jag dricker alltid mycket men kan oftast kontrollera mig själv. Men jag dricker ofta 35 cl sprit på förfesten och när vi är ute så kanske två drinkar, en shot och en öl, men ibland träffar man folk som bjuder osv och DÅ tappar jag kontrollen. Eller om jag glömt äta innan osv eller är väldigt ledsen. Men de allra flesta gånger så går det ju bra. Så jag håller med om att jag har ett problem och missbrukar alkohol ibland, men jag tycker inte jag är en alkoholist och föredrar iallafall inte att använda det ordet för det känns bara tungt och negativt eller hur jag ska säga. Och hur mycket det än låter som en bortförklaring så har jag inte förtjänar hamna i fyllecell alla gånger. Jag kan gå vingligt, prata sluddrigt eller bara "högljudd" men jag är fortfarande så med att jag helt klart kan åka hem om dom ber mig om det istället. Och har fått höra två senaste gångerna "vi känner igen dig" och tar därför ett beslut att kasta in mig i en fyllecell. Jag har tröttnat så och är ju därför inte trevlig heller och det är nog också ett problem. Men för att bli omhändertagen tycker jag man inte ska kunna gå, spy mycket och vara helt borta (dvs inte kunna ta hand om sig själv och vara en fara) och det har hänt typ två av sex gånger.
  • Anonym (hemskt)

    Ja jag vet inte men jag tycker väl inte det viktiga nu är att sätta en diagnos på mig själv - även om ni säkert har rätt. Men det får mig inte att må bättre utan tvärtom så känns det ännu värre. Försöker att bara tänka på själva situationen och för/nackdelar istället och försöka våga ta hjälp någon gång inom den närmsta tiden

  • Anonym (hemskt)

    Jag mår uppenbarligen inte så bra eftersom jag hela tiden sätter mig i såna här situationer på olika sätt. Men det är det vanliga som familjeproblem, killproblem och jobbigt med självkänslan osv efter mycket misslyckanden som att bli avstängd från skolan och senare i livet även få sparken från jobbet osv. Jag har lätt att komma överens med folk och har bästa vänner jag hållt ihop med hela livet men det impulsiva och rastlösa gör att jag har mer och mer svårt för alla "krav" i livet ju äldre jag blir och gör ogenomtänkta saker.

    Jag tyckte inte alls det hjälpte att prata med en psykolog. Jag pratar hellre med mina vänner än någon som får betalt för att lyssna för det första. Sen har jag väldigt svårt att öppna mig om saker och det kommer nog inte förändras. Fick dessutom råd som "drick vin nästa gång" som jag självklart redan provat och så skulle vi nästa träff disskutera hur det gick med mera. Så det kändes mest bara slöseri av både hennes och min tid och jag mådde bara ännu värre efter.

  • Anonym (hemskt)

    Men ja jag ska verkligen försöka tag i allt när jag kommer hem till Sverige sen igen! Har ju kontakt på neuropsykiatrin så kanske ska börja säga något där om jag samlar mod och slutar tycka det är så pinsamt och blir orolig för konsekvenserna. Ska göra en hel del förändringar iallafall!

  • Anonym (hemskt)
    Pkb skrev 2016-04-04 23:19:51 följande:

    Jag vet hur det är. Jag har hamnat i fyllecell en gång och jag har barn! Förstå ångesten när soc kommer och knackar på dagen därpå. Då kan vi snacka om problem. Så det finns vissa som har det värre :)


    En gång är ingen gång tycker jag. Kan hända den bästa om man har riktigt otur och är på fel plats vid fel tillfälle. Så oavsett om man har barn kan man vara en jättebra mamma ändå, förmodligen, och dricka med måtta alla andra gånger så jag tycker inte alls det var så farligt. Tror dom har överseende med det men dom måste ju kolla som rutin
  • Anonym (hemskt)
    Anonym (NykteristJavisst!) skrev 2016-04-04 22:46:13 följande:

    Du har inget att skämmas över. Däremot kan vinsten bli att du tar hand om dig själv och mår bra. Det kommer kanske kännas annorlunda att prata med någon när du är redo för att ta itu med dina problem.

    Jag förstår att det kan kännas värre här nu när vi skriver om dina problem och att du har missbruk. Men det är ett steg för att förändra, att inse. Ännu en gång, inget att skämmas över. Du är inte ensam.

    Förresten ett tips, kolla på TV4 play. I söndags var en journalist där och pratade om sitt alkoholmissbruk. Det var ett bra inslag. Kolla på det.


    Ja så känner jag lite, det är bortkastat om jag ändå inte är redo för jag kommer inte ta till mig och inte anstränga mig. Men detta är ju en bit på vägen att jag skriver här iallafall. Jag ska kolla på TV4 play. Tack för dina och alla andras svar i tråden betyder mycket :)
  • Anonym (hemskt)

    "Skönt" att det finns de som varit likadana och att det blir bättre med åren eller att man helt enkelt får sluta dricka helt hur tråkigt det än vore, men om man prövat allt kanske det återstår tillslut. Ja "pkb" det där med att sluta dricka efter förkröket eller när man har den perfekta fyllan det är ju sånt man alltid tänket att man ska göra men inte gör, och så är väl det för många, man förstår inte att det bara kommer gå utför om man fortsätter. Men ska sluta blanda och ta taxi direkt från klubben i fortsättningen, det kan nog hjälpa en del!

  • Anonym (hemskt)
    Anonym (varning) skrev 2016-04-05 01:08:52 följande:

    som barn till en alkoholist skulle jag säga att dina ursäkter är den absolut största varningsklockan. 

    - Det är polisens fel, det var inte så farligt

    - Nog måste man kunna dricka på valborg och andra högtider

    - Jag kan sluta själv, jag vill bara inte just nu

    - Jag tänker i alla fall inte byta umgänge

    - Alla mina vänner super såhär

    - Många av mina relationer är dåliga, men det beror inte på alkohol i alla fall. 

    - Jag förlorade jobbet, då måste man väl få supa till i alla fall?

    - Jag ska försöka vara nykter i 25 dagar, fram till valborg, eller i alla fall inte dricka starksprit. 

    Lyssna lite på dig själv, och hur du argumenterar. Ingen med en normal relation till alkohol resonerar så. Det är ganska mycket du är villig att offra bara för att få fortsätta dricka. 

    Du kommer med bortförklaringar och försvarar ditt drickande hela tiden. Du är 21 år, fundera själv på var du är om ett år, fem år, tio år.....

    Ta hand om dig själv, ingen annan kan göra det åt dig!


    Fast det är inga ursäkter, det är ju så det ser ut nu. Det är inte polisernas fel men jag tycker den där lagen är väldigt otydlig, men jag har förtjänat det med. Och ja i min ålder och mitt umgänge så är det näst intill omöjligt att inte dricka på tex Valborg, ska jag sitta med en fanta på champangefrukosten och champangegalopp nykter? Jag vet inte om jag kan sluta själv kanske inte men har jag viljan (vilket jag inte har nu) så antar jag att jag borde kunna det. Alla mina vänner dricker mycket, kanske inte lika mycket som mig men näst intill. Det är ju alltid dom jag delar dricka med och kör drickspel med osv och det händer dom mycket med men inte just fyllecell. Men så kul vi också har bortsett från dessa 6 gånger så ser jag ingen anledning att sluta dricka utan snarare hitta strategier att inte gå överstyr!
Svar på tråden Fyllecell IGEN