Inlägg från: drottningen i skogen |Visa alla inlägg
  • drottningen i skogen

    Bonusmamma men vill ha eget barn

    Jag har blivit ihop med en kille som har två barn som är 7 och 3 år som han har varannan vecka. 

    Vi har träffats ett litet tag och bor inte ihop än. Vi träffades ganska snart efter att han separerade från barnens mamma. 

    Grejen är att jag vet att jag vill ha ett eget barn också. Men just nu har det varit mycket förändringar i hans och barnens liv och jag vet inte om han är redo just nu att ta ställning till att skaffa fler barn med mig. För honom kommer ju de två barnen han redan har först på listan, att de ska få det bra efter separationen. 

    Han har aldrig tagit upp det spontant med mig. 

    När ska jag ta upp med honom att jag vill ha barn, och hur?

    Vi träffades via kompisar, inte på nätdejting, så vi har liksom inte kryssat i någon ruta om "önskar barn"... Hittills har ju allt handlat om hans barn, och hur det ska bli för dem när jag kommer in som bonusmamma, så det där samtalet om att vi två skulle kunna försöka få barn, det har vi liksom inte hunnit med... 

  • Svar på tråden Bonusmamma men vill ha eget barn
  • drottningen i skogen
    Lady Di skrev 2016-04-30 23:08:50 följande:

    Jag träffade en man men barn sedan tidigare o jag var tydlig redan från början att jag vill ha barn (han var då 34 o jag 24) o hade han inga planer på fler barn såg jag ingen anledning till att inleda något. Han ville först inte så vi slutade ses men sen kom han på under de månader vi var ifrån varandra att han ville leva med mig. Så nu 5 år senare är vi gifta, har en 3 åring o en till på väg.
    Min poäng, var ärlig. Ta upp det med honom hur du känner. Känner ni inte likadant i barnfrågan så får du ta ställning till hur vida du kan leva utan "egna" barn eller ej.
    Lycka till!


    Hur gjorde du när ni började träffas igen då? Ställde du ett ultimatum till honom?
  • drottningen i skogen
    Anonym (Sara) skrev 2016-04-30 22:49:20 följande:

    Det handlar om ditt liv.Vad du vill.Och inte bara om hans barn.Han kommer ju alltid ha sina barn,men du själv då?Du är viktig.


    Tack för peppen!

    Problemet för mig är bara att jag är så kär i honom och vi passar så bra ihop på många sätt. Så om jag ska tänka på mig själv vill jag vara ihop med honom...

    Han är liksom mannen i mitt liv känner jag, och om jag gör slut med honom tror jag inte att jag kommer att hitta någon lika bra innan det kanske ändå är för sent att bli gravid :( 

    Vet inte hur jag ska ta upp det med honom! Jag känner i alla fall inte att jag kan hota med att göra slut, för jag är inte beredd att verkligen göra slut med honom.
  • drottningen i skogen
    Maria Paris skrev 2016-05-04 02:18:42 följande:

    Hur gammal är han? Hur länge har ni träffats? Och framförallt hur gammal är du?

    Tänker att den frågan kanske är mer relevant om du känner att det är dags snart (eller inom närmsta tiden). Om du inte har bråttom så avvakta lite med frågan.

    Mitt ex hade två barn sedan tidigare men han var helt klar så jag bröt. Idag är jag lyckligt gift och har två barn med min man.


    Jag är 27, så det är ju kanske inte panik rent biologiskt. Och han är knappt tio år äldre. Men jag känner mig verkligen säker på att jag vill leva med honom. Det har liksom inte klickat med någon på det här sättet tidigare. Eller sanningen är att jag har bara haft en tidigare relation och den kändes helt annorlunda redan från början (känns som att jag först nu fattat vad det är att vara kär...) 

    Just nu är jag också inne på att avvakta bara. Men samtidigt har jag svårt att släppa oron över att han ska vara negativ. Och så här tidigt i förhållandet tänker jag mig att han bara kommer att säga att han inte kan veta det nu, att det är för tidigt och att han måste fokusera på sina barn i första hand nu. 
  • drottningen i skogen
    Anonym (Fråga!) skrev 2016-05-02 14:49:20 följande:

    Fråga! Är man i en viss ålder så är det inget konstigt om frågan kommer ganska tidigt. Vi pratade om det från början, och han ville gärna ha ett gemensamt barn. Sedan under vägen så visade hans befintliga barn sig vara mycket jobbigare än jag någonsin kunnat ana, så jag ändrade mig lite om ett gemensamt barn. Men iaf, så småningom blev jag gravid o det blev ganska bra. Vår gemensamma tar mycket tid från mig och jag behöver inte lägga så mycket tid på bonusarna längre, förväntas inte göra der heller


    Jag undrar bara, hur tidigt menar du med från början? Alltså första dejterna? 

    Och sen undrar jag när du började tycka att styvbarnen var jobbiga? Och blev det bättre sen? 
Svar på tråden Bonusmamma men vill ha eget barn