Inlägg från: Philanthropy |Visa alla inlägg
  • Philanthropy

    Vad kan vi göra för att minska antalet våldtäkter?

    Anonym (Lena) skrev 2016-05-04 15:03:04 följande:

    Jag skulle vilja få sitta och lyssna ibland på grabbkvällar. Hur låter det när ni snackar om kvinnor/tjejjer? Om en kille berättar om att han fick med sig en drängfull tjej hem som han satte på, vad säger ni då? Påpekar ni att han faktiskt kan ha våldtagit henne? För jargongen mellan män och killar, och att ni säger emot och att ni agerar när karlar/vänner gör övertramp är det jag tror är den allra största möjligheten...


    Bör man inte stå för det man gör på fyllan. Man talar annars om att fylla inte bör vara en ursäkt för ett visst handlande. Om jag är ute på en nattklubb så förutsätter jag att om en tjej visar intresse och följer med mig hem/tar med mig till henne så är det av hennes egen vilja. Att hon är berusad talar väl bara tydligare för det då alkohol i stor mån fungerar som ett sanningsserum.

    Med andra ord förstår jag inte varför jag ska reagera överhuvudtaget om jag får höra en kompis berätta att han haft sex på fyllan med en lika full tjej.
  • Philanthropy
    Anonym (Eh!) skrev 2016-05-04 15:25:22 följande:

    Om han haft sex med henne utan att veta om hon var med på det jo. Man ska inte ha sex med personer som inte vill eller personer som inte är tillräckligt medvetna för att tala om om de vill. Den som inte kan tolka andras signaler när han är full och därför riskerar att ha sex med en tjej mot hennes vilja ska låta bli att dricka. Det är ditt ansvar att inte bli så full att du begår brott.


    Varför skulle så ha varit fallet. Jag förutsätter inte att mina vänner sätter på medvetslösa tjejer bara för att jag får höra att de haft sex under onyktra omständigheter. Gör du?
  • Philanthropy
    Anonym (inte lätt) skrev 2016-05-04 17:24:49 följande:
    Det behöver du väl inte heller göra men det är skillnad på att vara packad, och att ha druckit så mycket alternativt blivit drogad till nästintill medvetslöshet. 
    Att sätta på bruden som är på fyllan är ok, 

    Men att sätta på någon som inte kan gå, inte kan formulera en mening som glider in och ut i medvetslöshet, det är ÄR våldtäkt och hör man nån idiot sitta och skryta om vilken karlakarl han är som satte på henne ordentligt då är motbjudande och får iallafall mig att börja fundera på att anmäla svinet.
    Jag vet inte vilka vänskapskretsar du rör dig i, men är det så att någon bland mina vänner berättar om senaste personen han eller hon hade sex med när alkohol var inblandat, så kommer inte jag inleda med att undra om sexpartnern var vid medvetande och påpeka att det i så fall var en våldtäkt. Det skulle inte gynna våran vänskap direkt, eller hur? Jag menar, vem fan antar såna saker om sina vänner. Det var lite så signaturen Lena formulerade sig i det inlägg som jag adresserade...
Svar på tråden Vad kan vi göra för att minska antalet våldtäkter?