Inlägg från: Anonym (inte lätt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (inte lätt)

    Vad kan vi göra för att minska antalet våldtäkter?

    Philanthropy skrev 2016-05-04 15:20:17 följande:
    Bör man inte stå för det man gör på fyllan. Man talar annars om att fylla inte bör vara en ursäkt för ett visst handlande. Om jag är ute på en nattklubb så förutsätter jag att om en tjej visar intresse och följer med mig hem/tar med mig till henne så är det av hennes egen vilja. Att hon är berusad talar väl bara tydligare för det då alkohol i stor mån fungerar som ett sanningsserum.

    Med andra ord förstår jag inte varför jag ska reagera överhuvudtaget om jag får höra en kompis berätta att han haft sex på fyllan med en lika full tjej.
    Det behöver du väl inte heller göra men det är skillnad på att vara packad, och att ha druckit så mycket alternativt blivit drogad till nästintill medvetslöshet. 
    Att sätta på bruden som är på fyllan är ok, 

    Men att sätta på någon som inte kan gå, inte kan formulera en mening som glider in och ut i medvetslöshet, det är ÄR våldtäkt och hör man nån idiot sitta och skryta om vilken karlakarl han är som satte på henne ordentligt då är motbjudande och får iallafall mig att börja fundera på att anmäla svinet.
  • Anonym (inte lätt)

    För att svara på ts fråga.
    Jag tror att man måste börja med dom som är mest öppna för förändring.
    Barn och tonåringar, vi måste lära våra pojkar att respektera flickor  och vi måste sluta lära våra flickor att dom ska acceptera mer från en pojke än dom gör  från en tjejkompis, för det får flickor lära sig tidigt.
    Vi måste plocka ner könsrollerna som förstör så mycket, som lär pojkar att dom ska vara tuffa och macho, att våld är ok, att flickor finns för deras skull. 
    Att dom aldrig får vara osäkra och ledsna, vi måste ge pojkarna andra alternativ än att ta för sig mot andras vilja eller om inte det går bli aggressiva. 
    Vi måste ge pojkarna ett språk istället för att lära dom använda fysiska tvångsmedel.
    Vi måste lära flickorna att våga säga NEJ. 
    Föräldrar, förskola och skola har ett enormt ansvar här. 

    För dom redan förhärdade, ska det vara mycket tuffare straff, bl a ska en förövare inte kunna neka till att träffa sitt offer eller anhöriga till offret efter dom för en konfrontation om så önskas.  
    Vilket i och för sig borde gälla vid alla brott. 
    Man ska inte kunna smita undan utan vara tvungen att se den man begått brottet mot i ögonen om brottsoffret vill.
    Idag är det bara för brottslingen att säga nej till en sån önskan och det är åt helvete fel. 
    Skadestånden högre och dom ska inte skrivas av om dom går till kronofogden, det ska mätas ut sålänge förövaren är i livet. 
    Straffen ska vara längre, direkt, vid första förseelsen.
    Det ska kosta att våldföra sig på andra människor. 
    Om inte rättsväsendet och politiker tar dom här brotten på allvar, kommer Svensson heller aldrig att göra det. 

Svar på tråden Vad kan vi göra för att minska antalet våldtäkter?