Inlägg från: Anonym (Pippi) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Pippi)

    undulat, hjälp!!!!

    Är den blå på vaxhuden (ovanför näbben) är det förmodligen en hane. Han är nog vuxen, ungar har ibland mer kvar av den randiga täckningen. Försök gärna sätta mat och vattenskålen på ett annat sätt, gärna på väggen, så det är mindre chans ett han bajsar i skålarna. Har du någon djuraffär i närheten? De kan du fråga om tips och kanske tom låna ut en riktig bur.

  • Anonym (Pippi)

    Ibland kan det vara svårt att se färgen, jag hade tex en som jag var helt säkert att det var en hane, tills hen började bli vit på vaxhuden och senare gick in i holken och la ägg, så helt säker kan man aldrig vara här i livet ;). En hane till eller en hona är smaksak. Vad jag hört iaf är att man ska aldrig ha flera honor än hanar om man har fler än två. Prata med dem i djuraffären, de vet nog mer än mig! Lycka till, söt är han iaf!

  • Anonym (Pippi)

    Blå brukar vara hane, brun = hona, men som sagt var, ta det med en nypa salt. Det är inte alla undulater som läst instruktionsboken :)

  • Anonym (Pippi)

    Fast, du vet ju inte om den är van att ha flera kompisar? Det går att få riktigt tama och sociala undulater även om man har flera. Hur mycket är din svärmor hemma? Hur mycket sällskap kommer han få om ni inte köper en kompis till honom?

  • Anonym (Pippi)

    Jordbruksverket skiver "Huvudregeln är att de ska hållas i par eller grupp. Om du ändå håller en fågel ensam måste den ha tät social kontakt med en människa."

Svar på tråden undulat, hjälp!!!!