• pyssel

    Betala för mat hos en kompis

    Skäm inte ut stackars"Oscar" med en konfrontation av föräldrarna. Sådant där ogint beteende vill jag fortsätta tro inte är vanligt och Oscar behöver nog se lite generositet i sin vardag. Jag har dock en handfull sådana exempel på personer genom livet som då betett sig så ofta, för det är vanligt beteende för dem. Mkt underligt och snålt. Nästan halva min släkt var sådana under min uppväxt, den andra sidan släkten var precis tvärtom. I mitt fall var de generösa och naturliga personerna arbetarklass och de som måste bestämma på förhand att bara glänta på kylskåpsdörren övre medelklass. Jag blev inte imponerad av snåljåparna då heller och har tagit efter de andra istället. Men så har det också funnits någon enstaka konstig familj där jag lekte som barn som hade det underliga sättet att låta en vänta på rummet när kompisen åt mellanmål eller middag.


    Alla hästar hemma
  • pyssel
    Nikolinas skrev 2016-05-22 17:37:58 följande:

    Jag håller inte med. Skulle aldrig bjuda den pojken på mat hemma hos oss om mitt barn hade varit tvungen och betala hos dom. Inte pojkens fel men ändå!


    Detta är ett sådant där glasklart fall där två fel inte gör ett rätt.
    Alla hästar hemma
  • pyssel
    Anonym (Suckar) skrev 2016-05-22 19:33:05 följande:

    Hur kan du vara så insatt i deras ekonomi? Det låter lite skrämmande att du är det. Varför ska du uppföra dig illa själv? Det handlar knappast om dåligt umgänge för din son utan hellre att han fick lära sig en läxa om att man inte kan förvänta sig att andra alltid ska bjuda på mat.


    Haha, lära sina barn att ta med matsäck eller kontanter om de är strandade hos snåka kompisar i utmarka? Eller det var inte så du menade?
    Alla hästar hemma
  • pyssel
    Nikolinas skrev 2016-05-22 19:57:55 följande:

    Jag tycker inte om honom så värst mycket och han gör saker jag inte är så förtjust i, men men.


    Hoppsan, glömde du att vara "anonyma TS" nu?
    Alla hästar hemma
  • pyssel
    Vanja skrev 2016-05-22 20:20:31 följande:

    Med lite tur kanske mamman i familjen ser det och förstår att tråden handlar om henne! :)


    Det finns just ingen sådan mamma. Inte i den här tråden iaf ;) Bara en sådan som just sprack i solen
    Alla hästar hemma
  • pyssel
    KarlaVonRymden skrev 2016-05-22 21:34:13 följande:

    Öh så dumt av dig. Så nu blev ts som verklog person känd enligt dig? Är det stor skillnad tycker du mellan aliaset "non" och "nikolinas"? Döööööööh


    Du har nog lika givande monologer som Nikolinas/TS.. Brukar du också diskutera med dig själv som en annan person? Ja då förstår jag din upprördhet eller vad du försöker säga.
    Alla hästar hemma
  • pyssel
    KarlaVonRymden skrev 2016-05-22 22:05:46 följande:

    Du skrev att ts inte längre var anonym. Jo ts är anonym oavsett alias och oavsett om ts citerar sina inlägg.


    Om vi ska fortsätta med den konkreta ordförståelsen som verkar fungera bäst för dig: Anonym betyder här "Anonym ( )" Hoppas det blev lättare nu.
    Alla hästar hemma
  • pyssel
    Anonym (tänk igen TS...) skrev 2016-05-24 11:41:09 följande:

    Min familj hade mat så att det räckte precis till två vuxna oss barn och till två matlådor. Det här var inget som mina föräldrar skyltade med eller berätta för oss eller någon annan. Det här har jag förstått nu i efterhand. Så när vi tre barn hade med oss någon kompis så var det mat som sedan saknades. Sen TS vet du inget egentligen om deras ekonomi eftersom du nyss skrev att dom nyligen blivit vänner.

    Deras son kanske inte brukar få ta med sig vänner hem oanmält och mamman blev sur över att ha jobbat hela dagen sen komma hem till att det var ytterligare en mun att mätta som hon inte visste om. Hon kanske hade haft en dålig dag? Vad vet du? Jag skulle inte vilja ha en 16-åring över på en veckodag om det är läxor som ska göras. Sen stannade han till ganska sent skrev du. Hon tog nog ut sin irritation på din son. Att säga att han ska betala känns väl lite väl kymigt, men du tog ju för givet att han skulle få mat där eftersom du hämtade honom så sent. Det är inte heller ett speciellt fint sätt. 

    Ekonomi är inget man skyltar med och skulle du komma hem till oss, skulle du säkert tro vi har det ganska bra ställt, men vissa månader är det lite extra tufft, allra helst i slutet av månaden. Då finns det precis med mat så det räcker. Alla har inte heller möjligheten att låna.


    Fast det är skillnad på riktig mat som i ditt fall och trollmat och sandkakor som i detta fallet
    Alla hästar hemma
Svar på tråden Betala för mat hos en kompis