Inlägg från: Inteutanproblem |Visa alla inlägg
  • Inteutanproblem

    Vilka produkter funkar mot snarkning?

    Min sambo snarkar, så pass att vi inte kan sova i samma rum. Helst inte på samma våning heller. Skit trist, och det måste gå att få till en vettig lösning kan jag tycka. Tydligen har han snarkat sedan tonår, som riktigt vältränad också. Så viktrelaterat kan det omöjligt vara. Har för mig att han sover med öppen mun, snarkar både på rygg och på sidan. Vet ej om han snarkar på mage då han aldrig sover så. Men i alla fall, han kikade runt på internet och hittade som något slags gummiband man sätter på sig. Detta ska förhindra att man öppnar munnen och ist andas genom näsan. Detta tänkte han prova. Tror förvisso han bara kommer slita av sig det i sömnen :/

  • Inteutanproblem

    Vet inte hur det har gått för TS men kan uppdatera hur det har gått för min sambo. Han gjorde sömnutredning via vården och det konstaterades sömnapné, något vi inte var medvetna om att han hade. Det var inte apné av allvarlig natur men tillräckligt för att han skulle få en bettskena betalad. Som jag tidigare skrivit så sov han med munnen öppen för mestadels, men gör det inte med skenan. Den är konstruerad på ett sätt som gör att över och underdelen fogas samman. Svårt att förklara, men öppen mun har han då inte längre när han sover. Bland det bästa han någonsin gjort att ta tag i det där säger han, snarkningarna upphörde och för första gången i sitt liv vaknade han pigg och utvilad. Han hade ingen aning om hur illa påverkad hans egen nattsömn blivit av allt snarkande, och då av apnén också.

  • Inteutanproblem
    bananmilkshake skrev 2020-10-25 08:03:49 följande:

    Tack för uppföljning!

    Mvh ännu en med förstörd nattsömn pga snarkande sambo


    Åh fy, jag beklagar. Det är hemskt, som tortyr! Men ska nämna att det som tillslut gjorde att min sambo tog tag i detta med hans snarkningar vart att jag flyttade ut ur sovrummet och in i ett eget. Tog han cirka 1 år med åtskilda sovrum innan han slog en pling till läkaren. Absurt bara att det tog ett helt år..
Svar på tråden Vilka produkter funkar mot snarkning?