Forum Allmän debatt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Ni som valt bort att skaffa barn, ångrar ni ert beslut?

  Mån 30 maj 2016 10:13 Läst 26456 gånger Totalt 116 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (Lia) - Visa alla inlägg
  Anonym (Lia)
  Återställ
  Mån 30 maj 2016 10:13

  Är själv i en situation där jag känner mig villrådig kring att försöka att skaffa barn eller inte. Åren går... Är inte övertygad om att barn är rätt för mig men är livrädd över att jag ska ångra mig om 5-10 år när det är för sent.

 • Anonym (Lia) Trådstartaren
  Återställ
  Mån 30 maj 2016 13:43 #2
  Anonym (Barnfri) skrev 2016-05-30 12:57:33 följande:

  Ångrar mig inte. Tycker det är värre att ångra att man skaffade barn än att ångra att man inte gjorde det, därför låter jag bli eftersom jag känner att risken att jag ångrar mig när det väl är fött är stor.

  Uppstår stor längtan efter att umgås med barn finns släktingars och vänners barn.


  Jag tror inte det är särskilt många som ångrar det barn de skaffade. Däremot är nog många helt oförberedda på de uppoffringar och försakande som krävs och saknar tiden som fanns innan barn.
 • Anonym (Lia) Trådstartaren
  Återställ
  Mån 30 maj 2016 18:32 #11

  Fast det där med att man blir gammal och ingen hälsar på en på äldreboendet är ju en dålig motivering. Ponera att jag får ett barn som väljer att flytta till Kina, då har jag ändå ingen som hälsar på mig. Nej, man skaffar inte barn för att man är rädd för att bli ensam.

 • Anonym (Lia) Trådstartaren
  Återställ
  Tis 31 maj 2016 17:46 #47
  Anonym (gg) skrev 2016-05-30 21:31:02 följande:

  Ts, är i samma situation som du och funderar mig gråhårig. Tror att jag har tänkt mer på det här beslutet än de flesta som väljer att skaffa barn. Jag är också rädd att ångra mig, för rent krasst är det ju alltid lättare att ångra saker man inte gjort än saker man gjort. Jag är dessutom en person som har lätt att gräma mig över saker och älta. Men å andra sidan känns det som ett rätt värdelöst argument för att skaffa barn. Och när lyfter blicken lite ovanför mitt eget liv och ser hur världen ser ut kan jag liksom inte rättfärdiga att sätta ännu ett västerländskt barn till den här redan överbefolkade, miljöförstörda planeten...


  Precis som jag! Älta och gräma mig är nyckelorden... Hade underlättat om jag såg säg 10 år framåt så slipper jag fundera i onödan.
 • Anonym (Lia) Trådstartaren
  Återställ
  Tis 31 maj 2016 17:49 #48
  Anonym (:() skrev 2016-05-30 20:45:43 följande:

  Jag ville aldrig ha barn. Det passade inte mig helt enkelt. Aldrig gillat barn.

  Nu är jag barnfri, 52 år, och ångrar mig så sjukt mycket!!! Nu kan jag inte för mitt liv förstå varför jag valde bort barn. Det är en stor sorg :( jag har börjat gå i terapi för att försöka bearbeta det, men just nu känns det som att jag har förstört mitt liv! Tror aldrig jag kommer över det...


  Vilken svår situation. Ja, det är ju anledningen till mina överväganden... Vill inte hamna i en livskris över det faktum att jag avstod. Jag tänker dock å andra sidan att det i så fall finns många barn som är i behov av en extra vuxen, familjehem/kontaktfamilj t.ex. Skulle inte vara främmande för mig.
 • Anonym (Lia) Trådstartaren
  Återställ
  Tis 31 maj 2016 17:52 #49
  Kungett skrev 2016-05-30 23:14:05 följande:

  Svår fråga. Jag trodde inte jag ville ha barn. Valde ett liv med en äldre partner lite pga den anledningen. Men, häpp - vi blev gravida och det kände så rätt. Nu ett par år senare vet jag inte hur jag tänkte. Ett liv som är en kombination av oss två blev helt fantastiskt.

  Summar sumarum: Planera inte, det blir som det blir. Men enligt min mening, man hinner ha sitt egna liv, även om har barn. Man kan inte ångra avkommat när det väl finns. Och barn är en fantastisk (förhoppningsvis) spegelbild av en själv och ens partner.

  Och som ett visst motsvar till din fråga, i efterhand hade jag ångrat mig om jag inte fått barn.


  Nej, det är nog väldigt få (förhoppningsvis) som ångrar sina barn. Fast viss planering krävs ju, skippa P-piller också får ödet utvisa framtiden? ;- Till 99% kan man styra över barn eller inte, själv. Kanske var du inte så säker på ditt val att inte skaffa ändå? Härligt att det blev så bra för er ändå!
 • Anonym (Lia) Trådstartaren
  Återställ
  Tis 31 maj 2016 21:13 #54
  Thedrjohn skrev 2016-05-31 20:12:35 följande:

  Jag var 27 år och klart osäker på om jag ville ha barn. Tog något år att tänka klart. Har alltid varit aningens introvert och väldigt bra på att roa mig själv så såg egentligen inget behov. Nu, 3 barn senare ser jag att ha barn tillför en ny dimension på livet. Just det kommer ni som inte har barn aldrig förstå, hur ni än försöker. Men jag ser också att en hel del ligger i andra vågskålen -saker jag fått göra avkall på. Kan inte säga att jag hade varit vare sig lyckligare med eller utan barn -troligtvis lika nöjd oavsett, bara av olika anledningar. Det kanske är något att ta med dig TS? Tänk att oavsett val kan du må bra och vara nöjd oavsett!


  Vad var det som gjorde att du ändå beslutade dig för att skaffa barn? Jo, det är svårt att sakna något man aldrig haft så jag har svårt att tro att mitt liv kommer att bli olycka och misär pga inga barn. Jag är mer orolig för att det kan komma att bli lite enformigt. Kommer jag att vara nöjd med att leva på samma vis med samma innehåll resten av livet? Jag förstår ju att barn tillför livet en annan sorts mening, men också mycket arbete och minimalt med egentid...
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll