• Anonym (Hp)

    Ni som valt bort att skaffa barn, ångrar ni ert beslut?

    39 och väldigt nöjd. Jag gillar inte barn överhuvudtaget, otrevliga små varelser. 

  • Anonym (Hp)
    Anonym (My) skrev 2023-12-08 12:59:40 följande:
    Va?Barn är olika exakt som vuxna.Dessutom ska dagens barn leda landet senare -en viktig del av samhället.
    Ok, barn är otrevliga på väldigt många olika vis. Varje barn har ett unikt sätt att vara otrevligt på. 
  • Anonym (Hp)
    Anonym (My) skrev 2023-12-08 14:26:58 följande:
    Ja.Jag tycker att människor kan vara jobbiga oavsett ålder.
    Ytterst få vuxna är lika jobbiga och hopplösa som barn. Jag har tex aldrig träffat en vuxen som inte klarar av att sitta still och tyst. Jag har aldrig träffat en vuxen som hoppar upp och ner samtidigt som den försöker berätta något men aldrig kommer till sak. Om en vuxen beter sig som ett barn är det nog ingen som inte uppfattar det som väldigt avvikande. 
  • Anonym (Hp)

    Folk som är besatta av att skaffa ungar verkar ha en sak gemensamt och det är en stor skräck för att bli ensam. Jag tycker synd om folk som är så osjälvständiga och rädda för ensamhet att de i sin skräck trycker ut ungar till den här sjuka planeten. 

    Alla ser inte ensamhet som något negativt eller farligt. Jag älskar att vara ensam. Jag älskar inte barn. Tvärtom, helt ärligt tål jag inte barn. Så att trycka ut ungar för att slippa bli ensam ett par år i livets slut vore särdeles korkat och oerhört egoistiskt. 

  • Anonym (Hp)
    Corrie skrev 2024-04-01 14:29:39 följande:

    Jag har aldrig ångrat att jag inte skaffade barn, men jag var aldrig ens lite tveksam. Hela tanken har alltid känts otroligt främmande för mig så till den milda grad att om någon frågar mig om jag har barn så blir jag paff och nästan ryggar tillbaka av den i mitt tycke absurda frågan.
    Är man däremot tveksam i barnfrågan så är det nog högre risk att man ångrar att man inte skaffade barn. 


    Samma här, bara tanken känns rent av motbjudande. 
  • Anonym (Hp)
    Goneril skrev 2024-04-02 19:28:41 följande:

    Signaturen Solveigs plädering för barnfrihet kunde vara min egen. Friheten att forma sitt liv, att resa, att leva utan de begränsningar som barn innebär är ett val man gör. Jag hade turen att hitta en särbo som tänker på samma sätt.                                                                                                                                                                          Tänk om partnern skulle lämna en för att sedan skaffa barn med en annan, skrev någon här, ja sådant inträffar naturligtvis. Jag har liksom Solveig haft turen att behålla honom, men om så vore, att han ville söka lyckan någon annanstans hade det inte ändrat min ståndpunkt. Att inte skaffa barn är något man bestämmer alldeles själv och för sin egen skull. Jag tror att det är just här som många är oförstående; vi barnfria vill äga våra liv och ser inte att vi har någon skyldighet att föra släktet vidare; det finns redan så många som gör det.                                                                                                                                                         Friheten tar sig många uttryck, inte endast i långresorna och studiemöjligheterna utan också i de små vardagliga situationerna. Man kan läsa halva natten, man kan göra spontana teater- och konsertbesök utan "mekk" med barnvakt. Man kan dricka ett glas vin till maten mitt i veckan och man kan läsa fransk filosofi i stället för samma saga, om och om igen.                                                                                                                                                                                              Och så det där att ingen tar hand om en när man blir äldre om man inga barn, det kan man väl ändå aldrig veta? Barnen kanske flyttar till Australien! Jag skulle aldrig någonsin vilja bli omhändertagen, vi har betalat skatt och kan förvänta oss vård från samhället. Ingen anhörig skulle ändå få ge mig någon kroppslig omvårdnad, aldrig i livet, jag har hög integritet. Barnen kanske ringer och bekymrar sig och det kan ju vara positivt, men vi barnfria har förhoppningsvis några vänner kvar på ålderns höst som vi kan utbyta tankar med. Som barnfri har man ofta haft karriärmöjligheter och därmed hyfsad pension och kan därmed också köpa viss hjälp såsom städning. 


    Alltid det OM som man får höra jämt. Tänk om ditt, tänk om datt. Det finns ju lika många OM när man skaffar barn. Barnet man får kan vara handikappat och aldrig klara sig själv, barnet kan bli en missbrukare, kriminell, psykisk eller fysiskt sjuk. Barnet kanske flyttar till andra sidan jorden, säger upp kontakten eller vad som. Barnet kanske inte klarar av skolan, inte får några vänner, kanske inte lyckas få något jobb. Man kanske blir lämnad och blir ensamstående med barnet. Den andra föräldern tar inte sitt ansvar.....Barn kan ställa till det rätt mycket när man tänker efter. Jag har vänner vars barn det ständigt är rabalder kring, föräldrarna får inte en lugn stund. Det ska kämpas med skola och det ska kämpas hemma. Om jag var tvungen att välja mellan att vara ensam resten av livet eller ha samma bekymmer som mina vänner så väljer jag ensamheten alla dagar veckan. 
Svar på tråden Ni som valt bort att skaffa barn, ångrar ni ert beslut?