• Ice Age

    Bim aug 2016

    Någon som är i planeringsstadiet? Vi har två flickor födda 12 och 15 och nu hoppas vi på en bebis senvår/början av sommaren 2017

    Med första var tanken att börja försöka efter att jag kommit igång att jobba efter studier, men första veckan på jobbet så plussade jag, det blev bra ändå. Med tvåan så hade vi tänkt köra igång på sommaren men blev nojiga av att flera i vår omgivning hade svårt att bli gravida så vi börja tidigare och plussade i slutet av maj istället. Nu väntar vi på nästa mens sen kör vi igång(för en till vinterbebis skippar vi gärna ????).

    Det var lite om mig, något mer i samma tankar?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2016-07-12 07:51
    Bimlista: www.familjeliv.se/forum/thread/76791085-bimlista-aug-2016

  • Svar på tråden Bim aug 2016
  • Anonym (L)
    Ememem skrev 2016-07-16 01:08:44 följande:
    Ja! Efter äl stiger den basala kroppstemperaturen med omkring en halv grad, på så sätt kan man utläsa att äl faktiskt skett.
    Ok, tack! fått tips på en bra gratisapp som jag kan testa så behöver jag inte lägga ut massa pengar ifall jag inte fortsätter av någon anledning
  • FyrAAAA
    Smlan skrev 2016-07-15 23:37:35 följande:

    En allmän fråga. Hur ofta har ni sex kring ÄL?


    Sist hade jag utslag på cb digital lördag och söndag. Hade sex ons och fred innan, lördagen o söndagen då vi fick utslag, samt tis morgon efter. Svårt att veta om man ska satsa på varje eller varannan dag!
  • FyrAAAA
    josefinenyberg skrev 2016-07-16 08:52:17 följande:

    Äl-känningar som fasen men inget positivt test ännu. Denna väntan :P bara o ligga i haha..


    Spännande! Hehe ja bara att ligga i!
  • FyrAAAA
    Smlan skrev 2016-07-16 08:45:24 följande:

    De senaste två försöken har vi haft sex 6 dagar i rad, mest före men också dagen efter ÄL. Tänkte nästan om vi hade för mycket sex för det verkar ju inte ha funkat ändå. Men vi kör all-in den här gången också. Idag blir det dag 3, sen återstår 3 dagar.


    Jag vet inte alls heller, svårt att låta bli när man har äl eftersom man så gärna vill att det ska bli något ju! Men när maken skulle lämna ett spermatest sa de att han inte skulle haft utlösning 2-3 dagar innan för bästa resultat, så kanske är "lagom" bäst, man får testa lite olika olika månader typ
  • FyrAAAA
    Julie92 skrev 2016-07-16 10:09:54 följande:

    Är det någon som har koll på när ni fick äl efter ni slutat amma? Jag tempar eller testar inget men har inte märkt av att jag haft äl och jag slutade amma två månader sen. Får börja med tester nästa cykel för att kolla så jag iaf kan bli gravid just nu.


    Jag skuttade amma jan/feb helt och fick tillbaka äl i slutet av mars!
  • Ememem
    Anonym (L) skrev 2016-07-16 10:12:40 följande:

    Ok, tack! fått tips på en bra gratisapp som jag kan testa så behöver jag inte lägga ut massa pengar ifall jag inte fortsätter av någon anledning


    Jag använder fertility friend, appen är gratis sen kan man betala för VIP men gratisversionen fungerar alldeles utmärkt.
  • YaYa

    Jag läste en studie där forskarna hade jämfört en massa par som ville blir gravida. De räknade ut att det var ungefär lika hög sanolikhet att bli gravid om man hade sex alla dagar (räknat från fem dagar innan ägglossning till en dag efter) som om man hade det varannan dag.

    "Considering live births only (which accounted for two thirds of the conceptions), the approximate probability would be 0.25 with daily intercourse, 0.22 with intercourse every other day, and 0.10 with weekly intercourse."

    www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7477165

  • BabyJ
    IA89 skrev 2016-07-15 08:02:58 följande:

    Fick också tidigt missfall i April, har regelbunden mens och har BIM samma datum som dig! (Även mens den 5/7 sist) Så ÄL i helgen (men testar inte denna månad) Hur länge har ni försökt?


    Har försökt sen december, jag har tre barn sen tidigare och detta blir vårt första gemensamma.

    Vi har verkligen samma utgångsläge! Har ni barn sen tidigare?
  • Deni81

    Pratade lite med killen idag och vi är inne på samma spår. Det vill säga, inte tvångsmässigt ligga runt ÄL utan försöka slappna av och ha lite roligt nu framöver. Han vill inte känna pressen av att vi MÅSTE. Det vill inte jag heller och jag blir dessutom så himla besviken varje månad. Jag tror han blir det också utan att säga det och vårt förhållande mår inte alls bra av detta. Jag är lite så där i tanken att det kanske skulle kunna leda till att det tar slut mellan oss. Någon som känt så? Eller som varit med om det? Tråkigt läge men nu gäller det bara att fokusera på kärleken tror jag. Försöka ha roligt, leva som vanligt och sen hoppas på att mensen inte dyker upp inom närmsta året.

  • FyrAAAA
    BabyJ skrev 2016-07-16 16:56:46 följande:
    Har försökt sen december, jag har tre barn sen tidigare och detta blir vårt första gemensamma.

    Vi har verkligen samma utgångsläge! Har ni barn sen tidigare?
    Samma här! Missfall i v.8 i april! Men mens 9/7 och sen äl så det kommer nog bli sön nästa helg! Kul med någon mer som försöker med barn nr 4!
Svar på tråden Bim aug 2016