Inlägg från: BamN |Visa alla inlägg
  • BamN

    Gravid igen tidigt efter förlossningen

    Hej!

    Hoppar in här då jag är i samma sits som ni är. Fick mitt första barn i januari detta år. Vi har tänkt att vi vill ha barnen relativt tätt, att nästa kanske ska komma efter 2-3 år. Så chocken när jag förra veckan tog ett test som visade positivt va stor. Att det skulle skilja ca 14 mån mellan dom va inte alls vad vi hade i tankarna.

    Även fast abort va tanken precis innan jag tagit testet (förstod att jag va gravid p.ga illamående m.m) men när det plusset kom så fanns det inte en chans att vi inte skulle ha detta barn.

    Vi tänker som dig Nina! Vi får detta avklarat nu alltså småbarnsperioden, sedan kommer förskola m.m med mer rutiner.

    Men även jag är rädd för graviditeten och förlossning. Hade en hyfsat lätt förra graviditet men nu känns det inte som min kropp är redo och jag är rädd att det kommer bli tufft. Sedan hade jag en väldigt långdragen och smärtsam förlossning som jag knappt känner att jag bearbetat och kommit över och nu är det "snart" dags för en till.

    Men detta ska säkert gå bra.. hehe

  • BamN

    Klart vi fixar det! Kommer säkert vara en del tuffa dagar men i slutändan kommer det ju vara värt det :)

    För mig va egentligen inte abort något val heller. Men innan jag testat mig och jag berättade för sambon att jag tror jag är gravid så sa han att han inte va redo. För honom gick det inte med ett barn till nu, så när jag väl stod där med det positiva testet blev jag så lycklig tills jag insåg, min sambo vill inte ha detta barn. Så dagen gick med lyckliga tankar kombinerade med tårar när jag tog mig ner till jorden. Som tur är såfort han kom hem från jobbet och han frågade mig om det var positivt och jag sa ja. Så sa han att det är klart vi ska behålla, och han tyckte helt enkelt bara i den sekund att de va helt rätt. Men nu tycker jag att han är för lugn med detta medan jag börjar panika lite.

    Får hoppas att denna graviditet blir bättre för dig "siktamotstjärnorna"!! Jag kan inte sätta mig in i er situation då jag verkligen hade en dröm till graviditet utan någon smärta överhuvudtaget. Jag bara hoppas att denna blir densamma men tvekar då min kropp fortfarande känns så svag.

    Alltså "Malintherese01" sänder all styrka till sig som bara går! Usch vilken sits men samtidigt gud vad spännande med tvillingpojkar!! Nu är du ju snart i mål!

Svar på tråden Gravid igen tidigt efter förlossningen