• Aleeexa

    hjärtformad livmoder/uterus bicornis/skiljevägg/två livmödrar - NÅN MER?!

    Hej!!
    Jag har nåt som heter uterus bicornis, vilket innebär att min livmoder är delad i två delar-med en vägg emellan. Som ett hjärta ungefär. får gå på extra kontroller ultraljud osv, då detta ökar risken för prematurfödsel - för att barnet helt enkelt inte får plats i en halv livmoder.... Och förmodligen kommer den lilla inte kunna vända sig (de vägrar göra vändningsförsök) så det ser ut som det blir kejsarsnitt.
    Jag är nu i v 32 (31+1)
    Är det någon annan som varit med om samma?
    När födde ni?
    Hur gick allt?

  • Svar på tråden hjärtformad livmoder/uterus bicornis/skiljevägg/två livmödrar - NÅN MER?!
  • Aleeexa
    Freddie skrev 2016-07-04 13:29:18 följande:
    Hoppas verkligen du är bättre på FB för jag fick inte meddelandet SkrattandeSkrattande

    Jag skriver till dig igen så får du söka upp mig på facebook.
    Nu har du fått PM på Facebook i alla fall!! Haha, tack gör tålamodet!!!
  • divinelady

    Jag har en halv livmoder ej hjärtformad...

    Varför är fb-gruppen hemlig? Ingen läkare vet något om min situation, jag vill ha snitt men dom tror det är farligaste vägen att få ut henne...... är i v 36 m 3:e barnet och det är så illa att jag har panik och visste jag detta innan hade jag steriliserat mig efter mr 2...

  • Sunlover

    Hej, gammal tråd möjligt. Men jag har en trolig skiljevägg i livmodern och vill gärna komma i kontakt med Facebookgruppen som det pratas om i detta inlägg. Tack på förhand.

  • Ebo88

    Hej!!

    Hittade också denna gammal tråd och jag har hjärtformad livmoder och är gravid i 8+2. Finns det möjlighet att joina Facebook gruppen? ????????

  • Lillflickan

    Hej!
    Jag är inte med på Facebook men har också hjärtformad livmoder med hård skiljevägg 2/3 ner i mitten. Är nu i v 8+3 så väldigt samma Ebo.
    Har en son sen tidigare född i v32+3.

  • Ebo88

    Grattis till den lille!! Och till den stora också givetvis!! Väntar första barnet och jag och sambon är så glada, men senaste VUL vi gjorde satte lite spår i huvudet och vill så gärna prata av mig med andra i liknande sitts. Var på.mitt första VUL redan i 4+2. Har en diagnos som heter APC resistens, får lätt till blodproppar. Eftersom jag skulle få blodförtunnande sprutor som jag måste ta varje kväll så ville dem enbart konstatera att jag var gravid och det var då hjärtformad livmoder upptäcktes. Läkaren sa så att det inte var nå konstigheter, men att jag ev kommer föda tidigare. Fick en ny tid som jag var på förra veckan. Då var jag i 7+3. Läkaren som jag hade då mätte barnet och hjärtat slog. Allt var som det skulle. Men sen sa hon att hon "såg något konstigt". Hon tittade runt och var fundersam och jag blir ju givetvis rädd och börjar gråta. Hon går och hämtar en barnmorska så båda kan se efter och dom vet inte vad det är. Dom såg något bakom fostret, men kan inte utesluta helt och hållet att det dom såg lixom satt på fostret istället för bakom. Jag frågade konstant vad det var och dricka dom sa var att "vi har sett nåt och vi vet inte vad det är. Det kan vara en missbildning på barnet och då kommer du börja blöda och få missfall men det behöver inte vara något."

    Sen fick jag i princip gå hem utan mer info eller tröst. Fick ny tid den 1/8 så dem kan se bättre.

    Har kollat runt i olika forum och har inte direkt hittat nån i liknande situation, bortsett från en. Det dem hade sett på henne i tidigt VUL var nog en del av moderkaka som inte att helt utvecklad och det försvann sen.

    Är ju livrädd nu och det är så jobbigt att gå att vänta. Men vi tror inte att det är något men samtidigt efter det dem sa så är man inte direkt på topp. Till saken hör att min pappa är tvilling så jag har nu börjat undra om det kan vara en till som gömt sig bakom i en trång livmoder som i te ville visa sig. Men då börjar man ju ifrågasätta hur det barnet mår och om det äns är så. Är bara så rädd och vill mest prata av mig.

    Hur som helst- stort grattis till dig och hoppas du mår bra och njuter för fulla muggar ????????

  • Lillflickan

    Grattis själv! Jobbigt när de ser nåt som de inte vet vad det är. Hoppas det går att se bättre nästa gång. Var på VUL igår och hon fick leta länge för att se hjärtaktivitet men var säker sen på att det fanns. Var extra svårt att få bra bild på grund av livmoderns form.
    Håller tummarna för att det inte är något konstigt för dig och att det inte är tvillingar för att du ska slippa lite oro.
    Har de sagt något om hur långt ner skiljeväggen går för dig? Tänker att det kan göra skillnad.

  • Freddie

    Oj...ser att ni är flera som söker fb-gruppen. Verkar som vi "gamlingar" inte är här så ofta.

    Ni är jättevälkomna till vår suveräna grupp. Skriv ett pm om ni vill så fixar vi in er ?

  • Ebo88

    Hej Freddie !

    Försökte PMA dig men det gick inte för det står att din sida är privat. Kan du möjligtvis PMA mig om du har möjlighet?

    Mvh Emelie

Svar på tråden hjärtformad livmoder/uterus bicornis/skiljevägg/två livmödrar - NÅN MER?!