• Gina43

    Nån som har koll på BB-personalens "skyldigheter"?

    Anna74a skrev 2016-07-31 07:59:55 följande:

    Jag låg på neonatal på ackis och fick ingen hjälp trots att jag blev själv, akutsnittad och åt värktabletter.

    Eftersom mitt barn var inskriven där men jag på en annan avdelning egentligen så fick jag ingen mat heller förutom kaffe och macka i dagrummet.

    Värsta mardrömmen.


    Det var väl barnet som låg på neonatal? Barnet är patient på neonatal, men du var patient på BB tills de skrev ut dig. Det är tyvärr fullt normalt att du inte fick mat på en neonatalavdelning (eftersom du inte var patient där). Du var hänvisad till att äta där du var inskriven? När vi vårdade vår son efter ett akut snitt fick jag gå till BB för att äta (så länge jag var inskriven där), alternativt äta hemma eller ta med egen mat till föräldrarköket på neonatal. Det var tufft.
  • Gina43

    TS, grattis till barnen! Jag lider med dig vad gäller de kroppsliga besvären (och jag vet särskilt hur jobbigt det är när tarmarna ska lägga sig på plats efter ett KS - jag hade stora problem med smärtsamma gaser. Prova Minifom).

    Jag ser att du har fått svar angående omsorgen. Man kan ju tycka att det skulle se ut på ett annat sätt och att de borde kunnat ge dig avlastning utan vidare de första två dygnen i alla fall. Min fråga är dock vad ni hade planerat innan förlossningen? Har ni någon som kan ta de barn som ni har hemma?

    Hade komplikationer under min första graviditet med barn på neonatal. Inför min andra graviditet hade vi beredskap för om det skulle bli komplikationer (vilket vi visserligen slapp). Tvillinggraviditet är ju högriskgraviditet, så ni har säkert resonerat i liknande banor?

  • Gina43
    Axe skrev 2016-07-31 08:59:01 följande:

    BB personalen är ju inte färdig för att passa dina barn!!

    Jag hade min dotter hela tiden hos mig, det är ju det bästa för amningen också. Enda gången jag bad den ha henne var när jag skulle duscha för min man var tvungen att åka hem till hunden.

    BB personal är inte barnvakter, de är sjuksköterskor och liknande som ska se till att du når bra rent medicinskt innan du åker hem.

    Pinsam inställning du har till vården. Kan man inte ta hand om sina barn ska man inte ha några.


    Fy skäms! Att svara så till en nyförlöst kvinna som ber om råd. Bedrövligt och elakt.
  • Gina43
    M1rella skrev 2016-07-31 16:32:23 följande:

    Jag tyckte det var ett sakligt inlägg. BB-personalen ÄR inte anställda för att vara barnvakter åt ens barn.


    Som fjanten sa.
  • Gina43
    gbgumman skrev 2016-07-31 16:20:48 följande:

    Problemet för mig var att neo vägra att släppa mig till BB för att äta. Det tog inte hand om min son mer än medicinskt vilket gjorde att jag tog hand om honom men det är svårt att veta när en nyfödd vill bli omhändertagen vilket gjorde att jag knappt åt något på en hel vecka. Vägde mindre när jag kom hem än innan jag blev gravid och då hade jag ändå gått upp 12kg.


    Vilken jobbig sits - låter hårt! Vi hade det rätt tufft också. Matning varannan timme (amning om barnet var vaket + sond) och då skulle jag hinna pumpa mellan varven.. och äta, duscha och sova! Vi sa ifrån och bad personalen på neo avlasta någon gång ibland så att jag fick äta och gå till BB för blodtryckskontroller när jag var inskriven där. Sedan jobbade jag och min man i skift med att ta hand om barnet. Som tur var hade vi förberett mat i frysen för den första tiden med barnet så vi konsumerade det då när jag inte längre behövde vård på BB.
  • Gina43
    M1rella skrev 2016-07-31 18:05:18 följande:

    Det är saklig fakta.


    Igen (det som fjanten sa). Ok, det spelar ingen roll om det var saklig fakta - det är jävligt hårt och elakt att säga till en kvinna i smärta som nyss fött barn genom kejsarsnitt att "Kan man inte ta hand om sina barn ska man inte ha några". TS har dessutom inte direkt valt att få tvillingar?
  • Gina43

    TS, sätt användaren M1rella på "ignore". Hon är inte värd att bli upprörd över.

    Ta hand om dig och dina små gossar!

  • Gina43
    malintherese01 skrev 2016-07-31 23:40:34 följande:

    Hur gör jag det?


    Tyvärr finns ingen funktion för det så du får göra det i ditt huvud
  • Gina43
    viseversa skrev 2016-07-31 10:16:49 följande:

    Precis. Jag kunde dock ducsha utan barnvakt alls. Inte ens sambon behövdes. Hade bebisen i sin lilla balja utanför duchrummet och öppen dörr när jag duschade(hade dock eget rum och egen dusch) Men även i gemensam dusch kan man rulla in bebisen i sin balja. Klart det vore skönt om någon har koll på bebisen under tiden. MNen kul att Axe hoppar på ts när hon själv använt personalen som barnvakt. När jag tycker ts har större behov av det.


    Jag kunde faktiskt inte duscha på BB (stort sjukhus i en svensk storstad) Gemensam dusch, men bara huvudstril (inga duschmunstycken)(!) och inga duschförhängen. Försökte men det gick inte - baljan och bebisen hade blivit nedskvätt. Att duscha med öppen dörr och bebisen utanför hade varit ett alternativ men med allt folk som sprang där (och inget duschförhänge) kändes det inte så bra. Att få en dusch var en anledning till att åka hem snabbare!
Svar på tråden Nån som har koll på BB-personalens "skyldigheter"?