Inlägg från: nattuv |Visa alla inlägg
  • nattuv

    Vad är bra med mångkultur?

    KillBill skrev 2016-10-26 08:03:51 följande:
    Svammel. Det är ju inte så att det är det negativa som är främmande kulturers kulturbärare. Det finns exempelvis många kristna, många muslimer, många araber eller nordafrikaner som är emot hedersrelaterat våld.
    Antingen accepterar du andra kulturer eller också inte. Du skriver om att acceptera anda kulturer men det du egentligen menar är att du accepterar andra kulturer om de liknar eller anpassar sig efter din. Din acceptans är i verkligheter inte mycket till acceptans. Kultur är inte bara exotisk dans och konstiga maträtter.
  • nattuv
    Dorian Ertymexx skrev 2016-10-26 16:51:36 följande:
    Inte riktigt va. För med den logiken är du alltså antingen för ALL sportkultur, inklusive läktarvåld och fanuppgörelser på stan, eller så är du EMOT all sportkultur, och vill inte se sport alls. Så, hur ska du ha det, för eller emot? Sport är ju inte bara roliga halsdukar och kul festiviteter vet du!!
    För mig är det inget problem eftersom jag inte några problem med att man plockar russinen ur kakan och sedan slänger bort det man inte vill ha.
  • nattuv
    Dorian Ertymexx skrev 2016-10-26 22:13:59 följande:
    Fast du höll ju med nattuv om att man inte kunde plocka russinen ur kakan? Nattuvs argument var att om man accepterade främmande kulturer så accepterar man lite automagiskt ALLT som sker i den kulturen. Rimligtvis måste det då också gälla sportkulturen - accepterar sportkulturen så accepterar man ALLT som sker i den, inklusive våldet, och enda alternativet är då att förkasta ALL sportkultur. Enligt nattuv.
    Nej nattuvs argument var att mångkulturförespråkare är hycklare.
  • nattuv
    Världsmedborgare skrev 2016-10-27 14:24:09 följande:
    Förklara på vilket sätt då, för du är ju själv en produkt av mångkulturen, och därmed lika mycket hycklare som alla andra.
    Nej jag är en produkt, på gott och ont, av det svenska folkhemmet. Jag har inte
    heller uttalat mig varken för eller emot mångkultur. Framförallt har jag inte i ena stunden påstått att jag är för mångkultur för att i nästa stund krävt att de delar i andra kulturer som inte passar mig skall anpassas till min egen kultur.

    Att som vissa gör påstå att de är för mångkultur för att sedan inte accepter att andra kulturer, på gott och ont, faktiskt är andra kulturer det är hyckleri. Jag förstår att det är lite svårsmält för de som känner sig träffad och får dem att hamna i försvarsställning men det är inte mycket att göra något åt.
  • nattuv
    Världsmedborgare skrev 2016-10-28 07:44:10 följande:
    Och är du en produkt av det svenska folkhemmet, ja då är du verkligen mångkulturell, fan vet om det går att vara mer mångkulturell än så, med tanke på hur snabbt vi svenskar anammar allt möjligt som finns hos andra kulturer.
    Möjligen kan tyskarna i Europa vara aningen mer mångkulturellt, men annars så är det vi svenskar som är mest mångkulturella.
    Mångkultur innebär flera kulturer inom samma politiska område. Så har Sverige aldrig set ut. Ett kulturellt utbyte är något helt annat. Tyvärr är det många som har lite svårt att hålla isär begreppen.

    Men där har vi det vanliga problemet med att språk och definition egentligen är allt för oprecis och att ett begrepp kan skifta mellan olika sammanhang. Att vissa sedan väljer att göra egna personliga tolkningar av begrepp gör inte saken enklare. Den tolkning jag använder är den jag tidigare stött på och som även tycks vara huvudbetydelsen på Wikipedia.
  • nattuv
    White Cross skrev 2016-11-06 23:51:48 följande:
    Jag menar alltså inhemska kristna klaner som består av svenskar,hur vanligt är fenomenet bland dem?
    Antagligen har någon (medvetet eller omedvetet) rört ihop en del begrepp. Det troligaste är att klaner avser klaner från områden där hederskulturen är utbredd och spänner över flera religioner. Sedan har någon försökt anpassa det till svenska förhållanden genom att börja kalla kristna sekter för klaner. Exakt hur man får in hedersbegreppet i de svenska grupperna är lite knivigare men med en utvidgning av hedersbegreppet och lite god vilja så går nog det också att lösa.
  • nattuv
    Tom Araya skrev 2016-11-10 11:33:35 följande:
    ...om det ändå bara vore "Tobleroneaffären"...
    Det får nog sägas vara en av de bättre skadehanteringar som gjorts i svensk politik. Att få Sahlins fiffel till att i det allmänna medvetandet bara handla om en Toblerone. Faktiskt ett riktigt imponerande jobb.
  • nattuv
    Dorian Ertymexx skrev 2016-11-10 18:15:48 följande:
    Det är fortfarande "bara" fiffel. Inte jämförbart med hot, förtal, övergrepp och våld.
    Sen får vi inte glömma att hon är på rätt sida och därför alltid och i alla situationer måste försvaras. Dessutom är det naturligtvis helt barockt att tänka sig att man skulle kunna fördöma en händelse utan att också, likt småbarn, peka på att någon annan också gjort fel.
  • nattuv
    Dorian Ertymexx skrev 2016-11-12 00:16:13 följande:
    Jasså? Du har fortfarande inte berättat VAD det är. Utan det kan du liksom inte säga att det inte är samma som i land X eller Y.
    Kultur är en av de saker som man inte kan beskriv som enskilda element.
    Kulturella särdrag framträder vid jämförande studier.
  • nattuv
    Dorian Ertymexx skrev 2016-11-12 15:11:17 följande:
    För du vet förstås att brottsligheten i stort har gått ned eller stått still (beroende på vilken typ man talar om) de senaste trettio åren?
    Troligen är det den berömda anmälningsviljan som minskat mest. Vissa vardagsbrott är det helt enkelt inte längre lönt att anmäla.
  • nattuv
    Dorian Ertymexx skrev 2016-11-11 14:13:34 följande:
    Fast du, Nattuv, nu är det ju inte så att någon försvarat Mona med vad andra har gjort - utan precis tvärtom: det är SD som försvarar sina fadäser med "AMEN MONA DÅ!!!!" Så det är faktiskt dem du ska rikta ditt inlägg till, inte oss.
    Fast om du tittar lite mer objektiv på ditt inlägg så slätade du över det Mona gjort genom att jämföra med något som någon annan(?) gjort och rangordna händelserna där det fiffel som Mona ägnat sig åt bagatelliserades.

    Om du menar inlägg #909 så var det ett erkännande av den socialdemokratiska förmågan att när de så väljer släta över skandaler. Det var helt enkelt ett förbannat snyggt jobb. Till skillnad från till exempel Juholt affären där de snarare underblåste en skandal.
  • nattuv
    KillBill skrev 2016-11-12 16:45:18 följande:
    Din teori håller inte. För att få ut ersättning från sin försäkring när man blivit utsatt för ett brott så krävs alltid en polisanmälan.
    Jo den håller eftersom det finn något i de flesta försäkringar som kallas självrisk och avskrivning vilket gör att det ofta inte lönar sig att anmäla. Inte därmed sagt att det är huvudorsaken men som logiskt resonemang hänger det ihop.
  • nattuv
    KillBill skrev 2016-11-12 17:06:03 följande:
    Lutar du dig på någon typ av forskning när du påstår att anledningen till antal polisanmälningar för vissa brott minskar är att anmälningsviljan har minskat eller spekulerar du bara?
    Om du tittar på inlägg #948 så ser du att det inleddes med ett troligen. Vilket är en indikation på spekulation. Det handlade alltså inte om ett påstående.

    Om vi fortsätter till inlägg #951 så finns det inte heller där något påstående utan bara ett resonemang som visar ett brott inte med nödvändighet måste komma till varken försäkringsbolagens eller polisens kännedom.
    Världsmedborgare skrev 2016-11-12 19:04:51 följande:
    Du måste ha en gjöra en polisanmälan om ett brott har begåtts, annars så får du inte ut nån ersättning från nåt försäkringsbolag.
    Du kan ju inte komma dragandes med ersättningskrav, om det inte finns nåt som försäkringsbolaget kan förhålla sig till.
    Om du tittar på inlägg #951 så ser du att jag nämnt självrisk och värdeminskning. När värdet understiger en viss summa är det helt enkelt ingen större mening att anmäla det till försäkringsbolaget och därmed inte heller till polisen.

  • nattuv
    Världsmedborgare skrev 2016-11-15 09:18:41 följande:
    Nu ljuger du igen, jag är väl medveten om problemen, jag och många med mig, försöker få de som kör ditt race, att förstå, att vi måsta ta hand om alla problem, och inte peka åt nåt håll.
    Det du håller på med, är som att bråka om vilket av alla hål i taket som ska lagas, för att det ska sluta regna in.
    Även om du skulle vara medveten om att det finns problem så tycks ditt störta fokus ligga på att släta över dessa problem.

    Det du håller på med är att istället för att försöka laga ett hål peka på ett annat för att avleda uppmärksamheten från det första hålet.
  • nattuv
    Världsmedborgare skrev 2016-11-16 10:58:51 följande:
    Tvärtom, tro mig, jag vet hur det ser ut genom det jag är involverad i, och att det inte går att peka ut nån grupp, religion eller va fan du vill.
    Eländet finns precis överallt, inom alla religioner, inom alla samhällsgrupper, det är bara mer eller mindre synligt.., minst synligt längst upp i samhället, och mest synligt bland de lägre samhällsklasserna, precis som det alltid varit.

    Så ger vi oss på en grupp och stävjar de övergrepp som sker där, så är det som att tillåta det i andra, och så kan vi inte göra.

    Faktiskt är det bästa vi kan göra, det är att erkänna att vi dras med samma elände själva.
    Upp med skiten till ytan, gör folk medvetna om det, och låt dom förstå att vi verkligen vill göra nåt åt det.
    Då kommer vi samtidigt att kunna hävda, att vi inte behandlar religioner eller kulturer olika, och slipper dras med den debatten.
    Dina försök att släta över och försöka ändra fokus genom att peka på att andra också gör fel är rätt genomskinliga. Om du haft något verkligt intresse av att diskutera vad du anser vara felaktiga beteenden hade du kunnat ta upp själva beteendet istället för att använde en "men de gör ju också fel" taktik.

    Det finns i grunden inget som skiljer dig från dina meningsmotståndare. Förutom lite mer hycklande.
Svar på tråden Vad är bra med mångkultur?