• singhali

    Efter vunnen budgivning mäklare

    Hejsan jag vet inte om jag lagt denna i rätt kategori men i alla fall.Någon som vet, när man som spekulant vunnit en budgivning och kommit överens med säljaren som accepterat budet. Har mäklaren en skyldghet att boka in en kontraktskrivning inom en viss tid och i så fall inom vilken tidsgräns? Vi ville ha en kontraktskrivning direkt vi vunnit budet inom samma vecka men nekades på grund av att mäklaren inte hade tid och kunde boka in en kontraktskrivning först tidigast en vecka efter avslutad budgivning. Nu står vi här och det har kommit in en ny budgivare som budar för fullt men som köpare som vunnit budgivningen känner man sig grymt besviken, inte att det kommit in en ny budgivare utan för att mäklaren inte prioriterade att boka in en tid för kontraktskrivning inom rimlig tid. 

  • Svar på tråden Efter vunnen budgivning mäklare
  • singhali

    jag förstår ju säljaren att han vill sälja till högstbjudande. Vad jag är i bryderi om är att mäklaren drog ut på tiden så länge en hel vecka och inte tillät oss få komma och skriva kontrakt inom rimlig tid. 

  • singhali

    Någon annan som varit med om att ha vunnit budgivningen och säljaren accepterat budet och att sedan ytterligare en budgivare kommit in efter avslutad budgivning? Vi har även beställt en besiktning men den har jag inte lust betala för någon annan förstås.

  • singhali

    jo helt riktigt så är det säljaren som bestämmer. I detta fall var det dock inte säljaren som drog ut på tiden innan vi fick skriva kontraktet utan mäklaren och allt var klart och vi bokat in besiktning.

Svar på tråden Efter vunnen budgivning mäklare