Inlägg från: LovelyZ |Visa alla inlägg
  • LovelyZ

    sova på förskolan som ettåring?

    Min son fyller snart 1 år och vi har redan fått plats på förskolan. Men problemet är att han stor behov att få sova två gånger om dagen, annars är han väldigt trött och jobbig. Men på förskolan sover barnen bara en gång kl 12, och det skulle vara väldigt sent för min som känner jag..

    Han vaknar kl 6.30 -7 på morgonen, äter frukost, leker ett par, tre timmar och sover alltid(!!) vid 10, han klarar inte av vara vaken en längre tid. Han sover då i en och halv, två timmar. Sedan sover han andra gången kl 14- 15 nån gång och då sover han också ca två timmar ibland lite mer till och med.

    Jag är jätte orolig på hur det kommer gå på förskolan, för hans framtida fröknar sa redan nu att "här kan han inte lägga sig kl 10"

    Någon annan som har varit i liknande situation? hur löste det sig?
  • Svar på tråden sova på förskolan som ettåring?
  • LovelyZ

    Tack för era svar! Blev betydlig lugnare nu. Ska prata med hans fröknar sedan, på informationsmöte, höra hur de tänker. Det är bara att jag blev så orolig när vi hade kort samtal med förskolan, då lät hon så bestämd att han inte ska kunna sova kl 10 där... 

  • LovelyZ

    Jag frågade nu hur de tänkte det där med sovtider. Så här kommer det att se ut tydligen.

    Det är tre mindre rum där barnen från hans grupp kan leka. Det är glasväggar och dörrar mellan dessa, så man ser in i alla rum. Barnen kommer sova vid 12 i två av dessa rum, då slänger fröknar madrasser kuddar och filtar på golvet , så får barnen sova var de vill. Det finns Inga vagnar, barnen sover aldrig ute, kanske om de är ute på promenad och någon somnade i vagnen, men de tar ej vagnar ut när alla leker, bara vid utflykt. Så om min son skulle bli trött tidigare, alltså innan tolv, kommer de inte lägga honom ändå. Det är bara om han själv kryper i nån hörna och somnar eller så, så väcker de inte honom, men lärarna kommer inte lägga honom annars. Så det är bara att hoppas att sonen ställer om sig ganska snabbt, annars kommer han få det lite jobbigt

Svar på tråden sova på förskolan som ettåring?