Inlägg från: Anonym (Essa) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Essa)

    Hur ser ditt liv ut som ensamstående förälder?

    Jag håller faktiskt med flera här i tråden. Har varit ensamstående i nio år och känner inte igen mig alls i hennes text. Ser den nästan som ett hån. Att allt skulle magiskt lösa sig om man bara hade en man haha. I många relationer är ju mannen anledningen till misären.

    Jag ser ju bara fördelarna med att vara ensamstående. Jag tycker det är ganska skönt att det bara är hon och jag. Vi är världens starkaste team. Men jag har också ett socialt liv, ett bra jobb, bra ekonomi, möjlighet att resa och har allt det där som vissa verka förutsätta att man saknar bara för att där inte finns en man dygnet runt.

    Är man ensam redan i sin relation så blir inte skillnaden särskilt stor när man blir ensam. Jag hade ju vänner, familj, jobb och allt sånt när vi separerade så allt det fanns ju kvar. Skillnaden är således väldigt liten om man inte hängt upp hela sitt liv på en man från början.

    När jag läser om relationsproblem så känner jag mig så lyckligt lottad som slipper allt det.

  • Anonym (Essa)
    micromat skrev 2016-09-09 10:15:51 följande:

    Jag tolkar inte Tildes blogg som att allt skulle lösa sig magiskt bara för att man har en man. Däremot att det skulle bli enklare och man kunde hjälpas åt om man är två. Är den ena slutkörd efter en vecka med lite sömn och fullt upp på jobbet kan den andra avlaste lite så att man får vila ut. Det oavsett hur par-relationen ser ut.

    Det är tufft att vara ensamstående. Kanske inte alltid så tufft och jobbigt som hon beskriver utan just att man inte har någon man kan dela allt med. Både det som är jobbigt och det som gör livet värt att leva.

    Det är inte lätt att hinna med jobb, fritid, matlagning, städ med mera när man är själv. Inte med småbarn som kräver passning och man inte har ekonomi till barnvakt eller folk i sin närhet som kan ställa upp vid behov.


    Många kvinnor ger tyvärr upp hela sitt sociala liv när dom träffar en man. Är man lite smart så håller man fast och värnar om sina relationer med familj, vänner och kollegor, då finns dom där om det skulle bli tufft. Jag har delat allt med mina vänner och familj och ser inte vad en man skulle gjort för skillnad.
Svar på tråden Hur ser ditt liv ut som ensamstående förälder?