• Lollo92

    Jag vill vara hemma med mina barn men hur?

    Så alltså, jag skulle vilja fortsätta vara hemma med mina barn efter att föräldrapenningdagarna är slut. Mina barn är 9 månader och 1,9 år och i vår är det dags att kasta sig ut i arbetslivet igen men egentligen vill jag fortsätta att vara hemma med dem. Det är inte det att jag har något emot förskolan eller något sånt. Känner bara att det hade varit så fantastiskt att få vara hemma med barnen till de börjar skolan eller alternativt ha dem 15 timmar/veckan. Både min sambo och jag arbetar som hantverkare alltså 6.45-16.00 vilket betyder långa dagar på förskolan och väldigt lite tid med barnen för oss. det är ganska så svårt att klara sig på endast en inkomst men det skulle naturligtvis gå på något sätt. Är det någon som har något tips på hur man skulle kunna lösa det? Hur gör ni som är hemma med era barn? Kanske tips på något smart sätt att jobba hemifrån för lite extra slantar osv.. Alla tips mottages tacksamt!

  • Svar på tråden Jag vill vara hemma med mina barn men hur?
  • Lollo92

    Vårdnadsbidraget finns inte kvar längre som synd är. Är borttaget från och med 31 januari 2017, har undersökt den möjligheten. Dagmamma skulle jag mycket väl kunna tänka mig men i min kommun vill de inte anställa fler än de få som finns kvar. Tack ändå för tipsen ????

  • Lollo92

    Tack för alla tips! Jag ångrar verkligen att jag inte läste på mer om föräldrapenningen så här i efterhand. Har försökt att dra på dagarna och plocka ut så lite som möjligt och tänkte fortsätta göra så men om man inte plockar ut fem hela dagar/vecka efter ettårsdagen så sänks mitt sgi. Tyvärr. Smart lösning om båda kan gå ner till 75%, har båda föräldrar rätt att jobba 75%? Eller gäller det bara en förälder?

Svar på tråden Jag vill vara hemma med mina barn men hur?