• pyssel

    Är min fd är tillsammans med en psykopat?

    Han är alkoholist och hon psyksjuk. När tänker du stå upp för barnen på riktigt och ta nästa steg?


    Alla hästar hemma
  • pyssel
    Blueskillen skrev 2016-09-12 07:49:16 följande:

    Vad är nästa steg för dig? Att vägra lämna barnen till deras pappa?

    Här finns en pappa som har delad vårdnad om deras gemensam barn, så bara för att han har problem med alkoholen så har han inte förverkat rätten att ha sina barn under sin tid. Psyksjuk vet jag inte om den nya kvinnan är. Mer att hon är kontrollerande och grovt svartsjuk.


    Det finns olika "nästa steg". Att uppmärksamma soctjänst och familjerätt är ett av dem - långt före din gissning om förverkade rättigheter. Btw är det barns rättigheter, inte föräldrars.

    TS har flytt ur alkoholismen, barnen står kvar, och du ser inga nästa steg? Exet har skaffat ngn som matchar pågående dysfunktion och barnen far illa.
    Alla hästar hemma
  • pyssel
    Blueskillen skrev 2016-09-12 08:33:39 följande:

    Jag menar att det är lätt att sitta här och säga att man ska ta nästa steg när man inte behöver ta ansvar för kommande händelser. Därför frågade jag dig vad du tyckte var nästa steg. 

    Vad händer om TS agerar så allt bara bli värre? Det är hennes barn som är brickor i ett spel här och det är inte bara att ta nästa steg. Så klart ska hon agera men jag vill inte komma med råd här. En alldeles för komplicerad fråga där man spelar ett högt spel då man har två människor som inte följer spelets regler. 

    Jag tror, om nu den nya är psykopat som TS befarar, att allt lätt kan vändas mot henne. Att allt kan bli värre. 

    Jag tycker TS står upp för barnen på riktigt redan så ingen skugga över henne. Jag känner att hon är en mycket ansvarsfull mamma och vill deras bästa. 

    Min magkänsla är mer att jobba med pappan. Att försöka få honom att förstå hans ansvar och att de två ska agera som föräldrar och att mer ignorera den nya kvinnan i stället för att ha diskussioner med henne. Absolut inte ha kontot med henne. Men som sagt, hur lätt är det att komma med råd i denna svåra situationen. 


    Jag adresserar TS för att det är hon som startat tråden men självklart faller skuggan främst på de två andra vuxna. Det blir inte värre för barnen av att tiga eller sluta sopa för ngn med beroende eller missbruk. Att växa upp med alkoholism sätter djupa spår i form av smärtsamma minnen men framförallt etablerar det ofta reaktionsmönster och sätt att hantera sin omvärld TS nog inte önskar sina älskade barn. Jag förstår att jag lät krass men i sådana här trådar bjuder ngn TS på förståelse och någon annan tar barnperspektivet. Jag hoppas att summan av delarna ger TS en push att agera för det är ingen dans på rosor att växa upp med alkoholism.
    Alla hästar hemma
  • pyssel

    Det låter hemskt och vad bra du faktiskt agerat. I din sits hade jag löpande uppdaterat handläggaren på vilken motvind du arbetar i för att trygga dina barn. Då dokumenteras det i akten och som ovan sagt, spara alla galenskaper du blir måltavla för. Det låter dock okunnigt från soc sida att du ska agera kontrollant i hans missbruk - det är ju detta du gjort dig fri från. Däremot förstår jag aspekten att barnen ska finnas tillgängliga för ömsesidig kontakt hans vecka så att de inte blir lojala mot missbruket. Att hans nya saboterar detta ihop med din fd hade jag upplyst soc om pronto.


    Alla hästar hemma
Svar på tråden Är min fd är tillsammans med en psykopat?