Inlägg från: Anonym (mirena 1½ år) |Visa alla inlägg
  • Anonym (mirena 1½ år)

    Varning biverkningar mirena hormonspiral

    Hejsan!

    Lyfter den här tråden lite nu, då jag märker att den till en del rör det jag själv funderar över nu.

    Jag satte in min första Mirena-sprial för ca 1½ år sen. Biverkningarna var till en början ganska långt 0. Mensen försvann och allt var bara bra. Acne fick jag dock till en viss del. Har aldrig egentligen haft problem med min hy, så de var lite småjobbigt då jag märkte att jag måste vara väldigt försiktig och inte typ bör röra med fingrarna i ansiktet alls. Fick också en hel del finnar på ryggen, som jag aldrig haft. Vissa av dom har lämnat ärr/fläckar efter sig som jag antar jag får lära mig leva med. Men tja, hellre lite små röda fläckar på ryggen än mens en gång i månaden kan man ju tycka.

    Men nu tycker jag att jag börjar ha mer besvär! Cirka ett år efter att jag satt in den började de dyka upp. Har hört att hormonmängden minskar lite trappstegsvis efter ett år, så jag tänkte att de kanske bara är det som spökar och att det går om. Men om nåt blir det värre.

    T.ex. har min mens och mensvärk kommit tillbaka, och det är mycket oregelbundet. Mensvärken är jobbig, inte lika hemsk som tidigare, men ändå väldigt besvärande. Mensen är mest som småblödningar, så de stör ju inte så mycket. Men eftersom det verkar komma med 1½-2 veckors mellanrum är det ju ändå väldigt irriterande! Jag måste gå med trosskydd hela tiden, för det känns som att ajg aldrig kan veta när jag ska blöda lite. Och att ha mensvärk 1-2 dar i veckan, varje vecka typ, är ju inte heller kul.

    Har också fått några riktigt fula finnar i ansiktet under sommaren. Värsta bölderna! Var inte ens som finnar, som gick att klämma, utan mer som en djupare inflammation i huden som tog veckor att gå om! Riktigt sjuka var de också, för att inte tala om pinsamt fula.

    Sedan våren har jag också haft problem med magen. Vet inte varifrån det kan komma, sådär t.ex. kostmässigt eller så. Men jag börjar misstänka spiralen. Nån annan som upplevt magproblem? För då jag börjar tänka efter, så hade jag faktiskt lite magproblem redan förra våre, dvs. då spiralen just hade satts in. De gick över och har inte besvärat mig mer, för att sen komma tillbaka nu i vår. Jag har förstoppning eller så bara bubblar det alldeles hemskt i magen. Problem med gaser som inte vill komma ut samt att min mage är helt pinsamt högljudd! Skäms (inte kul då jag nyligen träffat en ny kille!) Börjar starkt misstänka att magproblemen kan hänga ihop med de andra besvären från spiralen, eftersom jag tidigare, så jag inte använt hormon-p-medel, alltid haft konstig mage i och med mensen. Dvs. jag vet att hormonerna påverkar min mage.

    Andra som upplevt likadant?
    Vill gärna dela erfareheter här, då jag börjar fundera på om det kanske skulle vara smart att ta ut den.

    Acne istället för mens, det är ett byte jag gärna gör.
    Men magproblem istället för mens, aldrig. Då har jag hellre mens men en mage som inte konstant är konstig och uppblåst.

Svar på tråden Varning biverkningar mirena hormonspiral