• Anonym (mellanbarnet)

    Hur ofta hälsar ni "vuxna barn" på era föräldrar?

    Som frågan lyder. Anledningen är att jag antar att jag själv är väldigt dålig på att hälsa på min mamma som tagit väldigt illa upp. Vi bor 30 mil ifrån varandra, till skillnad från mina syskon som bor i samma stad eller åtminstone i närheten. Senaste gången jag var nere var nog förra året Och anledningen är egentligen att jag jobbar 6 dgr i veckan, det är mitt första år som egen företagare och även om det gått bättre än förväntat är man ändå nojig inför all skatt och räkningar som ska in. Jag och sambon sparar även för bröllop och resor nästa år därför är det nödvändigt att jobba häcken av sej ett tag. Min mamma vägrar acceptera detta, utan ser det som att jag inte vill åka ner och undrar vad hon gjort, trots att jag försökt förklara detta för henne flera gånger! Vår relation har väl förändrats till det sämre de senaste åren pga detta, samt att vi är väldigt olika som personer så det är väl inte så konstigt att det skär sej ibland. Jag har tröttnat på allt skitsnack om släktingar och deras respektive, samt den här samhället-går-åt-helvete-attityden som florerar i småstäderna, och att man inte kan berätta nånting i förtroende (det har jag lärt mej genom åren) utan att det blir hetaste samtalsämnet när man åkt hem igen. När man väl hälsar på blir det också ett jävla liv om man inte vaknar kl. 8 och äter frukost tillsammans (äter inte ens frukost normalt sett) eller om man inte stannar tillräckligt länge. Det är mindre kravfyllt att va på jobbet ibland. Men det som stör mej mest är att det känns som min mamma och jag pratar två olika språk, där hon är den som vill förstora upp allt eller hitta på egna historier som hon berättar för syskonen mfl. istället för att bara lyssna på mej och för en gång skull förstå. Jag brukade tycka det var jättekul att åka och hälsa på över en helg, men de senaste diskussionerna vi haft gör att man blir mindre pepp, och det känns som man gör det bara för att man måste.
    Nån i samma sits eller är jag bara en dålig dotter som inte tar ledigt för att hälsa på morsan?

  • Svar på tråden Hur ofta hälsar ni "vuxna barn" på era föräldrar?
  • Anonym (D'archangel)
    Anonym (mellanbarnet) skrev 2016-09-16 12:01:25 följande:

     Men det som stör mej mest är att det känns som min mamma och jag pratar två olika språk, där hon är den som vill förstora upp allt eller hitta på egna historier som hon berättar för syskonen mfl. istället för att bara lyssna på mej och för en gång skull förstå. Jag brukade tycka det var jättekul att åka och hälsa på över en helg, men de senaste diskussionerna vi haft gör att man blir mindre pepp, och det känns som man gör det bara för att man måste.
     


    Det här är lite motsägelsefullt. Du brukade tycka att det var kul att hälsa på, men inte längre. Du skriver som att något har hänt i och med era diskussioner, men du skriver att du önskar att hon skulle lyssna på mig "för en gångs skull". När du uttrycker det så så antar jag att hon inte lyssnat på dig tidigare heller.

    Med andra ord är det väl kanske inte mamma som förändrats utan du som tröttnat. Det är ok, alla kan få nog. Men det är ibland lättare att förlägga orsaken till något utanför sig själv.
    Jag är själv en bit över 40 och jag har seriöst tröttnat på framför allt min pappa. Han är samma sura gubbe som han alltid varit. Men jag har väl mognat sent för det är först nu jag förstår hur störd jag är på honom.
  • Elih

    Bor 20 mil ifrån mina och försöker åka dit varannan månad men brukar bli var tredje :)

  • Anonym (Hanna)

    Träffar mamma 3-5 ggr i veckan skulle jag säga. Vi har än nära och bara relation och bor nära varandra. Pappa dog när jag var tonåring. Svärföräldrarna bor i london och vi träffas en gång om året om vi har tur. Mer en ekonomisk fråga men ändå. När vi bodde i London så träffades vi en gång i veckan och åt tillsammans.

  • lövet2

    En av mina döttrar bor ca 30 mil bort, och hon hälsar på mig ungefär varannan månad. Hittills varje jul också. Övriga vuxna barn bor så pass nära att de kan dyka upp lite när de känner för det. Titta hit på middag bara och stanna några timmar.

    Jag bort själv väldigt nära mina föräldrar, men min bror bor riktigt långt bort (runt 100 mil). Han hälsar på dem 2 gånger om året.

  • nernu

    Du måste inte hälsa på men din mamma har väl all rätt att bli besviken. Du har både råd och tid att hälsa på men du vill inte. Säg som det är istället. Hon är inte onormal som blir besviken.

  • Anonym (Varierande)

    Sambons föräldrar bör 2 timmar bort. Han hälsar på dem ca 2-3 gånger per termin, oftast i annat ärende. Skall t.ex. träffa vänner.

    Jag följer med så sällan jag kan för hans familj och jag är väldigt olika.

    Min egna familj träffar jag minst en gång i veckan.

  • Anonym (O)

    Min mamma träffar jag kanske ungefär en gång i månaden, men det blir ofta oftare (runt högtider, födelsedagar, semester etc). Pappa träffar jag nästan bara kring födelsedagar, men det är för att han aldrig har tid/ork - annars hade jag velat träffa honom mer.

    Kan du inte be din mamma att hälsa på dig om du inte hinner hälsa på henne?

  • Anonym (familjekär)

    Jag och sambon bor nära våra föräldrar och har en god relation med dem, så vi träffar väl dem minst en gång i veckan, ofta mer. Min mormor bor 30 mil bort, hon och mamma träffas väl några gånger om året på sin höjd men pratar länge i telefon minst en gång i veckan. Så vitt jag vet är de båda nöjda med det.

  • Johan75

    Hälsar på två till tre gånger per år, men då längre stunder. De hälsar på mig ca fyra gånger per år kanske. Ca 1 000 km mellan oss. Ringer/videosamtal kanske typ två gånger i veckan, men då är det ofta barnbarnen och farmor/farfar som pratar mest. 


    Behold, i come as a thief.
Svar på tråden Hur ofta hälsar ni "vuxna barn" på era föräldrar?