Inlägg från: Anonym (Svea) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Svea)

    Var ska vi bo?

    Vi har, som Carambolan, valt att bo i stan men har tillgång till sommarställe. För vår del övervägde promenadavstånd till jobb/förskola, bra skolor och barnens aktiviteter. Dessutom nyttjar vi ofta stans kulturliv, museer osv och vi gillar att enkelt kunna gå ut och äta hela familjen. Natur och gräs under fötterna har vi tillgång till på sommarstället och det räcker för oss. ????

    Våra närmaste vänner, som flyttat till hus, söker lägenhet i stan igen. Deras erfarenhet är att pendeltiden ätit upp den tid då de på vardagar skulle kunna varit ute i trädgården och på helgen blev trädgårdsskötsel något de var "tvungna" att göra för att de inte hunnit med gräsklippning osv under veckan.

    Men jag tänker att den som gillar att fixa i trädgård inte ser det som en börda utan en förmån. Ni får helt enkelt fundera över vilket boende som bäst passar era behov!

    Lycka till!

  • Anonym (Svea)
    Anonym (Utanför stan) skrev 2016-09-20 17:40:25 följande:

    Håller helt med om tiden. Men kulturlivet behöver man inte missa. Vi går jätte ofta på teater restauranger museum. Vi tar bussen som går var 5 min och jättenära huset direkt till Slussen. 20-25 min senare är vi mitt i smeten. Gillar man sådant så behöver man inte välja bort det. Min mamma och jag gick och shoppa en dag. Hon bor i Solna och behöver gå till t banan ett stycke. Vi skildes åt mitt i stan och jag var hemma före henne.


    Nej, självklart kan man fortfarande ta del av kulturutbudet även om man flyttar ut!

    Det som jag tror/ser bland våra vänner blir skillnad är möjligheten till spontanitet; att besöka ett museum efter att barnen hämtats från förskola/fritids, köpa sistaminutenbiljetter på teatern en timma innan föreställning (och är det slutsålt fick vi oss i alla fall en skön promenad), slippa shoppa på helgen när "alla" är på stan eller gå över till någon av restaurangerna i kvarteret en vardagskväll. För oss är det livet att föredra framför att pendla ut från stan varje kväll. Men det är vi det!
  • Anonym (Svea)
    Frontline skrev 2016-09-22 10:26:41 följande:

    Vi kanske inte har precis lika bra utbud vad det gäller museum och utbildningar inom rimligt avstånd men det ligger kanske inte inom vårt intresse så inget vi saknar.

    Men är vi villiga att betala kanske 6-7 mille för att ha det hmm nej inte en chans..

    Googla fjollträsk


    Och så finns vi som tycker att det där utbudet är värt en hel del och som sitter med hyreskontrakt i innerstan. Vi har kanske inte så stort intresse av livet på landet och promenerar till jobbet på fem minuter. Tur att vi är olika.

    ...men du vet att uttrycket "Fjollträsk" signalerar osäker landsortsbo med mindervärdeskomplex, va?

    Om du är genuint nöjd och glad med ditt liv och ditt boende skulle du kanske tänka på hur du kommunicerar. Nu låter det bara som om du trillade in på en tråd där du egentligen inget har att tillföra i (TS undrar ju specifikt om boende i och i närheten av Stockholm) och kände ett behov av att trycka till dem som haft möjligheten att välja bort ett liv som ditt för att istället bo i storstad -och det är väl ändå inte så det är?
Svar på tråden Var ska vi bo?