Inlägg från: Stårschan |Visa alla inlägg
  • Stårschan

    Någon mer som vill börja äta nyttigare? Kom igen så peppar vi varandra!

    Jag hakar gärna på efter helgens svullande. Kläderna krymper i garderoben så det är nåt rent förskräckligt! Jag vill få tillbaka midjan igen, och få i mig mer vitaminer och mindre socker. Och få upp styrka och flås. Gud give att lusten håller i sig!

  • Stårschan
    hundtok skrev 2016-10-10 18:52:59 följande:
    Välkommen! Måste vara något fel på våra garderober ;)

    Vad har du för mål?
    Tack! Och shit - måste jag vara konkret? Skämt åsido så är det ju klart att man måste vara det för att komma någon vart.

    Mitt mål är att ha gått ner 10 kg (till 60) innan skolavslutningen VT-17, varav helst tre kilo innan jul. Och att motionera på något organiserat sätt minst en gång i veckan. Idag hinner jag inte HELLER, men imorgon!
  • Stårschan
    Duckan skrev 2016-10-11 09:40:18 följande:

    Jag äter inte så värst onödigt, men min stora bov är att jag gillar vin och har en nedsatt ämnesomsättning. Är inte överviktig på utsidan, men har extremt mycket kroppsfett på insidan. Någon som vet vad jag kan äta/unvdika att äta för att öka min förbränning?
    Jag springer 3-5 ggr i veckan.


    Hur märker man att man har mycket kroppsfett på insidan om det inte syns utanpå?
  • Stårschan

    Men bra jobbat att ha fått ner den 5% åtminstone. Kanske minskar det fortfarande, men i väldigt långsam takt?

  • Stårschan

    Jag har börjat fundera på om 5:2 kanske kunde vara något för mig. Nån som har provat? Jag gick ner för några år sedan med hjälp av GI, men är alldeles för svag för kolhydrater för att det skulle funka i längden. Jag fick mantrat "man ska ju leva också" itutat mig när jag var väldigt ung, och har lite svårt att ge upp livets goda eftersom det ju ska vara njutbart att leva också. Därför blir jag ju glad när jag hittar saker som faktiskt BÅDE är goda och nyttiga samtidigt.

  • Stårschan

    Hm. Då gäller det ju "bara" att hitta något vettigt att äta från morgon till kväll de där lågkaloridagarna. Och OOOJ vad jobbigt det blev att googla helt plötsligt. Rynkar på näsan

  • Stårschan

    Linssoppa är ju gott. Det gör jag ju själv ändå ibland. Jag kanske skulle skaffa lagom små matlådor och frysa in ett gäng så att det alltid finns i frysen, så att man inte har något att skylla på.

  • Stårschan
    Carabellis kusp skrev 2016-10-11 13:42:08 följande:
    Jag tål inte heller gymmet, däremot älskar jag FMTK-appen! Passar så bra med styrka utomhus som komplement till löpningen.
    FMTK-appen? Vad är det?
  • Stårschan

    Tack! För ännu har jag inte tagit mig för att googla...

  • Stårschan
    Aniiee skrev 2016-10-11 14:33:08 följande:
    Vilken? Den jag hittar är 400kcal lite drygt, men jag ärlite dålig på att hitta hos viktväktarna.

    Annars så är soppa perfekt att äta på lågkaloridagar i 5:2. Jag har en hel hög soppor som jag fixat åt syrran, somk äter 5:2. Hojta till så delar jag med mig. 
    HOJT
  • Stårschan

    Tack. Bönsoppan lät helt klart som något för mig, men jag skippar koriandern. Jag antar att bönorna ska vara färdiga på burk, och inte torkade?

  • Stårschan
    K Kalle skrev 2016-10-12 12:13:00 följande:

    Julen är hemsk! Den vanliga julmaten är det ju ingen fara med, men jag brukar bestämma att på julen är allt tillåtet och då blir det julmust och choklad och kolor varje dag. Inte bra. Sen efter jul är det jättesvårt för mig att börja äta normalt igen. Jag har liksom gått in i ett svullomode som är svår att komma ut. Jag hoppas kunna skärpa mig och åtminstone svulla lite mindre denna jul!


    Samma här! Och så upptäcker man det runt nyår när man inser att man inte längre kan stänga täckbyxorna när man ska ut i slalombacken. HEMSKT!
  • Stårschan
    hundtok skrev 2016-10-16 22:06:44 följande:

    Har gått upp 0,3 kg sedan start. Livsfarligt att äta nyttigt tydligen ;)

    Nya tag nu!


    Du har åtminstone börjat. Jag har inte ens vågat väga in mig än, och helgen bjöd på alldeles för mycket gott. Läxa till imorgon - invägning och kvällspromenad. Man får väl ta pruttkudde med sig så att man har något försvar om man träffar på någon pajas ute på kvällen.
  • Stårschan

    Äntligen tordes jag plocka fram vågen. 70.2. Dricker mera vatten och äter mindre portioner. Jag försöker nöja mig med att bli mätt, och inte proppmätt. Frukt till eftermiddagskaffet istället för kaka.

  • Stårschan
    hundtok skrev 2016-10-21 06:50:37 följande:

    Idag vägde jag mig igen. Har gått ner 0,6 kg sedan förra veckan. Inget stort ras men min målvikt är nu bara 2,1 kg bort. Jag äter som vanligt men undviker sötsaker och väljer nyttigare alternativ där det är möjligt. Jag är en hopplös soffätare på kvällen men tar nu en morot eller en hård smörgås istället för godis eller chips, glass etc. Lider inte av min förändring utan känner mig fortfarande peppad nu 3 veckor senare.


    Härligt att höra!
  • Stårschan
    Duckan skrev 2016-10-21 08:59:01 följande:

    Jag är över 40 och har nedsatt förbränning pga klimakteriet så jag jobbar lite i motvind kan man säga. Jag borde ha tagit tag i min kropp för många år sen.


    Helvete vad du skräms! Jag lär väl vara i samma sits jag också! Tyst
  • Stårschan

    Låt oss hoppas. Jag tänker väga mig nästa gång på måndag, och räknar med att hinna med lite ordentlig motion i helgen.

  • Stårschan

    Tzatziki eller hummus är ju mumsmums att dippa i, och är väl inte så farligt, eller?

Svar på tråden Någon mer som vill börja äta nyttigare? Kom igen så peppar vi varandra!