• K Kalle

    Någon mer som vill börja äta nyttigare? Kom igen så peppar vi varandra!

    hundtok skrev 2016-10-07 19:11:32 följande:

    Jag har bestämt mig för att äta nyttigare from nu. Ingen diet utan "vanlig" mat men nyttigare än det jag äter nu. Har ingen stor övervikt att bli av med men vill ner 2-3kg och blir mer tränad. Någon som vill vara med?


    Japp. Jag är med! 2 kg för min del och behöver äta nyttigare så att jag får i mig mer riktig näring. Hur äter man mer utan att gå upp i vikt (kan inte träna mer)?
  • K Kalle

    Julen är hemsk! Den vanliga julmaten är det ju ingen fara med, men jag brukar bestämma att på julen är allt tillåtet och då blir det julmust och choklad och kolor varje dag. Inte bra. Sen efter jul är det jättesvårt för mig att börja äta normalt igen. Jag har liksom gått in i ett svullomode som är svår att komma ut. Jag hoppas kunna skärpa mig och åtminstone svulla lite mindre denna jul!

  • K Kalle
    Carabellis kusp skrev 2016-10-12 12:21:30 följande:
    Håller med! Fast i min familj har vi slopat alla chokladaskar och liknande och lägger krutet på maten. Julmusten fick jag avsmak på när jag förstod hur mycket tänderna skadas av läsk. Dricker champagne istället!
    Dricker du champagne till alla måltider under julen? Skål
  • K Kalle
    Carabellis kusp skrev 2016-10-13 18:25:52 följande:

    Bra dag än så länge;

    Gröt med blåbär och ett kokt ägg till frukost

    Blomkålssoppa med en skiva hembakt bröd till lunch

    Valnötter och ett hembakt fröknäcke till mellanmål

    Kyckling med sötpotatismos och brysselkål till middag

    +överkroppsträning på gym, 12000 steg promenad och massa städning ovanpå det

    Bedömer att det finns risk för att jag mumsar kaksmet när barnen sover eftersom storbak inför födelsedag väntar.


    Vad gott det låter!
  • K Kalle
    whattodowhattodo skrev 2016-10-22 12:53:32 följande:

    Tänkte tipsa om en salladsbas som jag ofta gör när jag vill äta sallad. Denna bas gör jag i en skål som får stå i kylskåpet någon dag där man kan variera tillbehören till.

    OBS:Jag är ganska "plain" när det kommer till sallad, jag behöver inte ha 12321873 olika ingredienser och dessa funkar finfint för mig:

    1 färdigsköjd/ hackad mix från ICA
    1 paket cocktail-tomater (250g)
    ca 3-4 morötter som jag bara skalar i salladen med en osthyvel

    Ja jag vet, jag är lite lat men jag tycker verkligen att det är såååååå tråkigt att hacka sallad och isbergssallad är förövrigt i min mening smaklöst, men orkar inte handla på mig en massa olika salladssorter då jag bor ensam och det skulle bara bli gammalt (hehe undanflykter)

    Exempel av tillbehör:
    1. paket breasola skinka/ parma skinka
    2. köttbit (oxfilé/ rostas/ fläskfilé/ kyckling)
    3. laxfile
    4. 1 burk tonfisk i vatten

    Man kommer hem, är superhungrig - bara sleva upp sallad i en tallrik och ta fram en burk tonfisk i vatten, rinna av vattnet och hälla över tonfisken i salladen - klart. 5 minuters middag  

    Tonfisk i vatten är underskattat, hade bara fått för mig att det var äckligt, men så testade jag detta koncept någon dag - funkar hur bra som helst och mättar riktigt riktigt bra!


    Bra tips! Jag hade slängt i ett hårdkokt ägg i salladen också.
  • K Kalle

    Jag måste äta mer, för att få i mig tillräckligt med näringsämnen, men vill inte bli tjockare. Hur gör jag? Jag skulle behöva gå ner 2 kg i vikt. Jag vill definitivt inte gå upp. Eftersom jag är handikappad har jag svårt för att träna (är väl därför jag gått upp i vikt de senaste åren).

  • K Kalle
    nyfiknatjejen skrev 2016-10-28 10:32:45 följande:

    Knäckbröd är verkligen min nya favorit så gott med leverpastej, ost, eller vad som helst egentligen Glad Känns betydligt nyttigare än ljust bröd som det ofta blev innan Drömmer


    Jag har också bytt till knäckebröd! Så gott!
  • K Kalle

    Jag har svårt att avstå snacks på fredagskvällen, men ikväll byter jag ut chipspåsen och colan mot en handfull nötter och mandlar och en Loka till

Svar på tråden Någon mer som vill börja äta nyttigare? Kom igen så peppar vi varandra!