Inlägg från: Carambolan |Visa alla inlägg
  • Carambolan

    Kladdkaka med honung istället för socker?

    Du råkar inte ha sirap hemma? Ju ljusare desto bättre. Det tror jag blir bättre.

  • Carambolan
    Bibbidi skrev 2016-11-11 20:05:55 följande:

    Jo jag har nog ljus sirap hemma nu när jag tänker efter... Går det att byta ut mot lika stor del socker? Eller är inte sirap sötare än socker?

    Det här började plötsligt kännas som en naturkunskapslektion. 


    Sirap är lite sötare än socker så jag hade tagit aningen mindre, men i kladdkaka är det ju inte så himla noga att det är exakta mått :)
  • Carambolan
    blomman 2 skrev 2016-11-11 20:17:44 följande:

    Både honung och sirap går bra,jag brukar använda ca 10 st dadlar,supergott och mycket nyttigare. Åh...nu blev jag ju super sugen på kladdkaka med lättvispad grädde!


    Det lät spännande! Jag brukar också göra dadelbollar men har aldrig provat det i gräddade kakor. Kör du dadlarna i matberedare och sen bara blandar ner i kladdkakesmeten, eller hur gör du?
Svar på tråden Kladdkaka med honung istället för socker?