Inlägg från: Jennie med ie |Visa alla inlägg
  • Jennie med ie

    När sätter ni upp julgran?

    Maddi skrev 2016-11-26 16:52:28 följande:

    Jag tycker att jag är tidig att sätta upp våran julgran, den kommer upp runt lucia strax före eftersom jag vill ha bort den innan nyårshelgen. Men jag ser många som redan tagit fram den nu till advent. Så faktiskt känner jag mig ganska sen i julpyntandet nu.

    När sätter ni upp julgranen?


    Några dagar före julafton, runt skolavslutningen.
  • Jennie med ie
    Jennie med ie skrev 2016-11-26 21:19:00 följande:
    Några dagar före julafton, runt skolavslutningen.
    Och sen åker den ut Tjugondedag Knut.
  • Jennie med ie
    Maddi skrev 2016-11-27 08:19:10 följande:

    Upplever ni att era vänner ställt fram granen redan och att det blivit allt vanligare att den kommer fram runt 1 a advent?

    Jag förstår att folk vill ha upp granen om man åker på semester under jul. 

    Jag funderar på om trenden från USA kommer till sverige angående att sätta upp granen redan vid 1 december? 

    När jag var liten satte vi upp granen 1 vecka före jul och tog bort den 20 dagar efter. Men jag känner att den ska bort innan nyår eftersom julen är över då och tomtar ska bort. Ev att adventsstakarna och julstjärnorna i fönstren får vara kvar ett tag till. 

    Angående gran så tycker jag det är lämpligt med plastgran när barnen är små. Min sambo var emot det men insåg efter första julen med barn att det får duga med plast under småbarnstiden. 


    Nja det känns väl lika blandat som tidigare tycker jag. Antingen åker granen upp 1 advent och åker ut direkt efter julhelgen för att ge plats år nytt och fräscht det nya året eller så åker den upp precis före julhelgen och stannar till Tjugondedag Knut. Ja det finns såklart varianter men de två är de vanliga grundläggande synsätten liksom. Jag upplever att de flesta jag känner gör ungefär som under den egna uppväxten.
  • Jennie med ie

    Efter många års envishet har jag nu tvingats fimpa den äkta granen och skaffa en i plast. Det finns en gräns för hur kul det är med kraftiga allergiska reaktioner och sjukvård efter dem och jag vågar inte utsätta mig för sånt jag "inte tål men överlever" längre. Så ni som kan ha riktig gran, jag avundas er!

Svar på tråden När sätter ni upp julgran?