Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Den heltäckande slöjan är inte acceptabel!

    hipsterpappan skrev 2017-02-14 19:27:17 följande:

    Foto taget 1979 som visar iranska kvinnor som protesterar mot införandet av hijablagen. Vår sk feministiska regering är en skam för kvinnors rättigheter i dagens könsdiktatur.


    Ditt muslimhat skiner igenom när du kritiserar regeringen.

    Jag är stolt över att Sverige skickar en delegation med 11 duktiga kvinnor till Iran och att dom tar hem en mångmiljardaffär med sig hem till Sverige.

    Skulle det ha varit bättre om regeringen bara hade skickat män till Iran? Varför protesterade du inte när Carl Bildt besökte Iran för några sedan?

    Sverige har fått beröm från Leila Alikarami, Iranska kvinnorättskämpe för att vi skickade en delegation med så många kvinnor till Iran:

    www.google.se/amp/s/amp.theguardian.com/world/2017/feb/13/iranian-president-criticised-all-male-delegation-swedes-hassan-rouhani
  • KillBill
    JTA skrev 2017-02-14 22:09:30 följande:
    Skamligt är rätt ord. Jag känner bara förakt för dessa hycklare.
    Jag tycker att det är skamligt att så många är kritiska när svenska kvinnor reser till Iran i tjänsten men är likgiltiga när svenska män gör samma sak.
  • KillBill
    hipsterpappan skrev 2017-03-25 17:44:45 följande:

    Vad vet Göran om hedersförtryck? Att han inte skäms att spöka ut sig så i den vanligaste symbolen för kvinnoförtryck i den muslimska världen.


    Självklart ska hedersförtryck bekämpas men alla kvinnor som bär slöja är inte förtryckta. Det finns både kristna, judiska och  muslimska kvinnor som bär slöja av fri vilja och det kan vara lika mycket förtryck att kritisera en kvinna som bär slöja som att kritisera en kvinna som inte gör det. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    K Kalle skrev 2017-03-31 09:14:51 följande:
    Det spelar för tusan ingen roll om man bär slöjan frivilligt eller inte. Själva slöjan i sig är en symbol för att kvinnan är underordnad mannen oavsett om man bär den frivilligt eller ej. De som "frivilligt" bär den accepterar detta, men jag anser inte att vi ska acceptera det i ett jämställt samhälle.

    Det är tyvärr inte så att det bara är männen från dessa kulturer som tycker att kvinnor ska ha en underordnad roll utan även de flesta kvinnorna, men i vårt land har vi hunnit längre än så. Om svenska kvinnor hade haft slöja på detta sätt i början på 1900-talet hade kampen mot den ingått i kampen för jämställdhet.
    Så du menar att de hundratal kristna nunnor som bor i Sverige och som bär slöja gör det som en symbolhandling för att visa att de är underordnade män?

    Hur ser du på de kläder som svenska (kristna) munkar bär? Vad handlar den symbolhandlingen om?

    Hur ser du på att judiska män bär kippa eller att judiska kvinnor bär sjal när de besöker en synagoga?

    Det är fördomsfullt att påstå att slöjan alltid är en symbol för underordnade kvinnor och kvinnor som bär slöja av religösa skäl upplever ditt påstående som kränkande.
Svar på tråden Den heltäckande slöjan är inte acceptabel!