Inlägg från: Anonym (suck) |Visa alla inlägg
  • Anonym (suck)

    Varför fattar inte folk att det är dyrt att tjäna mycket?

    Anonym (TS) skrev 2016-12-05 21:58:03 följande:
    Det finns ingen annan yrkeskår än sjuksköterskor och lärare som kan mäta sig i deras nivå på klagande. Missförstå mig rätt nu, jag klagar inte på tjänstemännens arbetsvillkor. Jag börjar dock bli jävligt less på synsättet "Du som tjänar så mycket borde ha råd med allt". För nej, man har inte råd med så mycket mer än vad någon med medellön. När man slår ut det så är det bara någon tusenlapp som skiljer fastän det ser ut som en jätteskillnad i lönekuvertet. Det kostar både psykiskt och fysiskt att tjäna mycket.
    Men herregud så dumt. Om du kanske har missat det, så är det höga krav och mycket stress på de flesta jobb inom dagens arbetsmarknad. Väldigt många lärare, sjuksköterskor, socionomer och andra offentliganställda är överrösta med arbete - och många går tyvärr in i väggen.

    Det är liksom inte så att man som offentliganställd med låg eller normal lön är förskonad från stressiga arbetssituationer. Att det är något som bara de med hög(re) lön skulle drabbas av. Tror du det så måste du vara mer än lovligt obildad. Trots din höga lön...

    Och nej, jag är själv varken lärare, sjuksköterska eller ens offentliganställd. Däremot är jag hyfsat allmänbildad och kan ta in även sådant som sker utanför min egen lilla ankdamm. 

    (Vad det gäller att det skulle vara så dyrt att ha hög lön, känner jag för övrigt många högavlönade människor som inte alls har de indirekta utgifter för inkomstens förvärvande, som du räknar upp. Många har inga extra utgifter alls (till exempel läkare, de har precis som sjuksköterskorna gratis arbetskläder), eller så räcker det med en enda kostym/dräkt av hyfsad kvalitet som man kan använda i flera år. Detta eftersom den används så sällan.

    Så ser det ut för många av cheferna på mitt jobb, där vi har en avspänd klädkod. Ja, eller snarare ingen klädkod alls. Det är enbart vid ett fåtal mer officiella situationer de behöver vara mer formellt klädda.) 
Svar på tråden Varför fattar inte folk att det är dyrt att tjäna mycket?