Inlägg från: Anonym (öh) |Visa alla inlägg
  • Anonym (öh)

    Varför fattar inte folk att det är dyrt att tjäna mycket?

    viseversa skrev 2016-12-05 18:29:32 följande:

    Exakt hur dyrt är det inte att vara fattig då? Knappt ha råd att äta i slutet av månaden. Att inte kunna köpa vinterskor och kläder till sina barn.När en mössa är en enorm utgift som innebär att man får välja bort något annat nödvändigt. Att känna förtvivlan när skolan vill att man ska skicka med matsäck till barnet för då sabbas hela veckans matranson.Att ALDRIG kunna unna sig något extra. Inte kunna gå på skansen eller liknande med barnen/barnet NÅGONSIN. Inte kunna ta en kaffe ute. Men visst ts det är mest synd om dom som tjänar mer än dom behöver.- Inser du inte hur provocerande din ts är för många??


    Det är landets relativt sett få rika och ännu färre väldigt rika som välfärden bygger på. Så utan oss hade ni fattiga haft det ännu fattigare.
  • Anonym (öh)
    sextiotalist skrev 2016-12-07 11:12:45 följande:
    Absolut bidrar de mer, men inte tillräckligt så att de lönar sig att lägga på extraskatt.
    Den stora skatteinkomsten kommer från de som tjänar kring medel, eftersom det är den stora massan är.
    Jag pratade inte ens om skatter.
  • Anonym (öh)
    sextiotalist skrev 2016-12-07 11:20:49 följande:
    OK, du tänkte konsumtion. Där är nog olika, de som tjänar mycket har utrymme att konsumera mera, men alla gör det inte.
    Jag har många högavlönade runtomkring mig, men det är även dom som köper begagnat i större utsträckning än de som har lägre inkomster.
    Nej, jag tänkte inte konsumtion heller. Jag tänkte innovation, risktagning, investeringar, nystartsbolag, reinvesteringar, kapital i Sverige trots skatter (även om det förstås funnits fler rika i Sverige med ett annat och lägre skattetryck) ägandet av storbolag och därmed också arbetstillfällen för de massor du talar om och så vidare.
  • Anonym (öh)
    Anonym (TS) skrev 2016-12-07 11:21:25 följande:
    Fast utan fabriksägare, inga fabriksjobb till den stora massan. Utan bankägare inga banker till den stora massan. Utan restaurangägare, inga kockar och servitriser. Utan hotellägare, ingen hotellpersonal eller ställen för turister att bo på. Utan fastighetsägare... Jag kan fortsätta i all oändlighet med exempel på hur de bidrar på annat sätt än i skatteintäkter.
    Jag är rädd för att det går spårlöst förbi. Men vi kan ju alltid hoppas.
Svar på tråden Varför fattar inte folk att det är dyrt att tjäna mycket?