Inlägg från: lillpuckot |Visa alla inlägg
  • lillpuckot

    Gravid efter bukplastik

    Söker er som fått barn efter att ni gjort en bukplastik.

    Jag gjorde en för ett år sen lite drygt. Man la ett nät i den första operationen och i den andra sydde man ihop bukmusklerna.

    Efter mycket läsning på nätet och konsultation med 4 olika plastikkliniker bestämde vi oss för att försöka med ett syskon till.

    Sagt och gjort så blev det ett pluss och nu är jag i v 16.

    Det jag flurar på nu är följande: sista dagarna har jag vart otroligt hård över livmodern och nedre delen av magen. Har vart i kontakt med gyn och gjort UL. Allt ser bra ut med bebis. Har även pratat med min BM men hon har inget riktigt bra svar.

    Ni som har genomgått op och sen graviditet, har ni upplevt samma? Som en lång sammadragning som inte gör ont utan bara är hård.. Tänker om det kan vara så att livmodern växer och trycker inifrån på musklerna (som faktiskt sitter ihop den här gången) och att det är det som jag upplever som hårt...

    Vill ni dela med er av känslor/erfarenheter både under och efter graviditeten??

  • Svar på tråden Gravid efter bukplastik
  • lillpuckot

    Självklart är jag orolig att spricka upp.. bristningar rör mig inte så mycket. Det är ju så att jag är gravid och det gör inget om det syns att jag genomgått snart 4 graviditeter. Men jag vet ju om riskerna och tog beslut efter dom. Däremot funderar jag mycket på hur det blir OM musklerna brister i suturerna.. att dom liksom slits sönder. Har hört att muskelblödningar kan va rätt stora. Tänk om man förblöder...

  • lillpuckot

    Gjorde min i gbg på artclinic. Är supernöjd med resultatet. Nu kan jag köra manuellväxlad bil igen tex ????

  • lillpuckot

    Curtsmamma, kände du att du blev hård i magen? Som en sammandragning som inte vill ge sig. I morse låg jag från 4 till 8 och bara väntade på att det skulle ge sig. Det spände liksom under musklerna.. Nu är det mjukare, men ändå hårt om man trycker lite från sidan.

    Inga extra kontroller har diskuterats.Här höjer dom ögonbrynen och har typ ingen aaaning om att det här har hänt förr...

  • lillpuckot

    V 29 här nu..

    Börjar bli lite tungt att andas. Känner mest sparkar och bök i nedre delen av megen och bakåt svanskotan faktiskt. MYCKET mindre den här ggn än med tidigare 3 ????

    Känner mig fantastisk faktiskt.. Fortf hyfsat smidig, nästan inga krämpor alls. Planerar o jobba till 2/6. Sen tar jag sem 2 v och sen kommer förhoppningsvis lillprins ????

    Va ju ett tag sen det skrevs här, så jag uppdaterar frågan lite. Hur mår ni?

    Bjussar på en bild från i måndags ????



    Så här såg de två första ut i v 22 ca.. alltså 6 v tidigare...

Svar på tråden Gravid efter bukplastik