• Swagger

    När slutade ditt barn amma vid insomning eller under natt?

    Detta är en omröstning för föräldrar vars barn vägrade napp, men älskade att amma. När slutade ditt barn amma för att somna in eller på natten över huvud taget? Om du har fler barn som vägrat napp men ammat, skriv det barn som slutade senast med amningen. Skriv gärna i tråden om det var svårt, en kamp, att sluta med amningen.

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden När slutade ditt barn amma vid insomning eller under natt?
  • Swagger
    gruvan skrev 2016-12-29 16:31:41 följande:
    Han var 6 månader när jag slutade amma på natten. Var jobbigt 2-3 nätter. Då gav jag vatten i flaska när han ville amma. Han fick välling 20-30 min innan läggning. Ett par veckor efter jag slutat nattamma sov han 12 h/natt.

    Tog han flaska trots att han vägrade napp? Min erfarenhet är att det brukar hänga ihop, men det kan uppenbarligen vara lite olika?
  • Swagger
    Lisasmor skrev 2016-12-29 21:34:19 följande:
    När sonen var 10 månader. Då hade han börjat vakna 4-5 ggr varje natt för att snutta. Vägrade i princip napp och kunde inte somna om utan bröstet. Jag började med att öva på att han skulle somna utan amning, både på dagen och kvällen: satt med honom i famnen, gick runt och vaggade. Tog längre tid att somna än med bröstet, men ingen gråt faktiskt. Sen började jag öva på att han skulle somna i egen säng, med mig bredvid. Tog också längre tid men funkade. När han kunde somna i egen säng utan amning, efter kanske 2 veckors "övning" så slutade jag erbjuda bröstet på natten. Istället gav jag vatten och nappen. Tog ett tag att få honom att somna, men ingen gråt. Dessutom började han ta nappen mer. Andra natten utan amning sov han till min stora förtjusning 10 timmar i sträck! Han brukar fortfarande (nu snart 12 mån) vakna 1 gång på natten, men då räcker det med lite vatten och nappen.

    Vad menas med vägrade i princip napp? Tråden var tänkt för föräldrar vars barn vägrar napp, men tack för din input ändå.
Svar på tråden När slutade ditt barn amma vid insomning eller under natt?