• Anonym (M)

    Polisanmält svärmor

    Hon är ju psykiskt sjuk, det finns ingen annan förklaring! Förvånad Det låter helt fruktansvärt, vilket helvete ni har levt med och stackars din man som har en sådan störd förälder. 

    Stötta din man att stå på sig, ni gör helt rätt. Det kommer att vara en mycket svår process för honom, kanske med missriktade lojalitetskonflikter, men förhoppningsvis har han fått nog nu.   

    Hon har förverkat sin rätt som mor för länge sedan. Sannolikt var det mycket svårt för din man att växa upp med henne. Han måste acceptera att hon inte är frisk och därmed inte kan bemötas som en normal person. Han har enbart ansvar för sig själv och dig och ni måste skydda er från hennes galenskaper. Ni gav henne en chans och hon svarade med att begå brott mot er. Ni har allt rätt att dra en extremt tydlig gräns. 

    Har ni barn?

  • Anonym (M)

    Det är svårt att få besöksförbud men dokumentera ALLT tanten gör - spela in samtal (det är lagligt) och spara sms etc.. Polisanmäl igen om inget händer och redovisa all dokumentation. Kan larmsamtalet användas som bevis? Det borde ju höras när hon skriker och slår sönder saker och och hur rädda ni var.

    Stötta din man så att han inte vacklar. Polisanmälan kan dessutom leda till att hon får hjälp med sina psykiska problem. Vet du om det finns tidigare domar på henne?

    Jag blir så ledsen för din mans skull. Mitt barns pappa är psykiskt sjuk och jag är  rädd att det ska bli såhär när barnet växer upp. Pappan har inget umgänge men har hotat och trakasserat mig i åratal och börjar nu rikta in sig på barnet.

    Är det något jag har lärt mig så är det att aldrig resonera med personer som är såhär sjuka och att man måste dra in tredje part, d.v.s. polis. Jag försökte också hantera exet på egen hand eftersom jag trodde att det skulle hålla honom lugn men det bara eskalerade och man kan inte leva som i en ständig skräckfilm.    r

  • Anonym (M)
    Anonym (Ts) skrev 2017-01-04 19:48:06 följande:

    Jag frågade hon på larm om samtalet spelas in, kommer inte riktigt ihåg vad hon svarade annat än att hon dokumenterar det hon hör och det jag säger. Vet att hon försöker ursäkta sitt agerande med att hon ville "rädda" sonen ifrån min misshandel och därför bröt sig in Rynkar på näsan blev väldigt konstigt och ännu jobbigare med polisen då dom också försökte säkerställa att han faktiskt inte blev utsatt för något och kvarhållen mot sin vilja här hemma, ställde massa jobbiga frågor och man kände sig ännu mer anklagad av dom även fast dom såklart bara gjorde sitt jobb Gråter 


    Polisen frågade sen vad jag ville skulle hända nu och jag svarade bara att jag vill anmäla henne för hemfridsbrott och skadegörelse. Vet inte vad jag kan vänta mig nu kommer hända, aldrig haft kontakt med polis eller liknande förut. Det är hemskt jobbigt och ångestladdat allting Rynkar på näsan


    Polisen fattade nog hur det var men de måste precis som du skriver kolla att allt står rätt till ändå. Hennes historia med ett omhändertaget barn talar ju inte direkt till hennes fördel, i fall det handlade om att hon var aggressiv mot din sambo när han var liten.  

    Du måste vara tuff nu, din man är för känskomässigt involverad. Det faktum att hon ljuger för polisen på det sättet visar att hon är skoningslös. Hon har uppenbarligen ingen empati så backa inte en tum, undvik all kontakt och anmäl alla överträdelser. 

    Varför blev hon inte anmäld för olaga hot också? Visst hotade hon er?
    Kan du inte få tillgång till en inspelning av larmsamtalet? Har ni någon jurist ni kan rådfråga? 
  • Anonym (M)
    Anonym (Ts) skrev 2017-01-04 21:02:38 följande:
    Han blev omhändertagen på grund av våld i hemmet, vet inte så mycket alls om det då han inte gärna pratar om sin barndom Rynkar på näsan

    Sen så sa jag inte så mycket till poliserna om vad som hade sagts, hon skriker och vrålar och hoppar mellan sakerna att det är svårt att återberätta det som sägs, blir bara en röra om du förstår .. och poliserna verkade mest bara vilja komma därifrån och sa själva att det här var hemskt onödigt för dom att åka ut på (till mamman) men efter allt man läst i tidningarna så har väl inte dom mycket tid till alla fall dom åker på Rynkar på näsan 

    Och jag vet ingenting om vad jag ska göra eller om vad som kommer hända då jag som sagt aldrig varit i kontakt med polisiära myndigheter förut, jag antar att om det blir en utredning så kommer jag förhöras igen i ett lugnare tillstånd och miljö och kan återberätta mer saker och bättre. Ville bara just där och då att hon skulle ut ur och bort från vårt hem! För visst hotade hon mig, bla som jag nämnde att hon skulle slänga mig i väggen om jag anmälde, hon skulle slå ihjäl mig om hon hittade ett till märke på sin son (han har inga märken och har aldrig haft) osv Rynkar på näsan
    Det är olaga hot och hon ska anmälas för det också. Kontakte en jurist snarast som kan hjälpa er att reda ut begreppen och förbereda rättegången. Det ska framgå att den finns en historia av hot och våld sedan din mans uppväxt.

    Jag tror att du måste vara drivande i det här, din man kommer antagligen inte att orka. Samla styrka och satsa allt på rättegången. Din man måste få frid någon gång, du också. Som ovan nämnts ska ni anöka om besöksförbud och skyddade personuppgifter också men allt sådant kan en jurist hjälpa er med.

    Det är klart att poliserna tycker att det är onödigt att åka ut och ta hand om en gapande galning men de känner ju inte till bakgrunden och vilket helvete din man har haft.    
Svar på tråden Polisanmält svärmor