Inlägg från: Anonym (A) |Visa alla inlägg
  • Anonym (A)

    Studera med barn, erfarenhet?

    Mina barn var 3,5 och 6,5 år gamla när jag började läsa en 4,5 år lång utbildning.

    Ser både fördelar och nackdelar med att plugga med barn. Överlag skulle råda att plugga först och skaffa barn sedan. Men jag skulle aldrig avråda någon från att plugga med barn.

    Så länge barnen är friska funkar det bra att plugga med barn. Det blir knepigt när de är sjuka och man bara får vara borta från obligatoriska seminarier 3 gånger under en hel termin. Vi hade 3 obligatoriska seminarier i veckan... 30-poängstenta i början av januari samtidigt som man vill barnen lite jullov är inte lätt att få ihop.

    När man har barn så är man oftast inte så flyttbar. Utbytestermin eller praktik någon annanstans är hemmavid är inte att tänka på.

    Om du får barn innan du börjar studera, är då barnets andra förälder med på att flytta till utbildningsorten? Eller bor du redan nära ett universitet som har de utbildningar du funderar på?

    Fördelar med att plugga när man har barn är att man styr sina tider till stor del själv, iofs mycket beroende på vilken utbildning, men de flesta har stor del självstudier. Men för egen del kändes som att jag jade mycket mer tid över för barnen när jag pluggade än nu när jag jobbar.

Svar på tråden Studera med barn, erfarenhet?