Inlägg från: Anonym (--) |Visa alla inlägg
  • Anonym (--)

    Någon ensamstående som lyckats låna till hus?

    Köp ett hus på landet med mark på ca 4 hkt. De blir klassade som jordbruksfastigheter och har därför INTE amorteringskrav. + att det klassas som företagsverksamhet. Så flera olika investeringar är momsen avdragsgillt på.

    Sen kan jag rekommendera dig att fråga flera olika banker, min man hade Swedbank och jag hade Nordea. Han och jag ihop fick inte ta lån över huvud taget på Swedbank MEN jag gick när jag frågade själv på Nordea ta ett lån på 1,2 miljoner. Åren har gått och vi har "köpt" mina svärföräldrars fastighet (jordbruksfastighet) för 2,2 milj. Vi behövde inte ha någon handpenning då huset är värderat till 3,5 milj. Men vi va tvungna att betala lagfart och pantbrev själva. Fördelen är att många saker går på jordbruket och är avdragsgilla.

    Vårat lån ligger på ca 2,5 milj i dagsläget och vi har utan amortering en kallhyra på 4 tusen i månaden, vi amorterar två tusen också men det är inget måste.

    Så skulle tro att vem som helst "typ" har råd med vårat boende då de flesta bostadsrätter och hyresrätter ligger på samma prisklass. MEN då kommer vi att äga vårat hus till slut/ får vi igen det vi har betalat.

Svar på tråden Någon ensamstående som lyckats låna till hus?