• Anonym (Namn)

    Fulaste namnet någon du träffat/känner heter

    Själv träffade jag på en Rozita. Uäk.

  • Svar på tråden Fulaste namnet någon du träffat/känner heter
  • Anonym (V)

    Håller med. Förutom Rozita (med s, usch, låter som en inrökt tant med dålig smak) , Jonna (låter som ett smeknamn på en ko eller ponny) Torbjörn (låter som någon slags blandning av en björn och människa som lever som enstöring i Norrland), Kevin och Liam (är ok i Usa resp Storbrittanien men inte i Sverige) så alla påhittade namn!

    Minnea, Acile (istället för Alice) osv. Finns tanter som heter Zenita, Lenita, Menita och Tarzita. Usch.

    Jag gillar klassiska namn. Gärna internationella men då ska dom vara gångbara i Sverige med så att det låter ok.

  • Anonym (V)
    Anonym (...) skrev 2017-01-19 07:26:30 följande:

    Det sticker lite i mina ögon med, det där med stavning. Vet en vars son heter Aleczander. Fint namn och söt pojke men stavningen ger mig rysningar


    Ja FY!!!! Alexander stavas det!!
  • Anonym (Lyxfällan-namn)
    Anonym (jaha) skrev 2017-01-19 09:49:45 följande:

    Brukar det framkomma i Lyxfällan vad deras barn heter?

    Och vad tycker du om namnen Patrik och Magnus? Mathias och Charlie?


    Nej (och bra är väl det!) men mer själva grejen, morsor som köper inredningsljus och kuddar på kredit och sedan bloggar om sina fantastiska unika och kritvita hem med lilla Tindra, Minea och Engla-Acilia i rosa tyllkjolar uthängda 10 gånger om dagen på bloggen och instagram. Som en sekt.
  • Anonym (Namnkunnig)

    Adam tycker jag är jättefint. Finkar dessutom både i Sverige och utomlands. Jag gillar namnet Lennart också. Folkhemsmysigt!

    Love är också det ett fint namn.. Men stavningen Lowe går bort.

    Edvin eller Edwin är något av det fulast jag kan komma på. Gillar inte Edvin.

    Men Love Adam och Jon som jag läst många störa sig på är för mig helt ok.

    Jag tycker kanske inte Jon är vackert rent fonetiskt men namnet är praktiskt kort och lite fornnordiskt till formen. Hellre Jon än Liam, Robin eller Kevin eller nåt sånt. Det känns ändå som ett skandinaviskt namn. Sen skulle jag kanske inte själv döpa mitt barn till Jon men jag stör mig inte på det.

    Tycker då att Robin är värre.. Har en hel drös med 25-åringar på jobbet som heter Robin. Namnet är ganska fint faktist men två grejer. Det är ett tjejnamn! Det är precis som Kevin dessutom ett fint namn i USA och UK men inte nödvändigtvis i Sverige.

  • Anonym (Z)

    Jag har svårt för dubbelnamn (både förnamn och efternamn). Sen har jag alltid haft svårt för "Pontus". Tyvärr är det ett namn jag kommer få leva med i hela mitt liv pga att min bror heter så samt mina barns halvbror ;)

  • trollefur

    Fulaste måste väl ändå vara Anonym. Symboliserar fega människor som inte står upp för sina åsikter. Nästan så man vill spy lite i munnen

  • Anonym (V)
    Anonym (Lyxfällan-namn) skrev 2017-01-19 11:32:49 följande:

    Nej (och bra är väl det!) men mer själva grejen, morsor som köper inredningsljus och kuddar på kredit och sedan bloggar om sina fantastiska unika och kritvita hem med lilla Tindra, Minea och Engla-Acilia i rosa tyllkjolar uthängda 10 gånger om dagen på bloggen och instagram. Som en sekt.


    Hahaha. Fel forum kanske ;D
  • Anonym (V)

    Tindra och Engla är inte fula namn men det låter inte som NAMN på blivande vuxna kvinnor utan som små prinsessor på 3 år. Hur kul är det att heta sånt? Samma med Saga. Pontus som nån skrev, samma. Låter som namn på en kanin. Jag tycker helt enkelt det är finare med klassiska namn som får en att tänka på den vuxna individ barnet ska BLI och inte låter som ett smeknamn för en "toddler" eller ett djur.

  • Anonym (V)

    John är ju ett underbart namn! Men kanske är färgad av att det är ett gammalt släktnamn på min farfars sida.

    Mer fula namn jag aldrig gillat är Moa, Jessica och ännu värre JeNNica, Carola.

Svar på tråden Fulaste namnet någon du träffat/känner heter