• Snuttis2

    Låga AMH-värden, hur går jag vidare nu?!

    Blir förfärad när jag hör om flera av era vård kontakter och bemötande ni upplevt!

    Att lämna någon form av negativt hälso besked som yrkesprofession - i brev form eller per telefon är inte okej! . Förstår att ni inte vill lägga energi på att strida men jag skulle hoppas att ni orkar markera till ansvariga hur detta uppfattas!

    Har inte riktigt förstått om du är inskriven som patient och då i deras vård eller om du fick denna kontakt som ett enskilt besök/där det avslutas när utredningsunderlaget

    Är klart?

    Har själv haft kontakten med landstingsfinansierad vård och där görs utredningen och sedan avslutas den med ett läkarsamtal där rek ges utifrån uppkomma svårigheter! Sen startar behandlingen direkt.

    Vill inte oroa dig men ändå vara ärlig, fsh och amh är avgörande värden som används för att skatta sannolikheten till kvinnnans egna förutsättningar för att blir gravid! De är ingen sanning men bedöms fortfarande som viktiga i utrednings sammanhang! Dina amh värden är mkt låga, vilket kan vara ett tecken på att äggreserven är påväg att ta slut eller att kvalitén är bristande. Jag vet-jag har själv låg reserv.

    Att man får + på ägglossnings Stickan visar att äggstocken arbetar men behöver inte betyda att du släpper ägg eller har ägg , tyvärr!

    Om du vill Läsa bra info om fertiliteten kan du gå in på fertilitetsguiden.com (om du inte gjort det? )

    Det finns flera sidor med liknande namn men denna är en bra sida som läkarna rekommenderar på rmc(lite brun layout så vet du att du kommit rätt).

    Skulle råda dig att direkt kräva ett uppföljnings och planeringssamtal för att få fullständig inblick i era individuella förutsättningar ! Om de inte kan ge er detta ska du begära en remiss eller redan nu kolla på Stockholms landstings hemsida o se om remiss krävs till gyn/rmc ?

    jag skulle även råda dig att redan nu börja fundera över hur du/ni båda känner inför alt sätt att bilda familj på! oavsett om det skulle bli visa ivf, donation eller annat?

    Det kan lösa sig naturligt då kroppen är fantastisk eller ställa till sig ordentligt !

    Oavsett fixar ni det om ni håller ihop du och din andra hälft!

  • Snuttis2

    Minns tyvärr inte sköldkörtel värdet (tsh, T3, T4) -mer än att det låg inom de normalgränser som fanns! För mig var det FSH och amh som jag fick anmärkning på! Är glad att vi fick ivf då jag låg precis utanför gränsvärdena för att ivf ska rekommenderad's!

    Tror jag hade 0,66 på amh och 14, något på FSH !(var då 33 år)

    Har precis avslutat behandling nr tre nu, fortfarande utan barn men nu gravid för tredje gången ! Hoppas innerligt att det går vägen.......

  • Snuttis2

    Hoppas det går bra för er och att ni får en god kontakt med kliniken. Om detta inte funkar så har vi pratat om äggdonation!

    Har främst tittat på klinikerna i Polen i så fall! Står även i adoptionskö, vill ha stor familj så finns möjligheten så provar vi säkert flera vägar!

Svar på tråden Låga AMH-värden, hur går jag vidare nu?!