• Anonym (TS)

    Hur mycket pengar lägger ni på kläder i månaden?

    Till hela familjen? Hur stor är familjen?

    Ålder på barn?

    Jag är 35. Har en 15 årig tjej och en 11 årig kille. Min make är 48.

    Ska försöka göra en budget för klädinköp..

    Har handlat för mellan 7000-10000 per månad tidigare. Men nu tycker min make att vi borde dra ner på klädinköpen lite.

    Så vad lägger ni??

  • Svar på tråden Hur mycket pengar lägger ni på kläder i månaden?
  • modsey

    Oj ja det finns nog utrymme att dra ner TS och öbdå8 ha fint med kläder !

    Inte ens med 5 barn i familjen ( varav tre tonåringar) hade vi så mycket.

    Nu är vi två skolbarn och två vuxna. Gissar att vi snittar på mellan 2-4000 kr och då har jag ett sånt jobb där jag vill ha lite finare kläder.

    Barnens kläder köps av god kvalitet. I synnerhet skor och ytterkläder.

    Maken köper stötvis ett lass med tröjor och dyl.

    Många månader köper vi inte ett plagg till någon av oss i familjen.

    Handlade nu i går. Underkläder t barnen och lite smått till mig. Jeans t dem och en ny helt onödig väska till mig. Landade på 3500 kr.

    Innan det var det i november då jag köpte stövlar till dem för 2000 kr.

    Hellre lite o bra kvalitet än massor....till mig har jag också en genomtänkt bas som jag kan variera i massor på ett lätt sätt.

  • 579bb12

    Kanske 600-700 kr i genomsnitt. Köper kläder bara några gånger om året. Idag köpte jag kläder för första gången sedan i somras. Byxa och klänning för sammanlagt 1600kr.

  • mammalovis

    Till mig har jag haft en kläd- och nöjesbudget under föräldraledigheten på 500 kr, så när jag började jobba behövde garderoben uppdateras med en hel del baskläder, så kanske 700 kr i månaden på bara kläder. Till de 3 barnen mellan 1 och 6 år har jag satt en budget på 2000 kr för kläder och leksaker, men då shoppar jag mycket på rea, så januari brukar vara en "dyr" månad klädmässigt då jag handlar det som är fint och lägger undan. Mina två tjejer har haft mycket kläder då vi har tvättstuga en gång i veckan, så de har säkert 14 ombyten sm grund om tvätten skulle köra ihop sig. Vi är 3 familjer som slåss om två helgdagar, då en heldag går åt med våra sega maskiner. Första tvätten är torr 4-5 timmar efter start i tvättmaskinen ...

    Så vissa månader kanske jag handlar för över 3000 kr, andra kanske 700 kr. Som regel har jag fyllt på rätt så väl 2 storlekar framåt. Just nu känns det inte som vi har så mycket vi måste köpa.

  • 579bb12
    579bb12 skrev 2017-02-02 18:19:33 följande:

    Kanske 600-700 kr i genomsnitt. Köper kläder bara några gånger om året. Idag köpte jag kläder för första gången sedan i somras. Byxa och klänning för sammanlagt 1600kr.


    Oj, fattade först nu att det var hela familjens kläder man skulle räkna på. Då blir det kanske en tusenlapp ungefär. Barnen ärver så gott som allt. Maken är ointresserad av mode.
  • mammalovis

    Sambon handlar kläder stötvis några gånger per år, kanske 2 par shorts/byxor och ett gäng kalsonger/strumpor. Han
    har arbetskläder så behöver mindre, jag har inga arbetskläder från jobbet utan använder mina privata.

    Bonusdottern, som bor här varannan helg, får typ 3-4 nya ombyten varje gång hon byter storlek. 

  • Anonym (q)

    TS du lägger alltså i runda slängar 100 000 på kläder på ett år? Fatta hur mycket pengar det är! Så fruktansvärt onödigt, det kan inte vara rimligt att ni verkligen behöver allt ni köper, eller så köper ni väldigt dyra saker. 

  • Cecese

    En vuxen. 3 barn varannan vecka som är 14 år, 10 år och 8 år. 
    Jag har inte exakt koll men jag handlar kläder och skor för kanske 1000 kr, max 1500 kr per år. Pappan får fullt underhåll trots att barnen bor varannan vecka så han får handla skor, stövlar och utekläder till pojkarna på 8 och 10 år. Jag har även turen att en kompis med en tonårsson rensar ur garderoben varje år och då får jag några kassar kläder som pojkarna kan växa i. Förutom underkläder handlar jag nästan bara kläder på loppis. 

  • Anonym (B)

    Hittills i år har det bara blivit 6-7 par strumpbyxor för några hundra. Inga andra inköp i sikte denna månad heller. Enpersonshushåll.

Svar på tråden Hur mycket pengar lägger ni på kläder i månaden?