• Anonym (TS)

    Hur mycket pengar lägger ni på kläder i månaden?

    Till hela familjen? Hur stor är familjen?

    Ålder på barn?

    Jag är 35. Har en 15 årig tjej och en 11 årig kille. Min make är 48.

    Ska försöka göra en budget för klädinköp..

    Har handlat för mellan 7000-10000 per månad tidigare. Men nu tycker min make att vi borde dra ner på klädinköpen lite.

    Så vad lägger ni??

  • Svar på tråden Hur mycket pengar lägger ni på kläder i månaden?
  • Anonym (Lena)
    Anonym (Anine) skrev 2017-02-02 22:03:30 följande:
    Jag tror du missförstår.. De har pengar i grunden och behöver inte jobba fulltid för att få det att gå ihop. Däremot har båda jobb som kräver fysik och engagemang. Båda arbetar halvtid för att halvtid vara assistent till sitt sjuka barn och det är mängder med tid som ägnas åt sjukhusvistelse.

    Hon pluggar för att bli sjuksköterska och kunna vara hemma med barnet på heltid.

    Scouting och lägervistelse för sjuka barn ägnar sig familjen åt alla lediga dagar.

    När det sjuka barnet ibland vistas på korttidsboende/avlastningsboende så tar de syskonet med sig och åker på välbehövlig semester för både shopping, avkoppling och möjlighet att få vara en vanlig familj. Och ibland åker de bara själva.

    Den tid de lägger ner på tid med varandra har jag sällan/aldrig sett andra familjer ens komma i närheten av... Det sjuka barnet kommer heller inte att leva till vuxen ålder...
    Missförstått?

    Jag utgick från det du skrev, nu får jag en annan berättelse...

    Men jag undrar ändå, vilka känslor och behov fyller dom med shopping?
  • Anonym (Slösa)

    Jag som då är världens slösa när det kommer till kläder är aldrig uppe i de summorna.. Tonåringen får kläder för barnbidraget och jag lägger till för rejäla vinterkläder och skor .. Så Max 2000 Min man tvingar jag att köpa kläder för kanske 1000 i månaden. Jag handlar kanske för 2000 .. Så Max 5000 .. Jag tjänar väldigt mycket och vi bor billigt och sparar mycket. När jag växte upp hade jag sämst kläder i skolan.. Tar igen lite nu och det hjälper

  • EnAnonumius

    Hur motivera man behovet av att slänga ut mellan  84 000 - 120 000kr per år på kläder?

    Förstår att din make ber dig kolla över klädkontot.

  • monkees
    Anonym (TS) skrev 2017-02-02 13:52:46 följande:

    Till hela familjen? Hur stor är familjen?

    Ålder på barn?

    Jag är 35. Har en 15 årig tjej och en 11 årig kille. Min make är 48.

    Ska försöka göra en budget för klädinköp..

    Har handlat för mellan 7000-10000 per månad tidigare. Men nu tycker min make att vi borde dra ner på klädinköpen lite.

    Så vad lägger ni??


    Varför vill din make att du drar ner på klädinköpen? Hinner ni inte använda alla kläder? Blir mycket liggande i garderoberna med prislappen kvar? Köper du mycket skor? väskor?
  • Anonym (Älskarattspara)

    Efter betalda räkningar sparar vi resterande så att vi bara har 2000kr på kontot som vi får spendera på vad vi vill, där ingår kläder. Så max 2000kr månaden, men då räcker det inte till något annat :)

  • Fru Ve

    TS - oj vad pengar du handlar för!! Till hela vår familj uppskattar jag att vi köper kläder + skor för mellan 5000 - 10 000 per ÅR. Det är jag, mannen och två söner som är 9 och 5 år. Nu är 80 % av 5-åringens kläder och även många par skor ärvt av storebror så hans klädkonto är väldigt lågt. Jag köper ofta och gärna kläder begagnat åt ffa barnen men också åt oss vuxna ibland om jag hittar. Då kan man ju få barnjeans för 20 kr istället för 300 kr/par. Jag och mannen är inte speciellt klädintresserade och har jobb där vi alltid har arbetskläder, så vi köper mest "basic" plagg och bara det vi behöver så att säga. 

  • Fru Ve
    Anonym (Luffig) skrev 2017-02-02 19:22:05 följande:

    Oj inte konstig att jag brukar känna mig som en uteliggare ibland på jobbet :O

    Vi handlar för i snitt 500 kr/månad men är ju barnens ytterkläder som kostar. Det mesta har min mamma köpt på loppis. Vi är två vuxna i 30- års åldern o två barn 3,5 år och 6 mån

    Schampo köper maken på ÖB ibland för en 20:-


    Det är faktiskt EN anledning till att jag älskar mitt jobb! Är sjuksköterska och det är bara att ta nya arbetskläder i förrådet varje dag. Om jag går till/från jobbet i slitna jeans eller mjukisbrallor är det ingen som bryr sig om Skrattande Tycker det är såå skönt! Inte behöver jag sminka mig ens om jag inte vill, det enda folk bryr sig om är att jag är ren och trevlig....
  • Jill 79

    Väldigt lite. Har tre barn 8,4 och1 år. De mesta har de fått ärvt eller av släktingar som gillar köpa kläder. Så de enda vi köper är vinterkläder, regnkläder och skor.och de två äldsta är så stora att vinterkläderna har funkat två år på slutet. Så slår man ut snitt så är det inte många kronor/månad. Jag och sambon köper typ aldrig kläder. Det blir en gång varannan år kanske när vi är i USA. Mina vinterskor är inne på tredje året och jackan typ femte. Sen har jag tur att ha kompisar som ofta köper kläder och brukar ge sina äldre, men fina, kläder till mig. Tror det kommer från mina föräldrar som alltid har varit emot att konsumera mer än nödvändigt.

  • Anonym (.)

    Har tvillingar på 3 år och när de behöver nya kläder blir det ju en del. Men jag och karln försöker hålla klädinköpen nere, av kostnads- och miljöskäl. Lagar om det går sönder och "använder upp" det vi har innan vi köper nytt. Så, utslaget blir det väl 500 kr i månaden för alla tillsammans. 

Svar på tråden Hur mycket pengar lägger ni på kläder i månaden?