Inlägg från: Anonym (a) |Visa alla inlägg
  • Anonym (a)

    Varför lyckas jag inte få bra betyg på Universitetet?

    studieteknik?

  • Anonym (a)

    Kanske också vanligt är att man tror att man är "duktig" tex på gymnasiet men man har inte förstått hur det är på högre nivåer. Man kan lära sig en hel del men man klarar kanske inte av att analysera och lyfta alla olika aspekter som krävs i en essä för att få de högre betygen. 

  • Anonym (a)
    Happymom skrev 2017-02-03 11:35:06 följande:

    Tack för bra och givande svar.

    Jag ska försöka våga skumläsa, våga misslyckas och våga sväva ut i egna analyser och inte bara återge och analysera på ett allmänt vis. Det går kanske helt åt...

    Jag var inte så engagerad på gymnasiet, men det var länge sedan. Jag har inte studerat på 15 år. Det är nytt för mig. Jag försöker följa alla instruktioner och känner att jag blir sämre och sämre på att tänka själv. Källhänvisandet ställer också till det. Jag skriver helst ur huvudet, men eftersom de vill ha sidhänvisningar känner jag att jag måste berätta vad som står på just den sidan.

    Jag ska försöka få tid hos skolhälsan och hoppas att jag kan få till en bättre studieteknik.

    Tack verkligen för råd! Jag kommer nog inte att bli lika besviken på lägre betyg om jag inte lägger samma tid och energi som jag gör nu. Jag hoppas jag kan hitta en balans.


    Detta med källhänvisning, referatteknik och att inte skriva av så det blir plagiat är ju väldigt viktigt på högre nivåer så då gissar jag att det är det du behöver träna på, dvs vetenskapligt skrivande. Jag undervisar i svenska på samhällsprogrammet på gymnasiet och vi jobbar oerhört mycket med sånt här med eleverna men jag tror inte man gjorde det lika mkt när du gick på gymnasiet (inte när jag gick på gymnasiet iaf, jag fick lära mig det på universitetet) . 

    Det som är bra är att det går att träna upp men det är också ganska arbetsamt innan man känner att det flyter. 
Svar på tråden Varför lyckas jag inte få bra betyg på Universitetet?