Inlägg från: Maxentaxen |Visa alla inlägg
  • Maxentaxen

    Fel att inte vilja skaffa syskon?

    Har en underbar son på ca 6 månader. Det har varit svårt från första veckan typ, kolik, sovvägran & superaktiv kille. Helt underbar som sagt men väldigt krävande!

    Jag & mannen är överens om att vi (som det är nu iallafall. Förstår att vi hinner ändra oss innan det är "för sent" vi är unga) inte vill ha fler barn.

    Av olika anledningar, men främst för att jag vill kunna ge min son all min lediga tid, energi & rent ekonomiskt blir det ju mycket enklare. Tänk vad vi kan resa & uppleva mycket mer om vi "bara" har ett barn.

    Men råkar man säga det högt så blir folk som tokiga. Att det skulle vara hemskt/fel/egoistiskt av oss. Är det verkligen så?

    Alla tankar drogs igång igen ikväll då en bekant (som fick barn samtidigt som oss) berättade stt hon är gravid igen. Kommer alltså vara ett år mellan hennes. Ja jisses hehe.

    Iallafall, här är nån som har ett barn & är alldeles nöjt med det? Spelar ju ingen roll om det är "självvalt" eller om man inte kunnat få fler egentligen..

    behöver bara lite pepp tror jag

  • Svar på tråden Fel att inte vilja skaffa syskon?
  • Maxentaxen

    Oj så mycket svar! Och av varierande åsikter!

    Hade lite glömt av tråden då vi haft sjukstuga här hela högen och lilleman är fortfarande krasslig..

    Ja alltså det är ju inte hugget i sten det här med syskon eller inte. Men just nu känner vi så & vi vet inte hur vi känner om 1 är , eller 5.

    Känner själv inte speciellt många ensambarn men min man exempelvis har 3 syskon och de har aldrig varit speciellt nära. Men jag är väldigt nära min syster (har bara ett syskon) även om hon bor i Uppsala och vi i Skåne.

    Det finns väl helt enkelt inget rätt eller fel & man får göra som man själv vill. Det är det som är så bra med att vara vuxen ;) Och som nån skrev; vi kanske när det väl kommer till kritan inte ens kan få fler barn. Hade missfall & sådär innan sonen kom till världen.

    Den som lever får se som jag brukar säga :)

Svar på tråden Fel att inte vilja skaffa syskon?