• Queennr1

    Kräver skadestånd blev avstängd efter att vägrat ta kvinnor i hand-rätt eller fel?

    Rätt. Att bli avstängd för att man vägrar kroppskontakt är helt sjukt. Man får bestämma var gränserna för ens egen kroppsintegritet går. Finns många sätt att hälsa respektfullt på varandra. Det behöver inte handla om handskakning eller kindpussar eller näsgnuggning.

  • Queennr1
    Tecum skrev 2017-03-13 21:01:43 följande:

    Om han också vägrat att hälsa på män så håller jag med. Handhälsning är ytterst ohygieniskt och sprider smitta. Men haken är att han bara vägrar att hälsa på kvinnor och då ska han inte ha ersättning, det är klockren särbehandling som han ägnar sig åt.


    De flesta har olika integritetsgränser beroende på kön om det sedan handlar om omklädningsrum, bastu eller handskakningar är irrelevant. Rätter att själv välja vem man vill beröra eller bli berörd av är absolut ovillkorlig .
  • Queennr1
    hipsterpappan skrev 2017-03-13 21:16:12 följande:

    Det handlar om att du anses som oren ungefär som en hund i hans ögon. Men visst kan du leva och är nöjd med den sociala statusen så är det upp till dig.


    Det handlar inte överhuvudtaget om orenhet. Läs på. En kvinna av samma trosinriktning skulle även vägra att ta en man i handen. Det handlar om att man anser att kroppskontakt mellan könen är för intimt.
  • Queennr1

    Om vi överhuvudtaget ska använda handskakningar som hälsning i vård moderna fredliga land kan ju då kraftigt ifrågasättas om man läser handskakningens historia... Känns inte heller helt relevant

    "Handskakningens ursprung är inte nedtecknat i historien och är därför mer eller mindre omöjligt att fastställa med säkerhet. Den troligtvis äldsta kända användningen av handslaget hittar vi i Egypten kring 2 000 år före Kristus. Att skaka hand med statyer av de egyptiska gudarna representerade då överföring av makt från gudarna till en ledare. De populäraste teorierna om hur den moderna traditionen att skaka hand som hälsning uppstod menar emellertid att den började som ett sätt att visa att man var obeväpnad. Vissa hävdar att seden härstammar från romarna, som då de närmade sig varandra tog tag i varandras underarmar för att kontrollera att den andre inte dolde ett vapen i ärmen. Andra menar att gesten uppkom i medeltida Europa där riddare då de möttes sträckte ut en tom handflata till varandra som ett tecken på att de inte var beväpnade och inte ville varandra illa. Vissa hävdar även att handslaget infördes i västvärlden av den brittiske adelsmannen sir Walter Raleigh i slutet av 1500-talet. "

  • Queennr1
    Kim Possible skrev 2017-03-13 23:30:57 följande:

    Ni har missat att det inte är den uteblivna fysiska kontakten i sig som de flesta vänder sig emot, utan faktumet att han vill ha skadestånd för att han inte får göra skillnad på kön och känner sug kränkt för att han inte får särbehandla människor?


    Som sagt. De flesta har olika integritetsgränser för motsatt kön. De vi håller oss med är bara så bekanta att du inte reflekterar över dem. Om en herre avvisas från damernas omklädningsrum utsätts han då för diskriminering bara för att damerna inte har några problem att vara nakna med varandra...
  • Queennr1
    Kim Possible skrev 2017-03-14 23:30:23 följande:

    Allvarligt?! Det var en riktigt usel jämförelse. Du kallar dig feminist om jag inte minns fel, men du ser alltså inga problem med särbehandling pga kön?


    Jo absolut. Detta faller dock inte inom den kategorin.

    Och min liknelse är briljant.
  • Queennr1
    Feminina skrev 2017-03-15 10:24:44 följande:

    Inte direkt, eftersom det inte handlade om särbehandling. Mannen som inte fick gå in i kvinnornas omklädningsrum blev inte särbehandlad, eftersom kvinnorna inte heller får gå in i männens omklädningsrum. 

    Det ni har svårt att greppa är att kvinnor inte känner sig kränkta för att mannen vägrar ta i hand, utan för att han gör skillnad på man och kvinna. 

    Jag tycker att det är sjukt!  Om mannen ska ha skadestånd för att han känner sig kränkt, så tycker jag att kvinnorna ska ha lika mycket skadestånd (om inte mer), för de har väl lika stor rätt att känna sig kränkta?


    ..... Precis som att kvinnor inte heller får ta män i handen... Samma regler för båda könen precis som liknelsen med omklädningsrummen med andra ord...
Svar på tråden Kräver skadestånd blev avstängd efter att vägrat ta kvinnor i hand-rätt eller fel?