Inlägg från: nagellack |Visa alla inlägg
  • nagellack

    Vägrar amma + samlivet efter förlossning

    Jag och min man väntar vårt första barn (bf i juli) och vi är överlyckliga över att vi snart blir tre. Jag är jättenyfiken på er som har erfarenhet av nedanstående punkter:

    1. Jag har av olika anledningar (nästan) bestämt mig för att inte amma. Varför är oviktigt i sammanhanget, och spydiga kommentarer/predikan från amningskommittén undanbedes.

    Fråga: Ni som inte ammat, vad ser ni för för- och nackdelar i det hela? Har samlivet med eran partner "gått tillbaka till det vanliga" snabbt/snabbare än väntat?

    2. Jag och min man har diskuterat det här med att låta bebisen sova mellan oss i sängen. Hur mysigt det än låter så vill vi av olika skäl inte göra det till en vana.

    Fråga: Ni som haft bebisen i sängen en längre period - hur har detta påverkat ert samliv? Ni som INTE låtit detta bli en vana - hur har det påverkat ert samliv?

    Jag är alltså nyfiken på era erfarenheter kring detta då det är frågor som jag inte funnit svar på än, tack snälla! {#emotions_dlg.flower} 

  • Svar på tråden Vägrar amma + samlivet efter förlossning
  • nagellack
    Annelie 76 skrev 2017-04-13 11:08:40 följande:

    Det går ju att ha sex på fler ställen än i sängen så samsovning är i sig inget problem. Det blir lite mindre spontant efter barnet kommer och det händer att man blir avbruten men det är mycket lättare att ha sex medan barnet är litet och inte kan kliva ur sängen själv...


    Men sover man inte sämre då eftersom man hela tiden tänker på att inte råka skada barnet i sömnen? Nu sover jag väldigt stilla men min man är den som rör på sig rätt mkt under nätterna..

    Jag räknar med att inte orka vara så spontan de första månaderna efter bf, men just nu känns det som att sängen är min och min mans egna privathörna. Kommer förmodligen bli annorlunda när bebisen väl är här, vad vet jag nu liksom? :)
  • nagellack
    Lena skrev 2017-04-13 11:09:09 följande:

    Första barnet gick med på att sova själv i perioder så då gjorde vi så. Barn två sov dåligt om hon inte sov nära så då samsov vi.

    Snabbisar på soffan funkar bra :)

    Min rekommendation är att lyssna på barnet och inte kämpa så mycket så går det lättast


    Ok det här är jätteintressant för mig som har noll erfarenhet - tror du att ditt andra barn hade kunnat vant sig om ni inte hade "gett med er"? Det pratar visserligen väldigt mkt om att alla barn är olika redan i mammans mage och att de därför vill olika saker efter födseln. Men kan man inte vänja dem när de är så små?

    Snabbisar på soffan i all ära, men jag tänker mer på hur man hittar tillbaka till varandra? :)

    Vad jag förstår så är det lätthänt att man "glömmer" bort varandra lite då fokus är på bebisen. 
  • nagellack
    Lena skrev 2017-04-13 11:36:31 följande:

    Jag ammade men jag kan inte säga att det hade gjort någon skillnad för min och min mans relation om jag inte hade gjort det. Den stora grejen nu var att man kunde få två mjölkfontäner om man inte aktade sig.


    Gör det inte förbaskat ont när det läker så pass mkt? 
    Jag tror nämligen att jag kommer ha rätt mkt mjölk i mina bröst pga hur stora och tunga de redan nu har blivit.

    Gör det jätteont i början när man ska vänja sig vid amningen?
Svar på tråden Vägrar amma + samlivet efter förlossning