• Anonym (.)

    Äktenskapet kraschar, 2 barn

    Det finns ingenting som förmildrar faktumet att din man är ett respektlöst, själviskt kräk och att du slösar bort ditt enda dyrbara liv på att underlätta för en karl som inte ens värdesätter dig och din hälsa.
    Du förtjänar bättre. Du kan få bättre! Livet är för kort för att vara olycklig. Dina barn förtjänar en gladare mamma och en stark förebild som inte tar skit. 

    Låt inte praktiska omständigheter hindra dig, för sånt löser sig alltid. 

  • Anonym (.)

    Vad skulle du råda en vän/syster (som betyder mycket för dig) om hon levde i din situation? 
    Du beskriver praktiska skäl till att stanna kvar, men inga känslomässiga. Och ärligt talat verkar du så psykiskt misshandlad att du har normaliserat hans behandling. Den är helt sjuk! Han misshandlar dig ju! Att du fräser ifrån ibland är ju bara hälsosamt med tanke på hur orimlig han är.

    Kan du inte ta barnen och åka iväg till någon som värnar om dig ett tag? Med lite distans kanske du inser vidden av hur jävligt du har det. Är det Sverige du får flytta tillbaka till om ni bryter?

  • Anonym (.)
    Anonym (En annan hemmafru) skrev 2017-04-20 09:31:03 följande:

    Så... jag är förmodligen närmast dig i din situation baserat på vad som framgått i tidigare inlägg. Jag är gift hemmafru i din ålder med ett barn. Min man har också delvis religiös (kristen) bakgrund.

    Efterfrågar du stöd och sympatier på ett vanligt svenskt forum för svenska kvinnor kommer du få många upprörda reaktioner från alla socialliberala feminister (eller om de nu kallar sig jämställdister nu för tiden). Du har ju valt att leva helt fel - enligt dom, och dom kan inte relatera till dig eller din situation. Ta deras råd och rekommendationer (oftast uppmaning till skilsmässa) med en nypa salt. Inte vill du väl sluta frånskild, fattig och med småbarn som inte får uppleva det andra barn får? För att inte tala om den själsliga ensamheten.

    Jag går tvärtemot samtliga här och säger nej - din man verkar inte vara en dålig man, och du verkar inte vara en dålig kvinna. Ni verkar båda vara ansvarsfulla och goda människor men ni har hamnat i en lite olycklig situation till följd av helt vanliga omständigheter med småbarn. Sömnbrist och brist på egentid (och kanske också kvalitativ samtid). Om det skulle ordna sig är jag säker på att ni skulle bli väldigt tillfredsställda i er relation, tror inte du? Felet eller problemet är alltså inte din man eller du utan omständigheter som i bästa fall går att åtgärda eller förbättra och i värsta fall ändå är temporära.

    Har ni några vänner eller annat umgänge som delar ert upplägg eller har ni bara ungkarlar och festtjejer i bekantskapskretsen? Man behöver träffa människor med samma förutsättningar som en själv, och lära av hur andra hanterat motgångar och dalar. Din man och du måste båda ändra på er för att hitta en lösning, för lösningar finns.


    Vad baserar du att han "inte är en dålig man" på? Att vara systematiskt respektlös är väl inte en "motgång"?  Han ser ner på henne, kallar henne ofta ful och skiter i hennes behov och hälsa när hon går på knäna. Hon har berättat att hon mår jättedåligt men han är inte intresserad av att göra situationen bättre. Det låter ju som en riktigt urdålig partner, ärligt talat. Visst kan det sägas saker i nån upphettad konflikt, men det borde ju ändå finnas en ömsesidig respekt och vilja att alltid jobba som ett team för ALLAs bästa. 

    Och som nån sa - det går bara att åtgärda problem som folk inser och vill åtgärda. TS man vill inte ens uppsöka parterapi eller testa att avlasta TS. Då spelar det ju ingen roll vad TS har för intentioner. 

    Det är väl bra att du vill vara positiv, men tänk på att överslätande av psykisk misshandel kan få ganska otäcka konsekvenser. I hemmafruidealet verkar ekonomiska skäl väga tyngre än allt annat i slutändan.
  • Anonym (.)
    Anonym (Trött, 26 år) skrev 2017-04-20 12:02:09 följande:

    Jag holl pa att grata lite av din kommentar:)


    Att du forstar mig helt. Och att du forstar var situation sa pass bra.

    Jag gar igenom en kris eftersom jag ar megatrott och inte sovit pa typ 6 ar snart.

    Han gar ocksa igenom en kris, javisst. For lite sex, ja, men jag forsoker sa gott jag kan (fastan sexlusten ar noll). Trassel pa jobbet ocksa, javisst. En slutkord fru hemma som far utbrott om kvallarna. 

    Och ja, en ond cirkel.

    Men jag tror verkligen att allt skulle fixas om han "vande sig in" mot familjen. Hjalpte till mer med hemmet, lade ner sin tid pa hemmet och barnen istallet for datorn, spel och fotboll. Inte tittade pa sina "vanner" som dricker och festar, utan umgicks med andra pappor. Jag tror mycket pa att det skulle hjalpa. Jag skulle fa lite tid for mig sjalv, for att vara glad och fin. Det behover man ju.


    Men det är ju inte direkt svårt för en man att gifta sig och skaffa barn, så det i sig gör ju ingen bra. Visst, han försörjer er, men det är ju inte utan gnäll och dessutom använder han det som skäl till att håna och pika dig. Inte ok på något sätt! Och i det här fallet vinner ju TS man ganska mycket på att vara gift, utan att för den skull tillföra särskilt mycket mer än pengar. 

    Att försvara hans beteende, glorifiera det han gör och ursäkta det med nån kris eller whatever känns ärligt talat bara löjligt. Att må dåligt är aldrig en ursäkt till att välja att behandla någon systematiskt illa. Och det handlar ju inte bara om sakerna han säger - han är ju dessutom ovillig att hjälpa dig när du helt rakt säger att du mår dåligt och behöver avlastning. Och han är ovillig att bidra till att förbättra förhållandet - det är HANS VAL när ni krisar. 

    Visst, han jobbar. Men ärligt talat - i jämförelse med att ta hand om flera barn och sköta ett hushåll ovanpå det, med sömnbrist - så är de flesta jobb en semester! Jag jobbar med ett krävande jobb  och hanterar mina trotsungar, och jäklar, det är tufft! Min man har det också slitigt på jobbet, men han är aldrig så trött som efter en ledighet när han har varit mer än vanligt med våra barn.  Tillåt inte din man att prioritera sin trötthet hela tiden, för du är garanterat tröttare när du ALDRIG får sova ut dessutom. 

    De i den här tråden som du säkerligen ser som indoktrinerade jämställdister vill dig väl! Vi vill ju att du ska ha ett härligt liv och känna dig värdesatt och fri. Det är meningen att du ska vara ihop med personen som får dig att må bäst, i dagsläget verkar du ju vara ihop med en fiende. Någon som säger såna saker som din man gör vill dig inte väl!
  • Anonym (.)
    Anonym (Samma här) skrev 2017-04-20 13:13:29 följande:

    Jag tror du ska göra så här (Det är så lätt att sitta här och säga vad någon annan ska göra, jag har ju exakt samma problem själv i stort sett...menmen ;) )

    * Dela upp hushållssysslorna som ska göras på fritiden.
    * Ta en timme tillsammans när barnen somnat, alternativt turas om dessförinnan, och gör det som behöver göras, t ex lägga in en tvätt eller plocka i diskmaskinen. Sedan är ni "lediga".
    * Strukturera upp så att var och en får "egentid" olika dagar i veckan, t ex 2 timmar på eftermiddagen för att gå och träna eller fika med kompisar, eller en kväll för att gå ut och festa. Du har också rätt till egentid!

    Fråga din man exakt VAD det är som skaver i honom. En del saker kan man göra något åt och andra inte. Jag avundades ofta min svåger som inte hade barn och som jämt gjorde så roliga saker och hade en massa kompisar och ragg. En dag fick jag veta att han var så avundsjuk på vårt liv och på att vi bodde i hus på landet och hade barn, och han tyckte att hans eget liv var så uttjatat och barnsligt ytligt. Nu ska han också bli pappa. Fördelen med att få barn tidigt är att man sedan fortfarande är ung och kan göra en massa saker ihop och får en lång ålderdom tillsammans.

    Fundera också kring hur ni skulle VILJA att ert liv såg ut. Hur ska ni komma dit? Jobb, boende, et c? De praktiska omständigheterna påverkar jättemycket hur vi har det! Påverka de yttre faktorerna så påverkar det hur ni mår också.


    TS har inte fått sova en enda natt på 5 år, trots att hon vädjat om hjälp. Och istället påmint om att hon inte har rätt att förvänta sig någon hjälp av honom så länge han försörjer henne. Om han inte ens är villig att bistå med en så banal sak, varför tror du att han skulle vara villig att ge upp sin fritid för att göra sånt som han uppenbarligen tycker är trist?

    Givetvis håller jag med om att TS ska prata med sin man om problemen, men hur mycket ska man kämpa med en person som är respektlös, självisk och taskig som person (mer än en engångsgrej). 

    Jag förstår inte varför vissa i tråden försvarar den här hemmafru-strukturen när den uppenbarligen sätter kvinnorna i en roll där de får en orimlig börda och väldigt lite att säga till om. Och i slutändan är det ändå ingen garanti för att förhållandet håller. Ju längre det dröjer innan skilsmässan kommer, desto mindre får de fd hemmafruarna i pension och desto längre tvingas barnen bevittna psykisk misshandel och osunda relationsförebilder.
Svar på tråden Äktenskapet kraschar, 2 barn