• Snuttis2

    Planerar trots endometerios

    Försökte få barn under ca 1,5 år och blev gravid efter ca 9 mån försök men fick ett tidigt missfall. Fick sedan en eskalerande smärtproblematik o andra kropps besvär o ville bli endometrios utredd med titthåll! Blev nekad men istället remiterad till RMC för fertilitetsutredningen! Bästa som någonsin hänt mig/oss! Vi har blivit så väl bemött o sedda i både smärtproblemen och i vår barnlängtan. Utredningen visade inga konkreta fel annat än att två hormonprover låg lite i gränslandet för låg fertilitet! Är nu 36 år så det är oklart om värdet enbart beror på nuvarande åldern eller mitt arvsanlag.

    Fått göra tre ivf behandlingar. Har konstaterats ha endometrios under tiden, uppfyller de flesta kriterier.

    Sedan behandlingsstarr har vi fått ett till missfall, ett MA i v 12 men är nu gravid för tredje gången. Allt ser hittills bra ut är i v 27 och har en liten kicker i magen : ) !

  • Snuttis2

    Klokt att inte vänta för länge !

    Vi gjorde nog det ? Vi tyckte att det var prio med jobb , hem o annat först! Visserligen klokt men mkt löser sig ändå om man bara vill.

    Jag funderar ibland på hur det hade funkat om vi börjat när vi var 25 istället för 32 år ? Men det lär vi aldrig få svar på : ) !

    Japp- ett år eller minst ett år krävs innan man kan få hjälp ibland lite längre om man är väldigt ung.

    Var observant bara på hur din endometrios utvecklar sig , jag blev tydligt sämre för varje månads cykel!

    Om du blir det så ta en kontakt även om det där året inte gått, som endo kvinna ska man ju vara försiktig med att gå obehandlad pga försämrings risken.

    För Kontakt med ex Rmc krävs remiss men för att få in en bedömning för att snabba på förloppet så kan vanliga gyn mottagningen på närmsta sjukhus vara behjälplig o de kräver sällan remiss längre - så bara att lyfta luren om ni skulle komma till den punkten (o vara lite osvensk o krävande : ) !

    Lycka till....

Svar på tråden Planerar trots endometerios