Inlägg från: Anonym (Hej) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hej)

    Kan vi bli utan tak?

    Hej! Jag önskar inga påhopp då ja mår fruktansvärt redan. Första kvartalet av 2017 va jobbigt. Ja fick inga pengar av fk i januari & min make skada sig på jobbet så han va sjuk i två mån. Vi hamna efter med två hyror. Jag e livrädd för sos men ja tog mig dit i Tisdags då ja fick mejl av hyreschefen att dom vill ha möte kring sena hyresinbetalningar. Varje månad betalar ja ca 800-1000kr extra i avgifter bara för vi ligger efter. Jag kommer inte IKAPP. Har ingen att låna av heller då vi har en dyr hyresrätt. Vi har råd att bo här men ja har intr råd o betala ikapp detta. Ja mår extremt dåligt o ja har psykisk ohälsa redan. Ja fick tre ångrstattacker på sos kontoret vid anmälan av hjälp i tisdags. Handläggaren ringer förmodligen imorgon, ja e livrädd. Ja kan inte tänka klart. Min värsta farhåga är tänk om dom itne hjälper oss. VAD GÖr MAN då?!vi har tre små barn, kan dom verkligen bara skita i det/oss?!???? Vad skaja säga? Tips? Någon som kan säga nåt lugnande. Ja funderade ikv på att sälja mig själv för ja vill ordna detta, men de käns itne så bra direkt... ja e ju gift???? Kan tillägga att

    Min make jobbar & han får

    Lön i maj som vanligt igen.????

  • Svar på tråden Kan vi bli utan tak?
  • Anonym (Hej)

    TAck för enormt bra tips o råd. Känner mig lite vettigare. Anledningen till att vi inte har buffert är följande: vi har fått skuldsanering väldigt nyligen. I den ingåe en buffert på 2000kr tillsammans. Men den kan vi inte börja med förens i Maj. Det är planen. Jag har tagit hjälp av många men det enda och största som tynger mig är den här jävla hyran som måste betalas. Jag skulle önska att dom gav oss nödlån för vi kan inte få lån någon annanstans. Då kan vi lägga från dessa 2000 kanske 1500kr till dom månadsvis. Ja vet att en barnfamilj ska ha buffert men utan att tråka ut er med mitt tragiska liv innan allt rasa så rör de inte sig om missbruk eller dyl. Vi röker inte ens. Många andra allvarliga faktorer. Min enda prio i livet just nu bortsett från den här hyran är

    Att va en bra mamma & bli frisk. Jag e livrädd för sos för ja fått social fobi o så e ja rädd för avslag. Ja e beredd o göra allt för att lösa det här. ????

  • Anonym (Hej)

    Ja förstår???? MEN min bror hade en riktigt gräslig separation. Hans x sluts betala hyra osv.. han bodde på soffor i 10 mån. Till slut sa sos ok vi betalar skulden på ca 55.000 om du betalad 1000kr i mån( min bror) så hab kunde få tillbaka förstahands kontraktet o tak över huvud. Tydlugen är de ovanligt men de går. Han har två barn.

  • Anonym (Hej)
    Anonym (Pia) skrev 2017-05-02 20:45:47 följande:

    Barnen kommer inte bli hemlösa, men ni vuxna kan bli det. Det finns inget i lagen som gör att soc är skyldiga att hjälpa er ekonomiskt i den här situationen. En del kommuner har infört tak över huvudet-garanti, men inte alla. Hur mycket ligger ni efter med, i kronor?


    Ja vet det. De är de som skrämmee mig så mkt. J hoppas vi kan få hjälp denna gång. Kommer aldrig någonsin tillåta det här igen. Mitt mål är att ha en buffert på ca 2 månadslöner. Alltid hemma. De rör sig om ca 25.000kr med avgifter osv.. :(
  • Anonym (Hej)
    Anonym (Nja) skrev 2017-05-02 20:10:40 följande:

    Nej, det ska inte gå. Om det du skriver om din bror är sant och gått till på just det sättet så har alltså Soc ingått ett olagligt avtal med din bror.

    Tror inte att du ska hoppas på att de gör det igen.

    Däremot betyder inte det att de inte kommer att hjälpa er för det kan de visst göra.


    De faktiskt sant. Vet inte hur ja ska bevisa det men hela detas situation e unik. Ja hopps på någon form av hhälp. Kommer aldrig tillåta detta igen.
  • Anonym (Hej)
    Anonym (O) skrev 2017-05-03 12:02:58 följande:

    Bryts inte skuldsaneringen om man får nya skulder medan den pågår?


    Ja om de går dit. I vissa fall men Detta har inte gått dit. Ja säljer mig själc snart om dom inte hjälper oss. Ja ska dit på fre kl 11 iaf. Har fått handläggare & vi prat lite igår. Hon kändes ok. Mitt enda fokus är att lösa detta och sedan aldrig aldrig någonsin låta detta ske om ja så ska svälta. På riktigt nu. Ja kan inte sova andas eller fungera just nu.. de så psykiskt påfrestande.
  • Anonym (Hej)
    Anonym (Soc...) skrev 2017-05-03 11:52:33 följande:

    Det låter extremt märkligt då soc ALDRIG gör på det sättet. När min mamma låg efter med många hyror gick soc in och betalade dessa mot återkrav. Detta var pga att hon annars hade blivit vräkt och hon var gammal och sjuk (cancer). Hon hade även God Man som skötte ekonomin så soc kanske såg en trygghet i det.

    Din bror kanske hade allvarliga missbruksproblem? För då kan soc gå in efter genomförd behandling med tränings/försökslägenhet som därefter blir ett eget kontrakt.

    Men precis som någon annan skrev så lånar soc ALDRIG ut pengar.

    Blir ni vräkta är det vandrarhem alternativt billiga "hotell" som gäller tills ni har ordnat upp ekonomin och kan skaffa ett eget boende. Alternativt att du och din partner blir hemlösa och barnen blir (tillfälligt) placerade.

    Hoppas verkligen det löser sig för Er! Har varit i liknande situation och det var ett h-vete utan dess like. Fick dock hjälp av soc så helt omöjlig är inte din situation, ta det lugnt - andas.

    Avskyr också soc och vill absolut inte ha med den myndigheten att göra och då har jag ändå arbetat där! Vidriga människor!


    Inga missbruk ingeting. Baea en jävligt vilsen kille. Hans fru åkte o bodde på kvinnohuser för hon hyrde ut lgh i andra hand (hon ville åt pengarna) men inte ens de sköttes av den tillfälliga hyresvärden. Dom förstörde öägenheten... sen efter ca 10 mån (55.000kr i hyra tror ja de va ca) så hade dom deras 30000 möte med sos & han fick tillbaka lgh mot avb plan med sos men dom betala till hyresvärden. Hon hade sålt allt ur deras gemensama lgh.. brutalt.hon åkte med barnen en sväng utomlands för hon mådde "dåligt" när hon kom tillbaka hade hon inget hem dom placera henne o barnen på hotell i x antal veckor...... ja kan inte ens skriva hela hennes beteende för de så manipulativt o sjukt. Hon fick till slut ny lgh REN UTAN HYRESSKULDER. Första hand......... hemskt. Hon uttnyttja svenska systemet och fortf gör. Fick höra idag senast att hon IGEN skitit i två hyror. Men nu ger inte sos henne hjälp. Detta leder säkerligen tror ja till att min bror får vårdnaden helt o hon blir vräkt. Tyvärr.. ja lidee med folk men om man inte lär sig nåt av ett stort fett misstag ja då får man skylla sig själv. Min bror har skärpt sig när de gäller ansvar osv. Så barnen har de bättre hos han.. hon behlver läggas in.
  • Anonym (Hej)

    Kan tillägga att ja skriver med tvillingar i famnen så ursäkta gramatiken o stavningen. Haha! Sen så är de så att ja återfår lgh varje gång ja betalar den hyran som blir "akut" så ja ligger bara efter men de inget som e hos kfm... vet inte vad hyresvärden tänker säga den 10. Är såååå rädd att ja mår illa. Enda hon sa var att vi ska diskutera sena hyresbetalningar ???????????? Vi har inkomster framöver

Svar på tråden Kan vi bli utan tak?