Inlägg från: Vet hur det känns |Visa alla inlägg
  • Vet hur det känns

    År 1 med 30 elever, 1 lärare/fritids 60 barn, 2 pedagoger. Behöver råd!

    Vi har precis fått reda på att vår dotter ska få börja i höst (år1) i en klass med 30 elever varav 25 är pojkar. Och på fritids så ska det vara 60 barn på 2 personal (1 barnskötare och 1 fritids pedagog)

    Detta känns inte okey! Vi är flera föräldrar som protesterar mot detta. Lokalerna är små och det finns redan en barack ute på skolgården då det är så mycket elever. Området är från början litet (byggt 70-tal) men har expanderat otroligt med ett helt nybyggt område (större än det äldre) med många nya villor. Skolan och förskolan har inte byggts ut utan man har tillsatt en barack på gården och i klasserna är det 25-30 elever i varje klass.

    Har någon nått råd? Ska man kontakta politiker? Tidningen? Förutom rektorn så klart som vi redan har kontakt med.

    Detta är väll inte normalt? Hur har era barn i lågstadiet?

  • Svar på tråden År 1 med 30 elever, 1 lärare/fritids 60 barn, 2 pedagoger. Behöver råd!
  • Vet hur det känns

    Nästan alla är svenskar... Någon enstaka mörk. Är ett väldigt "svenskt" område med bara villor/radhus och bostadsrätter.

    Som det är idag iförskoleklassen så är det från början 2 personal (1 fsk lärare och 1 barnskötare) men efter påtryckningar från oss föräldrar i höstas så anställdes 1 barnskötare till.

    Är en väldigt stökig klass där pojkarna är väldigt vilda.. personalen har hela tiden hållt med oss och backat upp oss föräldrar genom att bekräfta att det är en jobbig grupp pga bara pojkar och få personal. Som dom har nu så delas gruppen upp och tjejerna får ha idrott varje vecka och pojkarna var annan för att det går inte bra att ha alla ihop.

  • Vet hur det känns
    Swinka skrev 2017-05-11 09:55:52 följande:

    Vad spelar det gör roll? Vilken provocerande kommentar.

    Dock märkligt att 25 är pojkar.

    De borde blanda klasserna bättre


    Jag håller med dig. Vet inte om hon menade att provocera utan att det bara blev konstigt i skrift.

    Ja det är lika lite flickor i andra gruppen med.( Ungefär Samma antal 24pojkar och 6 flickor där) verkar vara många pojkar födda 2010
  • Vet hur det känns
    Fröken W skrev 2017-05-11 14:23:25 följande:

    Tyvärr är det vanligt med så stora klasser. På skolan där jag arbetar har alla lågstadieklasser närmare 30 elever och så ser det ut på många andra platser också.

    Det är bra att ni talar om för rektorn att ni är oroliga för hur det ska fungera. Det är nog bra om ni försöker vara tydliga med vad det är som oroar er (arbetsro, möjlighet att få hjälp, att alla blir sedda, trångt i klassrum och kapprum) så är det lättare för rektorn att vara tydlig med hur det kommer att funka. Själva klassammansättningen och storleken går nog inte att göra så mycket åt. Däremot kan det ju vara bra med en till vuxen/klass, och en till vuxen på fritids om alla 60 är där samtidigt. Fråga om det finns någon möjlighet för detta och om inte, vad krävs (antagligen pengar). Om ni inte känner er lugnade av rektorns svar så tycker jag att ni ska vända er till huvudmannen (kommunen om det är en kommunal skola) och tala om detta.

    Även om ni är missnöjda och oroliga nu så försök att inte prata om det när dottern, eller andra barn, hör. Det är trist om de ska få en negativ bild av skolan och kanske börja oroa sig själva. Barn lyssnar ju väldigt mycket på vad sina föräldrar säger och får de höra saker i stil med "jag fattar inte hur de kan vara så knäppa på skolan att... tänk att skolans rektor inte löser det här, vad är det för typ egentligen" osv så ger det inte någon positiv bild av skolan vilket såklart inte är bra i längden.

    Lycka till och hoppas att ni känner er trygga när det är dags för skolstart!


    Tusen tack för ditt svar och dina synpunkter!! Väldigt tacksam! Detta är inget vi pratar om när barnen hör eller så.vi tycker precis som du att barnen ska ha en positiv syn på skolan. Ska ta med några av förslag till mötet vi ska på.
Svar på tråden År 1 med 30 elever, 1 lärare/fritids 60 barn, 2 pedagoger. Behöver råd!