Inlägg från: Ingrediensen |Visa alla inlägg
  • Ingrediensen

    Ny med PCOS, hittar inte mina svar..

    Har inte hört nåt om sköldkörteln men däremot mycket vanligt med insulinresistens. Dvs din kropp kan dåligt reglera ditt socker, förstadie till diabetes typ 2. Därför är det helt rätt att dra ner på kolhydrater och du märkte då att du gick ner i vikt dessutom.

    Att testosteronet är orsak till viktuppgång (annat än indirekt genom pcon) tror jag mindre på, då skulle män vara mer överviktiga än kvinnor och så är det ju inte. Däremot har du antagligen lättare för att bygga muskler och träna mer explosivt, tack vare testosteronet.

  • Ingrediensen
    Eeahh skrev 2018-01-03 16:06:38 följande:

    Gammal tråd, men gör ett försök...

    Lågkolhydratdiet vid pco. Jag har precis fått diagnosen. Dock kan jag inte äta typ LCHF eller liknande. Mår fysiskt dåligt, fungerar inte på jobbet och sover 14 timmar per dag för att över huvudtaget kunna arbeta...

    Är heller aldrig sugen på socker eller kolhydrater.

    Gjorde test förut vilket visade på att jag inte är insulinresistent eller insulinkänslig.

    Har ni något att tips på diet? Helt förvirrad och förstörd här :(

    Är normalviktig, eller ja något underviktig. Aldrig haft problem med acne eller kroppsbehåring.

    Men vill att detta ska bli bättre! Men det är inte värt att må såhär, måste ju arbeta :(


    Jag tror att du är rätt på det med lågkolhydrat kost. Jag har pco och är något underviktig precis som du. Mitt stora problem är dock inflammerad tarm, utslag i hårbotten, ibs mm som allt hänger ihop med kosten (och pcon gör ju också det på nåt sätt).

    Jag mår inte heller bra av strikt lchf, jag går ner för mycket i vikt men magen mår kanon och utslag läker på en vecka!
    Men för att ha tillräckligt med energi kör jag en lätt variant där jag i kolhydratväg helst bara äter potatis, ris, qnoa osv (och alla frukter och grönsaker) men undviker spannmål, typ bröd, pizza ja allt med mjöl i. Äter alltid glutenfritt men undviker helst även de glutenfria alternativen. Det funkar bra för mig när jag är duktig och sköter om mig.

    Läs gärna boken Magstarkt!
  • Ingrediensen
    Eeahh skrev 2018-01-04 14:01:44 följande:

    Ja, har läst att fler än dig har mått bättre av det!

    Kul att höra att det fungerar för dig! :)

    Har testat att äta olika mäng kolhydrater för att hitta en balans. Vilket inte riktigt fungerar.

    Känns så hopplöst. Verkar vara det ända sättet för att pco:n ska bli bättre.

    Dock är det bra med träning också. Men kan inte träna längre, blir klumpig och olordinerad med en huvudvärk som är extrem. Mådde alltid så bra innan...

    Hur lång tid tog det för dig att få en diet med mindre kolhydrater att fungera för dig? Och hur hittade du balansen? :)

    Har din pco blivit bättre? Har du mens eller ägglossning själv med den kosthållningen? :)


    Vilket är ditt största problem med pcon? För mig blev det inget stort problem förrän jag inte blev gravid och började läsa på mer. Innan dess tyckte jag bara det var skönt med långt mellan mensen.

    Pcon har blivit mycket bättre och det är antagligen en kombination av mat och att jag blivit äldre. Efter 35 år fick jag plötsligt regelbundna cykler på 33 dagar och efter några år 31 dgr och numera en normal cykel på cirka 29 dagar.

    Om du bor i södra Sverige finns en jättebra pcoklinik med läkare som är specialiserade på pco, CFC i Köpenhamn. Finns ju även nya mediciner som kan hjälpa.

    Jag tror annars när det gäller din kost att du får återföra kolhydrater om du inte mår bra i övrigt men tänka att du försöker undvika bröd, pasta, godis och kakor. Så har du antagligen tagit bort en hel del socker.
  • Ingrediensen

    Vad märkligt att man konstaterade pco innan besöket. Beroende på att du inte fått tillbaka mensen antagligen? Men att du varit regelbunden med p-pillerna är egentligen irrelevant för det styr ju hormonerna i p-pillrena och inte dina egna hormoner.

    Kanske skulle du gå till ytterligare en läkare för att höra dennes åsikt?

    Hoppas att din kropp kommer igång snart!

Svar på tråden Ny med PCOS, hittar inte mina svar..